6 modalități DIY de curățare cu produse naturale

1

În ultima vreme, cu toții am devenit mult mai atenți la toxinele și chimicele de curățare, pe care le tot folosim din comoditate, deoarece acestea au efecte negative asupra sănătății noastre. Ca în orice situație s-au creat două tabere, așadar o dezbatere-folosim produse chimice pentru a păstra totul curat, sau putem utiliza produse naturale pentru a menține lucrurile în siguranță și curate?- CasoTeca s-a gândit să aleagă cea de-a doua variantă. Într-adevăr, această opțiune este puțin mai dificilă, deoarece produsele sunt create chiar de voi acasă, dar noi spunem că merită tot acest mic efort pentru sănătatea familiei și a voastră. În plus, dacă aplicați opțiunea de curățare naturală veți economisi și banii pe care îi dați pe tot felul de soluții chimice(care sunt mai scumpe).

Există și o variantă ”totul în 1”, asta pentru a te scuti de efortul realizării soluțiilor naturale. Branch Basics este un produs 100% natural de curățare care oferă singuranță și celor mai sensibili dintre noi. De ce spunem că este multifuncțional? Pentru că acesta scoate petele rămase pe haine (un fel de Vanish, natural), curăță mizeria rămasă printre canturile gresiei și faianței (un fel de Mr. Proper sau Domestos), curăță cu brio cuptorul și aragazul (un fel de Triumf Spray) și este testat dermatologic, adică apt pentru  folosirea pe pielea voastră. În fond îl poți folosi chiar în loc de șampon. Cu siguranță vei îndrăgi acest produs. O gamă mai largă de produse, plus magazinul online pot fi găsite pe site-ul acestora, chiar aici.

brench basics

Dar hai să descoperim cele 10 metode de curățare cu ingrediente naturale pe care, cu siguranță, le aveți prin casă:

1. Pentru curățarea podelelor ai nevoie de o mixtură de oțet, apă, spirt și câteva picături de ulei cu esențe aromate. Îmbibați mopul sau o cârpă în toată această mixtură și ca rezultat veți primi un parchet curat lună!

natural-cleaning-the-floors

2. Pentru curățarea petelor de pe covor ai nevoie de apă oxigenată, oțet alb și săpun, apoi cu mixul făcut insistă asupra petei. O variantă și mai simplă este să turnați combinația de apă cu oțet peste pată, iar apoi aplicați o cârpă peste care puneți fierul de călcat. În urma vaporilor de căldură pata se va curăța.

colorful-carpet-design-for-living-1024x768

 

3. Pentru curățarea laptop-ului ai nevoie de oțet alb, apă distilată o sticlă cu pulverizator și o cârpă din microfibră. Ecranele laptop-ului și a restul device-urilor vor străluci!

curatare laptop

4. Pentru curățarea bucătăriei ai nevoie de nelipsitul oțet și bicarbonat de sodiu, totul pus într-o sticlă cu pulverizator. O altă metodă descoperită de un om de știință pentru a îndepărta salmonela din carne și legume este să folosești apă oxigenată păstrată în sticlă proprie pentru o efectivitate mai mare, plus o altă sticlă de oțet alb. Spălați suprafețele, legumele carnea cu mixtura.

curatare bucatarie

 

5. Pentru curățarea lemnului (un fel de Pronto) ai nevoie de ulei de măsline pentru păstrarea luciului și strălucirii mobilei, puțin oțet alb pentru dezinfecție, plus lămâie cu rozmarin (adițional) pentru un miros plăcut.

curatare mobila

6. Pentru curățarea mobilei din piele, sau chiar a hainelor și genților din piele ai nevoie de puțin ulei de bebeluș, puțin oțet și nu în ultimul rând câteva picături de ulei cu arome.

curatare piele

 

 

Sursa foto: homedit.com, branchbasics.com, realsimple.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here