Care sunt cele mai frumoase flori de iarnă

0

Plantele de apartament reprezintă cel mai important accesoriu al oricărei locuințe, iar iubitorii de plante vor dori să se bucure tot timpul anului, chiar și iarna, de frumusețea și eleganța acestora. În sezonul rece, cele mai multe dintre plantele de apartament intră într-o perioadă de repaus, nu se mai dezvolta și nici nu înfloresc, urmând să își reia activitatea imediat ce primavara sosește.

Dar există și plante de apartament care înfloresc iarna, iar acestea nu ar trebui să lipsească din locuința iubitorilor de frumos. CasoTeca vă prezintă cinci specii de plante de care să vă bucurați iarna aceasta:

Schlumbergera sau Cactusul de Crăciun

Cactusul de Crăciun sau Schlumbergera este o plantă ce înflorește în perioada iernii, timp de 6-8 săptămâni. Alături de Poinsettia este plantă ce vestește Nașterea Domnului.

Această specie de cactus va înflori doar dacă timp de câteva luni nu va fi mutată, iar din această cauză i se mai spune și „Nu mă deranja”.

Florile prezintă o mare varietate de culori printre care nuanțele de alb, roz, roșu purpuriu, violet, portocaliu și galben sunt cele mai frecvente.

Schlumbergera este una dintre plantele care au fost studiate de către NASA ca parte a studiilor privind purificarea aerului din spațiile închise. Această plantă are proprietatea de a absorbi bioxidul de carbon din mediul în care trăiește și de a elibera oxigen în timpul nopții. Se știe că în mod obișnuit procesul are loc exact invers pentru aproape toate celelalte plante. Datorită acestei caracteristici, Schlumbergera este una dintre plantele indicate pentru a fi crescute în dormitor, fără grija că ar putea vicia aerul.

Poinsettia sau Steaua Crăciunului

Poinsettia este planta care trebuie sa decoreze orice camin în perioada Sărbătorilor de iarna. Este o plantă perenă, foarte ușor de îngrijit, ce înflorește iarna. De fapt nu e vorba flori ci de frunzele superioare care devin colorate în preajma Crăciunului, de unde provine și denumirea plantei, Craciunița sau Steaua Crăciunului.

Poinsettia solicită lumină intensă (insuficiența de lumină duce la desfrunzirea plantei). Totuși, vara, în zilele foarte însorite se impune umbrirea ușoară a plantei. Este esențial de știut că pentru a înflori de Crăciun, Steaua Crăciunului are nevoie de peste 12 ore de obscuritate completă pe zi, începand cu 1 octombrie și până la 1 decembrie.

Camellia japonica sau Trandafirul japonez

Camellia japonica sau Trandafirul japonez este o plantă decorativă foarte apreciată pentru frunzişul persistent, verde strălucitor şi florile mari, simple sau involte, colorate în diverse nuanţe de roşu, violet, roz, alb  și înflorește in timpul iernii sau la inceputul primaverii.

Citește și: Sisteme de refrigerare pentru aplicaţiile industriale

 

Camelia poartă numele iezuitului austriac Georg Kamel care a vizitat China şi Japonia. El a remarcat frumuseţea arbuştilor plini de flori de la poalele pădurilor montane. Este originară din Japonia, China, Coreea. În Europa a fost adusă în secolul XVIII.
Condițiile de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios sunt plantarea într-un ghiveci destul de mare, luminozitatea și temperaturile ridicate.

Begonia

Begoniile sunt plante decorative atât prin frunze, cât și prin flori. Originare din India, Indonezia, America Centrală și de Sud, aceste plante reușesc prin varietatea de forme și culori să îți înveselească locuința.
Există unele specii de Begonia ce înfloresc tot timpul anului, așadar ele sunt foarte potrivite pentru înfrumusețarea casei pe timp de iarnă.

Azaleea

Azaleea este una dintre cele mai iubite plante de interior, aceasta înflorind în timpul iernii și primăverii. Florile sunt deosebit de atrăgătoare, nuanțele de roșu, alb, violet și roz fiind cele mai frecvente.

Azaleea este originară din regiunile cu ierni blânde și veri moderate din China, Japonia, India, America și Europa. Rhododendron simsii (Azaleea indica) este una dintre cele mai frumoase reprezentante ale speciei.

Surse foto: www.bakker.com, geddies-store.com, www.gardenia.net, www.flowermeaning.com

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here