Casoteca îți propune rețetele unei veri aromate

0

Când soarele, nisipul și marea se sincronizează perfect înseamnă că vara și-a intrat în drepturi. Fie că ești deja la plajă sau la birou luptând cu temperaturile ridicate din oraș, trebuie să te hidratezi foarte bine și să te ferești de căldura dogoritoare din miezul zilei.

Pentru a trece cu bine peste zilele toride sau pentru a gusta din plin orele de plajă, vă propunem câteva idei de băuturi răcoritoare în care ingredientul principal este apa naturală de izvor Calipso extrasă tocmai din Codrii Vlăsiei.

Pentru început, vă recomandăm 3 rețete gustoase și hidratante: Ceai Thai rece, ceai de ghimbir cu lămâie și mentă, ceai aromat de cireșe cu lămâie. Mai jos găsiți rețetele. Sete bună!

 

Ceai Thai rece

image

Aveți nevoie de:
– 4 pliculețe de ceai negru
– 1,2 litri de apă Calipso
– gheață
– 4 lingurițe de zahăr alb (sau 6 brun)
– 35 ml de smântână dulce
– 35 ml de lapte dulce
– 50 ml lapte dulce condensat

Lăsați la infuzat ceaiul pentru 5 minute și apoi scoateți pliculețele. Amestecați zahărul până la dizolvare și lăsați să se răcească. Umpleți 4 pahare cu gheață din belșug și adăugați ceaiul până aproape de umplere. Amestecați câte o lingură de lapte condensat și apoi adăugați deasupra câte o lingură de amestec egal smântână cu lapte.

 

Ceai de ghimbir cu lămâie și mentă

image2

Aveți nevoie de :
– 1,5 litri de apă Calipso
– 3-6 pliculețe de ceai verde (depinde de cât de tare vreți să fie băutura)
– 15 g de ghimbir proaspăt, tăiat felii subțiri
– frunze de mentă proaspătă din belșug (pentru a umple jumătate de cană)
– 100-125 g miere (recomandăm de salcâm, fiind mai puțin aromată)
– 1 lămâie mare tăiată în două
– multă gheață

Puneți la fiert apa împreună cu ghimbirul. De îndată ce apa a dat în clocot, opriți focul și adăugați ceaiul și frunzele de mentă. Acoperiți și lăsați să infuzeze pentru 15 minute.
Apoi strecurați și amestecați mierea și sucul din jumătate de lămâie în ceaiul rezultat. Răciți la frigider.
Pentru a servi, puneți câte două felii de lămâie  în fiecare pahar, împreună cu gheață din belșug.

 

Ceai aromat de cireșe cu lămâie

image3

Aveți nevoie de:
– 2 litri de apă Calipso
– 5 plicuri de ceai negru
– 450 g cireșe (fără sâmburi)
– 280 g zahăr
– 1 lime
– 60 ml de suc de lămâie proaspăt stors
– gheață

Puneți apa la fiert și, de îndată ce dă în clocot, adăugați cireșele, zahărul și zeama de lămâie. Dupa 15-20 de minute opriți focul și adăugați plicurile de ceai. Lăsați să se răcească o oră. Strecurați (presând și cireșele) apoi pentru a obține un ceai limpede. Puneți la rece înainte de a gusta. Recomandăm 1-2 cuburi de gheață și 1-2 felii de lime.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here