Ce amenajări poți face cu piatra naturală

0

Amenajarea creativă a spațiului unei locuințe presupune, pe lângă alegerea unor obiecte interesante și armonizarea lor, și o atenție deosebită pentru finisajele și tipurile de materiale folosite. În acest sens, produsele din piatră naturală sunt o soluție pentru cei care își doresc o locuință modernă cu materiale de calitate, cunoscute pentru durabilitatea și estetica lor.

Așadar decorarea unui spațiu cu piatră naturală oferă pe lângă eleganță și garanția utilizării unui material cu o durată de viață care să o egaleze pe cea a casei. Referitor la costuri, acestea sunt uneori mai mici chiar și decât gresia sau un alt material compozit, artificial.

Importatorul de piatră naturală Algabeth, propune o serie de sugestii și idei de amenajare și recomandă utilizarea pietrei naturale în zone precum scara, soclul casei, terasă, blaturile de lucru, glafurile de la fereastră. Piatra naturală este folosită ca material rezistent și durabil, dar și în zone cu valoare estetică precum pereții verticali de la interior, șemineele sau pardoseala. Ideile propuse de Algabeth pot fi analizate pe simulatorul-joc hailacasa.ro, la fel ca în realitate.

 

Piatra naturală- amenajare creativă a spațiului unei locuințe

Și totuși ce se poate realiza concret cu piatră naturală în funcție de zona din locuință?
Se poate construi o scară de exterior sau pentru interior care va fi interesantă din punct de vedere estetic dar și durabilă. Prelucrarea pietrei este o lucrare pretențioasă, reprezintă de fapt o ramură a artei. Când vorbim de detalii constructive chiar în propria casă, ne gândim la confort și eleganță. Placarea treptelor scărilor trebuie să corespundă cu nevoia de rezistență ridicată pentru cei care urcă și coboară scările.

 

Este indicată și în living ca pardoseală dacă luați în considerare faptul că piatra naturală menține temperatura din încăpere și este mult mai durabilă în timp comparativ cu parchetul sau alte materiale. Bucătăria este cel mai dificil spațiu din casă din punct de vedere al finisajelor, deci aici avem nevoie de mai multă rezistență și protecție. Se poate folosi piatra naturală pentru blatul de lucru sau ca pardoseală.

 

În baie frumusețea, rezistența la umiditate și lipsa riscurilor alunecării, sunt caracteristicile esențiale pe care le avem în vedere. În acest caz granitul, marmura, travertinul sau onixul sunt necesare pentru placările din baie. Pardoselile se vor finisa fără lustru, pentru a evita alunecarea. Se pot utiliza și inserții cu plăci lustruite în zone unde este nevoie de reflexii și luciu, pentru a avea mai multă lumină și senzația de spațiu. Pereții și blaturile din baie vor fi mai bine protejate de mucegai și igrasie datorită pietrelor naturale care au porii mult mai deschiși astfel încât pereții vor fi mult mai bine aerisiți.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: algabeth.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here