CasoTeca http://casoteca.ro Despre case, gradini si amenajari domestice. Te tinem la curent cu noutatile din domeniu. Thu, 30 Jun 2016 14:40:40 +0000 ro-RO hourly 1 Un nou showroom Lem’s în Coresi Brașov, după o investiție de 2.3 milioane de lei http://casoteca.ro/20432-2/ http://casoteca.ro/20432-2/#respond Thu, 30 Jun 2016 09:40:25 +0000 http://casoteca.ro/?p=20432 Lemet, unul dintre cei mai mari producători de mobilă la nivel national, a deschis un ...

Post-ul Un nou showroom Lem’s în Coresi Brașov, după o investiție de 2.3 milioane de lei apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Lemet, unul dintre cei mai mari producători de mobilă la nivel national, a deschis un nou magazin Lem’s în Brasov, în centrul comercial Coresi Shopping Resort. Magazinul are o suprafață de 1800 mp de showroom, iar investiția în amenajarea și deschiderea sa ridică la 2.3 milioane de lei.

Ca toate noile magazinele de mobilă ale Lemet care operează sub brandul Lem’s, este amenajat la un standard unic vizual şi de calitate, care permite vizitatorilor să vadă zeci de configurații de mobilier pentru living, mobilă pentru dormitor sau bucătărie, canapele, mese și scaune. Toată mobila produsă de Lemet și expusă în noul magazin Lem’s poate fi comandată cu reduceri până la 45%.

Al doilea magazin din Transilvania în 2016

Magazinul din Brasov este cel de-al doilea magazin Lem’s deschis anul acesta în Transilvania, zonă a țării care cunoaște o dinamică economică propice investitiilor.

„După ce în aprilie am deschis un nou magazin în Sibiu, cu o investiție de 2 milioane de lei și o suprafață de vânzare de 1600 mp, ne-am concentrat atenția pe Brașov, unde am ales centrul comercial Coresi Shopping Resort pentru deschiderea noului magazin Lem’s. Dorim să ne orientăm din ce în ce mai mult dezvoltarea către centre comerciale în care brandul Lem’s poate fi pus in valoare prin spații generoase și expunerea la standardele vizuale din rețeaua noastră” declară Adrian Rizea, Director Comercial Lem’s.

In 2015, Lemet a deschis 4 noi magazine în Transilvania,  la Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Sighișoara și Reghin, cu investiții ce au depășit 4.5 milioane de lei.

“Este o zonă în care dorim să ne dezvoltăm, creșterea economică a orașelor mari din Transilvania fiind o invitație pentru noi. Anul acesta am investit deja cumulat 4,3 milioane de lei în cele două noi magazine din inima țării, pentru că am văzut cât de așteptat este brandul Lem’s aici. Există un public foarte interesat de produse fabricate în România în această zonă a tării” adauga Adrian Rizea.

Reţeaua Lem’s are o suprafaţă totală de retail, la nivelul întregii ţări, de aproximativ 70.000 de mp.

Aproximativ 10 procente din vânzările de mobilă vin din finanţare cu card sau prin credit

Lem’s oferă clienţilor un plan de achiziţie cu carduri sau prin creditare. Partenerii Lem’s în această direcţie sunt Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BCR, BRD, Alpha Bank, Unicredit, Garanti și Bancpost, dar și Card Avantaj și Optimo Card de la Credit Europe Bank.

 

Acest tip de finanţare ocupă aproximativ 10 procente din business-ul Lem’s. În plus, pentru a dinamiza vânzările, magazinele Lem’s propun în această vară reduceri de până la 45% la toate gamele de produse.

(5 vizualizari)

Post-ul Un nou showroom Lem’s în Coresi Brașov, după o investiție de 2.3 milioane de lei apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/20432-2/feed/ 0
Un milion de locuinţe au fost construite în România după 1989 http://casoteca.ro/un-milion-de-locuinte-au-fost-construite-romania-dupa-1989/ http://casoteca.ro/un-milion-de-locuinte-au-fost-construite-romania-dupa-1989/#respond Wed, 29 Jun 2016 11:26:14 +0000 http://casoteca.ro/?p=20421 Aproape opt milioane de locuinţe existau în România înainte de 1990. La 26 de ani ...

Post-ul Un milion de locuinţe au fost construite în România după 1989 apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Aproape opt milioane de locuinţe existau în România înainte de 1990. La 26 de ani de la Revoluţie, stocul total de locuinţe s-a mărit cu un milion de noi unităţi, un record pe piaţa din România.

În timpul primului trimestru din acest an, numărul caselor şi apartamentelor construite în ţara noastră începând cu anul 1990 a depăşit pragul de un milion de uniăţi, ceea ce a făcut ca stocul total să se ridice la 8,9 milioane de euro, arată o analiză realizată de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, doar 11% din stocul total de locuiţe existente în România pot fi considerate noi. Cele mai multe locuinţe au fost construite în regiunea Nord-Est, care înregistrează de altfel şi cel mai ridicat număr de locuitori, fiind în topul livrărilor din ultimii ani cu peste 200.000 de case şi apartamente noi finalizate. 

Următoarele zonă, după nivelul de livări sunt regiunile Sud-Muntenia, cu peste 146.000 de noi locuinţe şi Sud-Est, cu mai mult de 143.000 de unităţi.

Un milion de locuinţe au fost construite în România după 1989

Un milion de locuinţe au fost construite în 26 de ani

Cel mai bun an: 2008

În perioada 1990-2015, media locuinţelor construite anual în România a fost de aproximativ 38.000 de unităţi, iar cel mai bun an a fost 2008, atunci când au fost livrate 67.000 de noi apartmente şi case. La polul opus, cele mai puţine locuinţe construite s-au înregistrat în anul 2000, cu un volum scăzut de livrări, de doar 26.400 de unităţi.

În ceea ce priveşte topul judeţelor unde au fost construite cele mai multe locuinţe se află Bucureşti, cu 68.435 Ilfov, cu 66.034 de unităţi, Constanţa, cu 51.293 de unităţi, Suceava, cu 50.848 de unităţi şi Cluj, cu 50.394 de unităţi.

În schimb, cele mai puţine locuinţe construite în utlimii 26 de ani au fost în judeţul Caraş-Severin, cu doar 5.185 de unităţi, volum ce reprezintă 3,8% din totalul locuinţelor existente în judeţ. Spre comparaţie, în judeţul Ilfov, pe fondul dezvoltării imobiliare masive, în special în localităţile din apropierea Bucureştiului, 38,5% dintre locuinţe au fost finalizate în ultimii 26 de ani.

Un milion de locuinţe au fost construite în România după 1989

Un milion de locuinţe au fost construite în România după 1989

Cum a fost 2015 faţă de 2014 

Anul treut, în România, au fost finalizate circa 47.000 de noi locuinţe, în creştere cu 4,5% faţă de 2014. Cu toate acestea, numărul de locuinţe livrate a crescut în doar 17 judeţe, în timp ce în celelalte 25 s-a înregistrat o scădere a pieţei reziedenţiale.

Cele mai multe locuinţe au fost finalizate în judeţele Ilfov (6.634), Bucureşti (4.448), Iaşi (3.022) şi Timiş (2.852). În judeţele Iaşi şi Sibiu s-au înregistrat cele mai semnificative creşteri ale activităţii rezidenţiale, cu un plus de 64%, respectiv 46%.

Un milion de locuinţe au fost construite în România după 1989

Locuinte noi livrate in 2015 pe judete

(11 vizualizari)

Post-ul Un milion de locuinţe au fost construite în România după 1989 apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/un-milion-de-locuinte-au-fost-construite-romania-dupa-1989/feed/ 0
Cum faci un cort din fasole pentru cei mici http://casoteca.ro/cum-faci-un-cort-din-fasole-pentru-cei-mici/ http://casoteca.ro/cum-faci-un-cort-din-fasole-pentru-cei-mici/#respond Tue, 28 Jun 2016 13:27:12 +0000 http://casoteca.ro/?p=20397 Temperaturile ridicate ale verii ne trimit la umbră, şi în cele mai bune cazuri, la ...

Post-ul Cum faci un cort din fasole pentru cei mici apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Temperaturile ridicate ale verii ne trimit la umbră, şi în cele mai bune cazuri, la ştrand. Şi pentru că vacanţa de vară e aici, iată o idee pe care o poţi pune în practică pentru copii. CasoTeca îţi spune cum faci un cort din fasole pentru cei mici. 

Dacă stai la casă şi îţi place să meştereşti prin grădină sau dacă ai părinţi care locuiesc la ţară, atunci ai la îndemână tot ce îţi trebuie pentru a face un cort din fasole. Şi îţi mai trebuie si răbdare, pentru că această operaţiune presupune plantarea de fasole. După care urmează procesul de aşteptare, până când fasolea va creşte.

Ai nevoie de câţiva araci pentru a-i putea aranja în aşa fel încât să construieşti un cort. Pot să fie din orice tip de lemn, dar poţi folosi şi din cei de plastic. Ai nevoie de ei pentru că acestei plante îi place să se întindă. Apoi foloseşte aţă pentru a lega conexiuni între araci. Aşa se va întinde fasolea pe toată suprafaţa.

În plus, te poţi juca cu forma viitorului cort. Poţi pune aracii sub forma unei case sau a unui acoperiş de casă. Oricum îţi este ţie mai uşor, copii se vor bucura cu siguranţă de cea mai tare jucărie pe timp de vară. În plus, îi poţi include în acest  proiect şi le poţi cere ajutorul.

Iar dacă ai o curte prea mică şi betonată, nu renunţa la idee. Poţi face acelaşi lucru, însă poţi să sprijini aracii de ghivece mari unde plantezi fasolea.

Apoi plantează fasolea şi udă. Această legumă este foarte indicată când vine vorba de a face un astfel de cort, şi asta pentru că are un ritm de creştere rapid. Şi unde mai pui că, vei avea parte şi de fasole proaspătă pentru o ciorbă. Cu cât pui fasolea mai deasă, cu atât va fi şi cortul mai închis şi va putea oferi umbră în zilele toride de vară. Şi da, vei ştii unde-i găseşti pe cei mici dacă nu vin la masă!

Iată mai jos câteva idei pe care le-am selectat pentru tine, pentru a-ţi face o idee. Iar dacă ai pus deja în practică orice idee de acest gen pentru cei mici şi nu numai, trimite-ne fotografii la adresa redacţiei pe redactie@casoteca.ro.

Cum faci un cort din fasole pentru cei mici

Poţi pune aracii sub forma unei case

Cum faci un cort din fasole pentru cei mici

Cum arată un astfel de cort Înainte şi După

Cum faci un cort din fasole pentru cei mici

Cum faci un cort din fasole pentru cei mici

Cum faci un cort din fasole pentru cei mici

Cum faci un cort din fasole pentru cei mici

(38 vizualizari)

Post-ul Cum faci un cort din fasole pentru cei mici apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/cum-faci-un-cort-din-fasole-pentru-cei-mici/feed/ 0
Un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele http://casoteca.ro/un-carucior-cu-mai-multe-utilizari-in-toate-camerele/ http://casoteca.ro/un-carucior-cu-mai-multe-utilizari-in-toate-camerele/#respond Mon, 27 Jun 2016 14:12:59 +0000 http://casoteca.ro/?p=20373 Cele mai bune investiţii în mobilier sunt cele în piese versatile, care se potrivesc în ...

Post-ul Un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Cele mai bune investiţii în mobilier sunt cele în piese versatile, care se potrivesc în mai multe camere. Şi sunt o variantă bună atunci când cauţi să cumperi piese ieftine. CasoTeca îţi propune un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele.

Este vorba de o piesă de la retailerul IKEA, atât de versatilă, încât se potriveşte în dormitor, în baie, dar şi pe balcon sau afară în grădină. Căruciorul RASKOG costă 245 de lei şi îţi poate fi util în multe situaţii.

Vei găsi la magazin căruciorul pe turcoaz, dar şi pe crem sau negru. Iată un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele.

Poţi folosi căruciorul de la IKEA în locul noptierelor. Are înălţimea potrivită pentru majoritatea paturilor şi arată bine plasat lângă pat, cu câteva cărţi sau reviste.

Un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele

Noptiere din cărucior

Un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele

Noptiere din cărucior

În sufragerie, căruciorul aduce un aer vintage pentru un mini-bar mobil, unde poţi depozita sticle, pahare, dar şi fructe proaspete. În plus, nu o să te mai plimbi înainte şi înapoi atunci când ai musafiri şi vei avea totul la îndemână.

Un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele

Mini bar

Căruciorul RASKOG poate fi folosit şi pe terasă, pe post de coş ocazional pentru petreceri, atunci când ai musafiri. Poţi pune farfurii, pahare, şerveţele şi tot ce mai ai nevoie pentru petrecerea ta!

Un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele

Ai spaţiu limitat în baie? Nu trebuie decât să pui prosoape, hârtie igienică şi alte lucuri pentru duş în cărucior şi ai rezolvat problema. Sau poţi folosi căruciorul de fiecare dată când ai musafiri şi e nevoie de mai multe produse. Doar nu o să le înşiri pe toate pe unde apuci, nu?

Un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele

Nu prea ai spaţiu în baie? Foloseşte un cărucior

Căruciorul este folositor şi în camera copilului. Proaspăta mămică şi proaspătul tătic pot pune în cărucior toate lucrurile esenţiale de care au nevoie. Va fi foarte uşor de manevrat atunci când te afli în altă cameră şi ai nevoie de lucrurile celui mic, fie că e vorba de scutece şi uleiuri, fie că e vorba de hăinuţe şi papucei. 

Un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele

Căruciorul te ajută şi în camera copilului

Te-ai gândit că poţi folosi căruciorul şi în debara? Ei bine, un cărucior este soluţia ideală pentru a păstra soluţiile de curăţenie. Pune toate lucrurile acolo şi îţi va fi mult mai uşor să cureţi, îndiferent de cameră.

Un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele

Depozitează toate soluţiile de curăţenie

Bineînţeles că poţi folosi căruciorul şi în bucătărie. RASKOG este vândut de IKEA fix în acest scop. Iată cum ni-l prezenta retailerul în catalogul din 2013.

Un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele

Poţi folosi căruciorul şi în bucătărie

Practic, poţi folosi căruciorul oriunde ai nevoie. Poate îl cumperi pentru hainele celui mic, iar după ce va creşte, vei putea folosi căruciorul în alte scopuri. Şi poţi chiar să îl şi vopseşti, dacă doreşti să-i schimbi culoarea.

Un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele

Sursa foto şi text: Apartament Theraphy

(12 vizualizari)

Post-ul Un cărucior cu mai multe utilizări în toate camerele apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/un-carucior-cu-mai-multe-utilizari-in-toate-camerele/feed/ 0
Un nou portal cu anunţuri imobiliare http://casoteca.ro/un-nou-portal-cu-anunturi-imobiliare/ http://casoteca.ro/un-nou-portal-cu-anunturi-imobiliare/#respond Sun, 26 Jun 2016 08:59:46 +0000 http://casoteca.ro/?p=20364 Dacă te-ai hotărât că este momentul să cumperi o locuinţă, atunci ştii că primul pas ...

Post-ul Un nou portal cu anunţuri imobiliare apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Dacă te-ai hotărât că este momentul să cumperi o locuinţă, atunci ştii că primul pas este să cauţi anunţuri pe site-urile specializate. Iar dacă vrei să scapi de agentul imobiliar, atunci CasoTeca îţi spune că s-a lansat un nou portal cu anunţuri imobiliare care te-ar putea ajuta.

Directimo.ro este cel mai nou website lansat pe piaţa anunţurilor imobiliare şi promite celor în căutarea unei locuinţe o ofertă în care circa 70% dintre anunţuri vin direct de la propietarii care şi-au scos locuinţele la vânzare, iar peste 20% dintre anunţuri sunt de la dezvoltatorii imobiliari, pentru cei care sunt în cutarea unui apartament nou. Cel mult 10% dintre anunţuri vor fi de la agenţiile imobiliare, care sunt prezente pe noua platformă cu anunţuri exclusive, care nu se regăsesc înoferta altor agenţii imobiliare.

Directimo.ro eficientizează întregul proces de cumpărare şi scade substanţial efortul de tranzacţionare: timpul necesar achiziţiei se reduce datorită eliminării vizitelor inutile de proprietăţi nerelevante, prin prezentarea organizată a pieţei de oferte unice-neduplicate, cu detalii complete şi actualizate. În plus, prin accesul direct la sursa ofertei, clientul beneficiază de preţul minim.

Cumpărătorii au la dispoziţie o serie de funcţionalităţi unice în piaţă care îi ajută pe întreg parcursul procesului de căutare şi tranzacţionare, inclusiv acces la specialişti verificaţi pe o gamă largă de servicii: consultanţi imobiliari, notari, evaluatori, brokeri financiari, avocaţi, ingineri cadastrişti, structurişti etc.

Procesul de listare constă în prospectarea telefonică a informaţiilor despre oferte, realizarea unei prime verificări automatizate pentru eliminarea duplicatelor, urmată de validarea detaliilor proprietăţii, realizată cu o echipă de specialişti imobiliari.

Cele mai atractive proprietăţi sunt inspectate şi pe teren, în urma selecţiei realizate de specialiştii Directimo.ro sau în urma solicitării clienţilor, care pot vizualiza din faţa calculatorului detalii complete, inclusiv fotografii cu vederea, faţada, casa scării sau alte elemente importante.

Actualizarea proprietăţilor se realizează prioritar, în functie de criteriile generale ale clienţilor, dar şi pe baza statisticilor legate de perioada medie de vânzare, diferenţa de preţ faţă de preţul mediu al pieţei, raportul cerere-ofertă. Directimo.ro este o evoluţie a proiectului HomeFinders.ro.

(15 vizualizari)

Post-ul Un nou portal cu anunţuri imobiliare apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/un-nou-portal-cu-anunturi-imobiliare/feed/ 0
Cum scapi de depunerile de calcar din baie http://casoteca.ro/cum-scapi-de-depunerile-de-calcar-din-baie/ http://casoteca.ro/cum-scapi-de-depunerile-de-calcar-din-baie/#respond Sun, 26 Jun 2016 07:04:25 +0000 http://casoteca.ro/?p=20354 Cu toţii am văzut acele pete albe care se pot acumula pe cadă, pe robinete ...

Post-ul Cum scapi de depunerile de calcar din baie apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Cu toţii am văzut acele pete albe care se pot acumula pe cadă, pe robinete sau pe uşile de la duş. De vină este duritatea apei, care are un nivel ridicat de minerale, de regula calciu sau magneziu. Iar aceste minerale rămân după ce apa se usucă, lăsând în urmă reziduuri care sunt inestetice. CasoTeca îţi spune cum scapi de depunerile de calcar din baie.

E vară, iar căldura de afară ne trimite şi mai mult la duş în această perioadă. De aceea, te poţi confrunta cu o problemă care îţi poate da bătăi de cap şi îţi va răpi din timp. Iată cum scapi de depunerile de calcar din baie.

Depunerile de calcar lasă în urmă pete care sunt greu de curăţat, motiv pentru care pierdem mult timp atunci când vine vorba de curăţenie. Şi poate chiar şi bani, fiind tentaţi să cumpărăm produse care promit să ne scape rapid de această problemă. Totuşi, dacă vrei să cumperi produse chimice de curăţare, fii atent/ă la instrucţiunile de folosire şi dacă produsul se potriveşte pentru tipul de cadă pe care îl ai acasă.

Unele produse care sunt sigure pentru căzile din fibră de sticlă, de exemplu, nu sunt potrivite penru cele cu finisaje din marmură şi vice versa. Nu combina produsele chimice pentru că acestea pot avea reacţii periculoase.

CasoTeca îți spune cum scapi de depunerile de calcar din baie. E simplu. Cu ajutorul unui produs pe care îl găsești pe rafturile magazinelor și care nu depășește prețul unuia sau a mai multor produse de curățat ce conțin substanțe chimice.

Cum scapi de depunerile de calcar din baie

Cum scapi de depunerile de calcar din baie

Este vorba de oțetul alb. De ce oțetul? Ei bine, oțetul alb este un acid foarte puternic, în timp ce calcarul ese alcalin, și care se dizolvă atunci când intră în contact cu acizii. Din acest motiv, sucul de lămâie va face același lucru și te va ajuta la curățenie.

Ce trebuie să faci? Încălzeşte oțetul, dar nu până la punctul de fierbere și urmează instrucțiunile de mai jos.

Pentru curățarea ușilor de la duș fă o pastă din oţet, bicaronat de sodiu şi apă. Aplică pe uşi şi lasă pasta să acţioneze timp de 30 de minute sau chiar şi o oră. Apoi îndepărtează pasta cu o cârpă moale şi apoi clăteşte.

Pentru curăţarea capetelor de duş, scufundă capătul într-o soluţie 50/50 apă şi oţet timp de o oră. Apoi clăteşte.

Dacă depunerile de calcar au apărut şi pe robinete, iar apa nu mai are acelaşi flux, atunci e timpul să treci la curăţenie. Pentru curăţarea robinetelor poţi proceda la fel ca şi cu para de duş. Demontează cu grijă pentru a ştii cum să pui la loc robinetele fără bătaie de cap. Freacă capătul robinetului  cu pastă de dinţi, după care aplică oţet. Pentru că între calcar şi oţet apare o reacţie chimică, vei observa bule. Odată ce acestea au dispărut, cam după o oră, clăteşte şi asamblează robinetul la loc.

Cum scapi de depunerile de calcar din baie

Curăţă simplu şi rapid robinetele de calcar

Folosirea de produse chimice poate afecta cada de baie, dar folosirea oţetului alb sau a sucului  de lămâie te pot ajuta să scapi de petele de calcar. Ai nevoie de un recipient cu dispozitiv de pulverizare, în care amesteci o cană de oţet şi o lingură de suc de lămâie. Pulverizează soluţia obţinută pe petele de calcar şi lasă să acţioneze pentru cel puţin 20 de minute. Freacă petele cu o perie moale şi pe măsură ce calcarul de dezlipeşte, îndepărtează-l cu ajutorul unui burete. Continuă să aplici soluţia pe petele care nu vor să dispară până când vei obţine rezultatul dorit.

Cum scapi de depunerile de calcar din baie

Spune adio petelor de calcar de pe cadă

(176 vizualizari)

Post-ul Cum scapi de depunerile de calcar din baie apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/cum-scapi-de-depunerile-de-calcar-din-baie/feed/ 0
Noua tendinţă: plăcile ceramice în formă de solzi de peşte http://casoteca.ro/noua-tendinta-placile-ceramice-forma-de-solzi-de-peste/ http://casoteca.ro/noua-tendinta-placile-ceramice-forma-de-solzi-de-peste/#respond Fri, 24 Jun 2016 14:53:17 +0000 http://casoteca.ro/?p=20334 În această perioadă a anului ne ducem adesea cu gândul la vacanţa la mare. Iar ...

Post-ul Noua tendinţă: plăcile ceramice în formă de solzi de peşte apare prima dată în CasoTeca.

]]>
În această perioadă a anului ne ducem adesea cu gândul la vacanţa la mare. Iar cine vrea să se bucure de atmosfera de la mare, poate arunca un ochi pe una dintre cele mai interesante tendinţe. CasoTeca îţi spune despre noua tendinţă: plăcile ceramice în formă de solzi de peşte.

Poate că te-ai plictisit de monotonia gresiei din bucătărie sau de faianţa din baie care nu te mai duce cu gândul la nimic.

Dacă vrei o schimbare, atunci uite ce decoruri spectaculoase poţi obţine cu ajutorul plăcilor ceramice în formă de solzi de peşte. Acest tip de gresie şi faianţă este de inspiraţie marocană, şi începe să fie din ce în ce mai utilizat în amenajările interioare care vor să transmită un mesaj puternic.

În această baie, designerul a vrut să ofere strălucire unui spaţiu întunecat şi s-a folosit de vopsea albă şi plăci ceramice în formă de solzi de peşte de culoare albastru deschis.

Noua tendinţă: plăcile ceramice în formă de solzi de peşte

Interior baie

Pentru o transformare rapidă, acoperă peretele cu plăci ceramice în diferite nuanţe de verde şi albastru, tocmai pentru a putea obţine o combinaţie spectaculoasă cu efect de apă de mare.

Noua tendinţă: plăcile ceramice în formă de solzi de peşte

Interior baie

În funcţie de cât de mult îţi place acest stil sau cât de îndrăzneaţă eşti, atunci poţi acoperi nu doar peretele cu faianţă în formă de solzi de peşte, ci şi tavanul. Aşa vei avea impresia că eşti pe fundul mării.

Noua tendinţă: plăcile ceramice în formă de solzi de peşte

Magia plăcilor ceramice

Bucăţile de gresie sub formă de solzi de peşte se potrivesc de minune şi pe podea, aşa cum se vede în imaginea de mai jos. Foloseşte plăci de culoare închisă şi rost alb pentru a obţine un contrast.

Noua tendinţă: plăcile ceramice în formă de solzi de peşte

Nu te limita doar la amenajarea băii, ci experimentează şi în bucătărie. Pentru un look chic, poţi estompa gradual culoarea plăcilor dacă vei aplica plăci de culoare albă, precum în exemplul de mai jos.

Noua tendinţă: plăcile ceramice în formă de solzi de peşte

 Sau poţi păstra un interior simplu, rafinat, cu placi ceramice albe.

bucatarie2

(69 vizualizari)

Post-ul Noua tendinţă: plăcile ceramice în formă de solzi de peşte apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/noua-tendinta-placile-ceramice-forma-de-solzi-de-peste/feed/ 0
10 secrete despre prefabricatele din beton http://casoteca.ro/10-secrete-despre-beton/ http://casoteca.ro/10-secrete-despre-beton/#respond Thu, 23 Jun 2016 14:54:00 +0000 http://casoteca.ro/?p=20284 Deși expresia “E beton!” este foarte des folosită de români, utilizarea prefabricatelor din beton în ...

Post-ul 10 secrete despre prefabricatele din beton apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Deși expresia “E beton!” este foarte des folosită de români, utilizarea prefabricatelor din beton în construcția de locuințe este aproape inexistentă în România, în comparație cu statele din Uniunea Europeană și mai ales cu cele din nordul Europei, unde ponderea locuințelor din beton este de circa 90%.

CasoTeca vă propune să aflăm, împreună, câteva dintre secretele și calitățile acestor materiale pentru construcții, pe baza datelor furnizate de Asociația Profbeton, care reunește principalii producători de prefabricate din România.

beton 4

  1. Considerat cel mai nou şi cel mai performant material pentru construcţii, din beton poate fi creată orice fel de formă geometrică (structurală sau nestructurală)

 

  1. Producţia betonului permite utilizarea resurselor minerale locale, iar datorită compoziţiei sale unice, permite realizarea diferitelor suprafeţe arhitecturale aparente

 

  1. Betonul rezistă impacturilor puternice şi exploziilor, astfel asigurând o mult mai bună protecţie în cazul evenimentelor nefericite. În plus, execuţia elementelor de beton, pe şantier sau în fabricile de prefabricare, poate fi realizată cu uşurinţă

 

  1. Utilizarea şi reutilizarea cofrajelor conduce la economie de timp şi bani, iar la turnarea elementelor de beton nu este necesară utilizarea aparaturilor scumpe şi sofisticate

 

  1. Betonul poate asigura o rezistenţă la foc de peste 180 de minute și are o toleranță supraunitară în execuție și montaj, pentru atingerea acestei performanţe nefiind necesar nici un fel de tratament suplimentar pe blocul realizat din acest maerial

 

  1. Betonul, nefiind un material combustibil, este perfect pentru delimitarea compartimentelor de arder, fiind, în același timp, un material foarte bun izolator termic. Deformaţiile betonului sub acţiunea temperaturilor extreme sunt aproape egale cu zero

 

  1. Prin robusteţea sa, betonul are o capacitate ridicată de izolare fonică, asigurând spaţii racoroase pe timp de vară şi călduroase iarna

 

  1. Structurile din acest material se numără printre cele mai durabile structuri, exista structuri de beton care au sute de ani vechime si inca sunt in exploatare. Totodată asigură o protecţie foarte bună împotriva radiaţiilor

 

  1. Betonul, prin compoziţia sa, este un material utilizabil la păstrarea şi transportul lichidelor (decantoare, bazine, conducte, etc), iar rezistenţa la coroziune a materialului este foarte ridicată

 

  1. Întreţinerea şi reparaţia elementelor din beton se poate realiza cu uşurinţă, adesea o tencuire sau revopsire fiind de ajuns Structurile din beton care au devenit victimele unei inundaţii sau a unui incendiu, pot fi remediate cu uşurinţă, fără necesitatea unei investiţii financiare

 

Betonul poate fi, deci, o variantă.

 

(28 vizualizari)

Post-ul 10 secrete despre prefabricatele din beton apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/10-secrete-despre-beton/feed/ 0
Cum purifici aerul şi scapi de mirosurile neplăcute http://casoteca.ro/cum-purifici-aerul-si-scapi-de-mirosurile-neplacute/ http://casoteca.ro/cum-purifici-aerul-si-scapi-de-mirosurile-neplacute/#respond Thu, 23 Jun 2016 12:59:53 +0000 http://casoteca.ro/?p=20263 Ne petrecem cea mai mare parte a vieţii în spaţii interioare. Tocmai de aceea este ...

Post-ul Cum purifici aerul şi scapi de mirosurile neplăcute apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Ne petrecem cea mai mare parte a vieţii în spaţii interioare. Tocmai de aceea este important să păstrăm aerul din casă proaspăt şi sănătos tot timpul. Şi asta pentru că aerul de interior poate duce la reacţii alergice, la răceli şi chiar la dureri de cap. CasoTeca îţi spune cum purifici aerul şi scapi de mirosurile neplăcute.

Cum funcţionează Plasmacluster

Compania Sharp a venit pe piaţă cu produse menite să cureţe aerul şi să ne bucurăm de momentele plăcute alături de cei dragi. Iată cum funcţionează această tehnologie.

Ionii Plasmacluster de purificare a aerului se răspândesc în încăpere şi descompun mirosurile neplăcute şi particulele transmisibile prin aer. Astfel se dispersează componentele fumului de ţigară, mirosurile animalelor de companie şi transpiraţia. În plus, tehnologia Plasmacluster ajută la eliminarea bacteriilor, a mucegaiurilor, virusurilor şi acarienilor.

purificator de aer sharp 2

Efectul dublu al purificării aerului și alte beneficii

Purificarea aerului cu ioni Plasmacluster curăţă aerul prin utilizarea ionilor pozitivi şi negativi. Aceştia sunt ioni pozitivi de hidrogen şi ioni negativi de oxigen, extraşi din moleculele de apă din aer. Aerul se purifică şi utilizand un sistem de filtrare diferit. Acesta oferă un efect unic de purificare dublă a aerului: prin ioni şi prin filtre. Avantajul acestui aparat de la Sharp este că ionii se răspândesc în întreaga încăpere şi astfel se purifică tot aerul, chiar şi cel de sub canapea sau de după şifonier.

Purificatoarele de aer Sharp Plasmacluster sunt multifunctionale. Acestea nu creează numai o oază de bine, printre altele, ci sunt si eficiente impotriva următoarelor elemente:

1. Alergii: acarieni, polen, praf, păr de câine şi de pisică
2. Substanţe nesănătoase: mucegaiuri, bacterii, virusuri
3. Mirosuri neplăcute: fum de ţigară, mirosuri de toaletă, alimente şi animale de companie
4. Aer uscat: care poate genera uscarea gâtului şi o piele iritată

Preţurile pentru purificatoarele marca Sharp pornesc de la 1.300 de lei. Click pentru un VIDEO care îţi arată cum funcţionează această tehnologie. Afla mai multe pe site-ul e-MAG

 

Citești și despre ce sistem să folosești pentru a-ți ventila casa fără să deschizi geamul.

 

(2084 vizualizari)

Post-ul Cum purifici aerul şi scapi de mirosurile neplăcute apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/cum-purifici-aerul-si-scapi-de-mirosurile-neplacute/feed/ 0