5 greșeli de evitat când îți renovezi locuința

0

Uneori, proiectele DIY nu sunt indicate în lucrările de renovare pentru că ai toate șansele să pierzi din vedere detalii importante, ceea ce în timp te-ar obliga să faci investiții masive în reparații.  Iată cinci dintre greșelile pe care mulți dintre noi au tendința să le facă:

Reinventezi piesele de mobilier vintage

Există mobilă veche pe care o poți recondiționa pentru a corespunde tendințelor în materie de design interior și există piese de mobilier vintage a căror valoare crește în timp și cărora este important să le păstrăm aspectul inițial. Înainte de a face modificări, asigură-te că verifici cu atenție obiectele pe care vrei să le reinventezi și că nu te vei răzgândi la scurt timp după ce vei face modificările.

Vopsești cărămida

Potrivit specialiștilor, după ce vopsești pereții din caramidă exteriori va fi nevoie să îi revopsești o dată la 3-5 ani. În interiorul casei, vopsirea depinde foarte mult de stilul amenajării și trebuie luat în considerare faptul că nu toți pereții din cărămidă suportă astfel de modificări. De pildă, cei deteriorați nu trebuie vopsiți; vopseaua afectează porii naturali ai cărămizii, iar în timp nivelul de degradare a acesteia s-ar amplifica. De asemenea, procesul îndepărtării vopselei de pe cărămidă este foarte dificil – de obicei afectează suprafața acesteia și sunt șanse mari ca vopseaua să nu poată fi curățată în întregime. Eflorescența (reziduuri albe care se formează pe pereții umezi ca urmare a depunerii sării) este alt risc de care trebuie să ții cont și este important ca înainte de vopsire pereții din cărămidă să fie complet uscați.

greseli2

Texturezi pereții

Texturarea pereților într-un interior modern trebuie făcută ca la carte sau deloc. Pe de o parte acest proces poate fi benefic deoarece creează impresia de lărgire a spațiului locuinței, iar pe de altă parte poate afecta design-ul, oferindu-i aspect de anii ’80, dar nu în sensul dorit. Îți recomandăm să eviți ipsosul și să texturezi pereții cu ajutorul vopselei – va arăta mai bine și va fi cu mult mai ușor de îndepărtat când vei vrea să redecorezi.

Vopsești modele sofisticate pe parchet

Dacă te plictisești de culoarea podelei sau vrei să ascunzi micile semne de uzură de pe suprafața acesteia ai întotdeauna opțiunea de a folosi carpete sau cel mult de a vopsi parchetul din lemn. Nu este, însă, recomandat să îl vopsești altfel decât cu o singura culoare, pentru că după ce se va demoda îndepărtarea modelului ales va fi o sarcină foarte dificilă. Un avantaj al vopsirii este că poate proteja mai multă vreme parchetul de deteriorare, dar anterior trebuie să îl cureți foarte bine cu detergent-pudră si să îl lași să se usuce complet. Apoi trebuie să aplici un primer potrivit tipului vopselei, iar după uscarea acestuia să ștergi parchetul din lemn cu o soluție minerală. Aplică primul strat de vopsea cu o pensulă fină, iar după fiecare 24 de ore se aplică al doilea și al treilea strat.

Pui prea mult accent pe trenduri

Când renovează, oamenii au tendința să investească în anumite materiale și obiecte doar pentru că sunt la modă, fără să ia în considerare că trendurile sunt pe termen scurt. În primul rând asigură-te că optezi pentru materiale de calitate care să treacă testul timpului și că design-ul ales respectă o formulă similară celei cunoscute în fashion drept “little black dress” – mereu elegantă si nu se demodează.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: hgtv.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here