15 sfaturi pentru a trăi „eco”

0

Pe măsură ce tehnologia evoluează, oamenii tind să se îndepărteze de natură și ignoră activități simple care i-ar ajuta să trăiască sănătos, eco. Te-ai întrebat cum ar fi să ai zilnic, timp de un an, câte o inițiativă „green”? Un mod de viață care să contribuie la păstrarea mediului înconjurător se construiește pas cu pas, iar pentru început te ajutăm cu 15 recomandări.

1. Nu încălzi o casă în care locuiești rar. În timpul iernii, reglează temperatura din interior la 20 de grade Celsius când ești acasă și la 12 grade Celsius când ești plecat.

2. Cumpără baterii reîncărcabile. Nu uita că bateriile vechi nu trebuie aruncate la întâmplare pentru că pot contamina mediul înconjurător din cauza conținutului lor de substanțe precum mercurul și plumbul. Deși bateriile reîncărcabile sunt chiar mai toxice decât cele obișnuite, ele contribuie la reducerea cantității de deșeuri și energie folosite pentru producerea și transportul lor.

3. La masă, folosește șervet din material textil în locul șervețelelor din hârtie.

4. Cumpără câinelui tău lesă din cânepă sau canava, nu din nylon sau piele.

5. Mergi în excursii. Plimbă-te pe jos. Admiră natura în modul eco.

6. Cumpără produse eco-friendly: alimente, make-up, obiecte pentru casă etc.

7. Alege destinații ecoturistice pentru vacanțe. Ecoturismul se bazează pe elemente precum preparate făcute în casă, respect pentru natură, implementarea de metode ecologice pentru obținerea de energie, căldură și apă caldă.

8. Păstrează curățenia în portbagajul mașinii. Este un loc pe care tinzi să îl supraaglomerezi chiar și cu obiecte de care nu mai ai nevoie. În plus, greutatea suplimentară din mașină reduce eficiența carburantului.

9. Scapă de obiectele din casă pe care nu le mai folosești. Nu este nevoie să le arunci la gunoi, ci le poți sorta pentru a le dona altor persoane, anticariatelor, magazinelor second-hand, căminelor pentru copii și bătrâni etc.

eco2

10. Renunță la lift și folosește scările când urci și coborî. Este benefic pentru mediu și te vei menține în formă.

11. Folosește LED-uri, becuri fluorescente compacte sau halogene în locul celor convenționale. Un bec economic consumă de cinci ori mai puțin decât unul incandescent care oferă aceeași lumină, și are durata de viață de patru ori mai mare, însă este cu mult mai scump.

12. Cumpără cutii mari cu lapte sau iaurt și renunță la aceleași produse în cantități mici. Nu numai că pe termen lung vei reduce cheltuielile, dar vei avea mai puține ambalaje de aruncat.

13. Cumpără jucării eco-friendly pentru copilul tău.

14. Păstrează frigiderul plin (funcționează mai eficient decât dacă este gol) și curăță-l atât în interior cât și în exterior.

15. Femeilor le este recomandat să folosească produse de igienă care nu conțin clor. Cupa menstruala poate fi o opțiune.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: freshome.com

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here