12 moduri prin care faci camera să pară mai înaltă

0

Un tavan înalt dă senzaţia de grandoare. Aţi cunoscut acel sentiment în marile palate din Europa, fie la palatul Hofburg din Viena, fie la palatul Regelui Soare, Ludovic al XIV-lea, la Versailles. Chiar dacă apartamentele noastre sunt mici, putem folosi câteva trucuri pentru a da unei camere o senzaţie de grandoare similară. CasoTeca îţi prezintă 12 moduri prin care faci camera să pară mai înaltă.

1. Rafturi. Utilizarea rafturilor înalte şi subţiri care merg până în tavan vor atrage ochiul şi se va crea iluzia de înălţime.

1

2. Dulapuri de bucătărie. Cel mai bun mod pentru a da senzaţia că tavanul este mai înalt este de a amplasa dulapurile de bucătărie până în tavan. Nu contează dacă nu aveţi acces la dulapul de sus, efectul estetic îşi merită banii.

2

Uşi. Unul dintre cele mai eficiente moduri de a face spaţiul să fie mai deschis şi mai înalt este folosirea unor uşi înalte, până în tavan.

3

4. Perdele. Poziţionaţi perdelele direct din tavan pentru a crea iluzia de înălţime. Puteţi merge mai departe şi să lăsaţi ca perdeaua să cadă în falduri, pentru un efect vertical consistent.

4

5. Şemineu. Folosirea şemineului pentru a sublinia înălţimea camerei este de asemenea o modalitate foarte bună pentru a crea un punct focal. Dacă faţada şemineului este continuată până în tavan, atunci se va crea iluzia de ceva măreţ.

5

6. Vopsea. Prin vopsirea pereţilor, plintelor şi a tavanului în aceeaşi culoare, estompaţi liniile unde se termină pereţii şi unde începe tavanul. Dacă nuanţa aleasă vi se pare prea închisă pentru tavan, diluaţi vopseaua cu 50% alb şi încercaţi nuanţa pe tavan.

6

7. Oglinzi. V-am povestit săptămâna trecută despre cum puteţi folosi oglinzile pentru a crea efectul de spaţiu atunci când o cameră e mică. Oglinzile înalte ajută la fabricarea iluziei de tavan înalt. Şi cum orice magician ştie, oglinzile sunt uimitoare atunci când vine vorba de aparenţe.

7

8. Aplice verticale. Nu doar elementele verticale ale corpului de iluminat vor da senzaţia de înălţime, ci şi lumina care este distribuită vertical, păcălind astfel ochiul.

8

9. Candelabre. Atunci când folosiţi un candelabru într-o cameră cu tavan mic, încercaţi să alegeţi un corp de iluminat prin care se poate vedea şi care nu este prea dens. Amplasat la 90 de cm deasupra mesei se creează spaţiu între candelabru şi masă.

9

10. Mobiler mic. Prin alegerea unui mobilier care nu este înalt, creaţi impresia unui tavan mai înalt.

10

11. Supralumini. Acestea sunt pereţi despărţitori din sticlă amplasaţi deasupra unei uşi sau a unui geam pentru sporirea gradului de iluminare şi va face impresia că tavanul este mai înalt.

11

12. Evitaţi dezordinea în camerele cu tavan mic. Fiecare obiect lăsat la întâmplare vor face ca spaţiu să pară mic. Utilizaţi metode de depozitare inventive pentru a păstra camerele ordonate.

12Sursa foto: Houzz 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here