Designerul Danielle Trofe creează corpuri de iluminat comestibile

0

Designerul Danielle Trofe care deține un studio în Brooklyn, SUA, creează mobilier și accesorii sustenabile, care ar putea fi consumate precum alimentele. Una dintre cele mai interesante colecții este Mush-Lume, care nu a fost fabricată, ci crescută din ciuperci.

Aceste obiecte decorative organice și biodegradabile sunt similare ca aspect cu corpurile de iluminat convenționale, însă după o vreme pot sfârși în compostul pe care îl vei folosi în grădină, mai degrabă decât în coșul de gunoi. Gama Mush-Lume cuprinde două lămpi-pandantiv și o veioză pentru noptieră în formă de ciupercă, al cărei interior este vopsit cu un amestec organic pe bază de lapte.

Mush-Lume Hemi Pendant este o structură supradimensionată în formă de dom, cu diametrul de 60 cm, iar Mush-Lume Trumpet Pendant (cu formă de trompetă) și Mush-Lume Table Lamp au dimensiuni mai mici, dar aspect similar.

danielle2

Colecția inovatoare este realizată folosind procesul de creștere patentat al celor de la Ecovative Design, o tehnică sustenabilă care combină miceliul cu coji de semințe și coceni, ca alternativa pentru plastic. Materialul eco rezultat este păstrat în vase speciale câteva zile, iar după ce capătă forma dorită este încălzit și uscat până când poate fi folosit pentru a crea corpuri de iluminat.

Vom locui în case eco din Marmoleum

“Vom ajunge să locuim în case eco realizate din materiale precum Marmoleum, compus din in și iută, sau din lemn netratat, care înseamnă celuloză pură, pe care îl vom putea decora cu ceară de albine sau vopsea YOLO – ingrediente netoxice”, explică Danielle Trofe, concluzionând că ne apropiem de crearea locuințelor comestibile, “prietenoase” cu mediul înconjurător.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: danielletrofe.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here