5 sfaturi pentru o atmosferă plăcută în camera de cămin

0

Studenții sunt în aceste zile pe ultima sută de metri din vacanța mare. Pentru cei din afara orașelor unde studiază asta înseamnă să mai facă o vizită rapidă pe la bunici, să se bucure de mâncarea gătită de mama și, desigur, să-și adune bagajele. Plecarea de acasă e grea, mai ales după o vară plină de momente frumoase și mai ales pentru cei din anul I, care urmează să plece din căldura de acasă într-o cameră de cămin. Dar, cu puțin efort, oricine se poate simți bine și la cămin. Iată câteva „sfaturi utile” de la cei care au trecut deja prin astfel de experiențe.

Ia câteva lucruri dragi cu tine

Adu o bucățică din „acasă” cu tine la cămin! Când îți faci bagajul de plecare spre noua locuință, uite-te bine în camera ta și vezi ce lucruri dragi găsești. Fotografiază persoanele, momentele și lucrurile dragi de acasă și ia-le cu tine! Fie că alegi să lipești pozele pe bucățica de perete de lângă patul tău, pe ușa șifonierului sau îți cumperi o ramă digitală și o ții pe noptiera ta, fotografiile te vor face să te simți mai aproape de casă.

foto-familie-cămin

Plantele- mai multă viață în camera ta

Vrei să ai o cameră mai plină de viață? Ei bine, cu animalele de companie s-ar putea să existe o problemă, dar poți să înfrumusețezi camera cu plante. Nu-ți place să le uzi sau uiți mereu s-o faci? Foarte bine! Poți opta pentru cacatus, aloe, arbore de jad și alte plante care se udă rar.

poza-1-inapavilion-com

Organizatoare pentru mai mult spațiu de depozitare

Dacă nu aveți suficient spațiu de depozitare și mai multă ordine în cameră, puteți pune mână de la mână cu colegii ori colegele de cameră să cumpărați niște organizatoare din plastic, materiale textile, ori ce mai găsiți la reduceri, pentru haine, încălțăminte și alte lucruri care riscă să creeze un aspect de dezordine la un moment dat. Astfel veți evita să aveți încălțăminte aruncată prin cameră, pe sub pat sau să umpleți rafturile dulapurilor cu haine puse neordonat și înghesuit ori să aveți pervazul, frigiderul și biroul plin de tot felul de obiecte.

d0bef2b918c9954e6a75873557f4314e-pint

Ține biroul ordonat

Este greu să te concentrezi asupra sarcinilor pe care le ai de făcut atunci când biroul este plin de lucruri împrăștiate. De altfel, aceasta poate fi și o sursă de conflict în cameră, așa că fă ordine pe biroul pe care înveți și păstrează cât mai puține lucruri pe el. Poți folosi la comun cu colegele ori colegii tăi organizatoare de birou în care să vă țineți pixurile, colile și alte obiecte pe care le folosiți.

birou-cămin

„Fondul camerei” pentru curățenie

Faceți un „fond” al camerei cu care să cumpărați cele necesare pentru întreținerea curățeniei și stabiliți un orar pentru curățenie. Țineți-vă de el!

camin-curatenie-rd-com

Pentru a evita eventualele conflicte și tensiuni cu noii colegi sau noile colege, discutați de la început regulile de „conviețuire”. Împărțiți spațiul și discutați despre tabieturile cu care vine fiecare de acasă și căutați împreună soluții pentru a le armoniza.

Bucurați-vă de viața de cămin, trece repede!

Surse foto: www.pintrest.com, www.solidrop.net, www.rd.com, www.tvoydesigner.ru, www.favim.com, www.inapavilion.com, www.valedictoriansguide.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here