Cum poți să ai o bucătărie curată, fără pic de grăsime

1

Se știe că pentru orice gospodină petele de grăsime dau bătăi de cap în bucătărie. Această problemă se poate rezolva cu ușurință, mai ales că pe piață au apărut în ultima vreme o mulțime de soluții pentru placarea pereților sau a zonelor care se murdăresc ușor. Ne referim la faianță, lemn masiv, inox sau chiar sticlă colorată.

Sticla colorată

Sticla colorată poate înlocui cu succes faianța clasică. Ea dă un aspect premium, remarcându-se prin ușurința foarte mare în întreținere. În general, este pictată în culori deschise pentru a fi mai plăcută și a da senzația de lumină. Se întreține ușor, rezistă foarte bine la temeperaturi ridicate și poate fi asociată cu bare de inox pe care se pot agăța ustensile de bucătărie sau etajere. Are totuși două inconveniente: este fragilă și se murdărește ușor.

Faianța

Cu o mare diversitate de culori, cu ajutorul faianței se pot crea numeroase motive decorative și îmfrumuseța considerabil bucătăria. Rezistă perfect la căldură umiditate, fiind un material convenabil, care se adaptează ușor diferitelor stiluri. Trebuie însă să fie curățată periodic cu detergent.

Piatra naturală

Placarea zidurilor cu piatră naturală (marmură sau granit) este foarte apreciată pentru că oferă o gamă largă de culori. Dă o notă de natural și dulce bucătăriei. Ca și în cazul faianței, este vândută sub formă de plăci care se fixează pe un support plan, curat și foarte bine uscat. Inconvenientul este porozitatea, fiind necesară aplicarea unui tratament hidrofug. Trebuie curățată zilnic pentru a se preveni murdărirea ei, dar și schimbarea culorii naturale.

 Lemn masiv

Lemnul masiv aduce cu el frumusețe și căldură. Pentru a-l face mai rezistent și durabil, se aplică un lac și un tratament pe bază de ulei.

Se vinde sub formă de fășii din lemn sau de colant. Nu este rezistent la căldură și nici la umiditate.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here