Trucuri pentru mai mult spațiu într-un dormitor mic

0

Chiar dacă dormitorul este spațiul destinat odihnei, într-un apartament mic dormitorul, în afară de pat și noptiere poate să servească și pentru spațiu de depozitare sau chiar pentru birou. Majoritatea dormitoarelor de bloc nu depășesc 10-12 metri pătrați. De aceea este foarte important  modul în care este amenajată mobila pentru a evita supraaglomerarea.

Iată câteva idei care te pot inspira pentru a câștiga mai mult spațiu:

Este perfect adevărat că patul este principalul element al încăperii destinate somnului și odihnei, iar primul loc care ne vine în minte ocupat de pat este mijlocul unui perete. Însă în anumite situații spațiul devine mult prea înghesuit, așa că prima variantă în economisirea spațiului dintr-un dormitor mic ar fi montarea patului pe colț.

Chiar dacă ne dorim un pat cât mai mare, atunci când alegem dimensiunea patului este bine să ținem cont de suprafața dormitorului. În loc să optăm pentru patul de 2 metri, pentru a salva o bucată bună de spațiu, un pat de 140-160 cm este suficient.

2-dormitor2-b-100-781x550

Utilizarea peretelui cu geamul, care cel mai adesea este impracticabil, fiind ocupat dintr-un capăt până în celălalt de perdea, ne poate ajuta să câștigăm destul de mult spațiu, fie punând patul pe mijlocul acestui perete, fie plasând rafturi sau dulapuri de o parte și de alta a geamului pe care putem depozita cărți ori haine.

traditional-bedroom

Un alt truc pentru a câștiga spațiu este acela de a înlocui noptierele de lângă pat cu un raft plasat deasupra patului.

covorase-tesute-din-bumbac-si-raft-decorativ-deasupra-patului-decor-dormitor-mic

Citește și: Motive pentru care să alegi brazii în ghiveci de Crăciun

Surse foto: www.st.hzcdn.com, www.casadex.ro, www.casa-gradina.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here