Lumină wireless, cu ajutorul smartphonului sau al tabletei

0
lumina wireless

Tehnologia de ultimă oră a pătruns și în domeniul iluminatului. Un francez propune un sistem care permite controlul, crearea și personalizarea iluminatului fără fir cu ajutorul smartphonului și al tabletelor.

Ecosistemul Philips Hue permite dirijarea iluminatului la distanță, plecând de la tabletă și smartphon-uri de tip iOS și Android. Conceptul se bazează pe un punct cheie, inima sistemului conectat, a cărui aplicație intuitivă oferă apoi libertatea de a alege obiectele care ne aduc lumina în funcție de dorințele și nevoile noastre.

Lumina wireless – Instalație foarte simplă

Pachetul de plecare cuprinde trei becuri de 600 lumeni (echivalentul a 50 wați) compatibile cu mufe standard (șurub E27), 16 milioane de culori, o punte pod, un cablu Ethernet și un ghid de instrucțiuni. În doar câteva minute se pot instala becurile în mufe și se descarcă gratuit aplicația iOS sau Android respectivă, se conectează cutia emițător (puntea) la ruterul Wi-Fi cu ajutorul cablului, iar apoi se apasă pe butonul unic al acestuia pentru a se realiza legătura cu tableta sau smartphon-ul. Este posibil să fie racordate până la 50 de becuri sau lămpi pe aceeași punte pod.

O platformă web interactivă

Aplicația Philips se realizează cu ajutorul platformei Open Source accesibilă pe www.meethue.com. Dezvoltatorii pot astfel să inventeze fără încetare noi mijloace de a ameliora cotidianul cu ajutorul iluminatului. Cu acest sistem, posibilitățile de iluminat sunt nenumărate. Sistemul permite controlul iluminatului la distanță, ca utilizatorul să se poată bucura de beneficiile luminoterapiei sau să poată fi armonizată lumina în funcție de variațiile climatice. De asemenea, el poate anunța utilizatorii când au primit un e-mail, un SMS sau când mâncarea este gata cu ajutorul unui impuls luminos. Există și aplicații care permit sincronizarea luminii cu muzica, televizorul și chiar cu fotografiile.

Exemple de aplicații

Hue BioFeedback, de exemplu, permite vizualizarea ritmului cardiac în timpul realizării exercițiilor fizice sau al relaxării, fiind ideal pentru a defini obiectivele personale. El detectează frecvențele înalte și joase de respectat și informează utilizatorul prin intermediul luminii. Dacă depășește frecvența cardiacă în timpul exercițiului, lumina îl alertează pentru a-și regulariza ritmul. De asemenea, în pauza de relaxare, lumina arată când corpul se află în stare de relaxare totală.

În același timp, aplicația Snoozy Alarm Clock oferă o alternativă mai agreabilă sculatului dimineața. Astfel, la o anumită oră, o lumină progresivă și difuză, a cărei culoare este aleasă de utilizator, se proiectează în cameră pentru a ajuta utilizatorul să treacă peste acest moment mai ușor. Melomanii pot sincroniza lumina cu muzica preferată.

1Sursa – AchatDesign Magazine

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here