CasoTeca http://casoteca.ro Despre case, gradini si amenajari domestice. Te tinem la curent cu noutatile din domeniu. Thu, 28 Jul 2016 14:19:26 +0000 ro-RO hourly 1 Începe programul Casa Verde din cânepă http://casoteca.ro/incepe-programul-casa-verde-din-canepa/ http://casoteca.ro/incepe-programul-casa-verde-din-canepa/#respond Thu, 28 Jul 2016 12:15:18 +0000 http://casoteca.ro/?p=21209 HempFlax, o companie olandeză lider pe segmentul de cultivare şi procesare cânepă, si Carmeuse, principalul ...

Post-ul Începe programul Casa Verde din cânepă apare prima dată în CasoTeca.

]]>
HempFlax, o companie olandeză lider pe segmentul de cultivare şi procesare cânepă, si Carmeuse, principalul producător de var la nivel mondial, susţin proiectul Casa Verde Plus, lansat recent de către Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor. În aecst context, companiile demareaza un proiect paralel, Casa Verde Cânepă, prin intermediul căruia oferă materia primă pentru zidărie, realizată din puzderie de cânepă şi var, pentru trei case în plus fata de cele selectate de Minister.

Astfel, cei care nu şi-au depus încă dosarul pentru înscriere în programul iniţiat de Minister sau care nu s-au calificat, pot accesa acest proiect, care oferă produse în valoare de circa 5.000 de euro pentru fiecare dintre cele trei case. Perioada de înscriere începe pe 1  octombrie şi se va încheia la 31 decembrie 2016. Toate infromaţiile despre acest program vor fi disponibile celor interesaţi pe platforma casaverdecanepa.com.

Începe programul Casa Verde din cânepă

Începe programul Casa Verde din cânepă

„Impulsionaţi de proiectul Casa Verde Plus, am iniţiat un proiect paralel, tocmai pentru a încuraja acest mod de a construi ecologic şi de a oferi case model pentru cei care sunt interesaţi. Faptul că varul şi cânepa au fost incluse în programul Casa Verde Plus ne-a dat un imbold să finanţăm această variantă de zidărie ecologice, având în vedere că promovăm de curând zidăria din cânepă şi var 100% românească, în postura de producători ai materiei prime”, explică Oana Suciu, directorul general al HempFlax România.

Cine se poate înscrie în programul Casa Verde Cânepă

Orice persoană fizică ce are în vedere construirea  unei case noi sau care doreşte să renoveze se poate încrie la programul iniţiat de cele două firme.

Începe programul Casa Verde din cânepă

Începe programul Casa Verde din cânepă

Cele mai importante criterii de selecţie sunt ca toată zidăria să fie realizată din cânepă şi var şi ca proiectul să se dorească a fi finalizat în perioada de primăvară-vară 2017. Selecţia se va face pe baza unui concurs de proiecte, care vor fi încărcate pe site-ul casaverdecanepa.com şi votate online de public, Apoi, în luna ianuarie, primele zece proiecte din votul online vor fi analizate de o comisie mixtă.

Zidaria izolantă va fi realizată din puzderie de cânepă şi var. Puzderia de cânepă este produsă de HempFlax în judeţul Alba şi constituie un produs secundar ce reprezintă partea lemnoasă a tulpinii, rezultată după extragerea fibrelor tehnice şi întrebuinţată ca material pentru construcţii ecologice.

Varul va fi asigurat de Carmeuse Holding, care oferă soluţii performante, economice şi prietenoase cu mediul, pentru o gamă largă de aplicaţii în domeniul industrial, comercial şi de mediu.

Casa Verde Cânepă vine în paralel cu programul lansat recent de către Ministerul Mediului, Casa Verde Plus.

Începe programul Casa Verde din cânepă

Începe programul Casa Verde din cânepă

(17 vizualizari)

Post-ul Începe programul Casa Verde din cânepă apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/incepe-programul-casa-verde-din-canepa/feed/ 0
Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile http://casoteca.ro/catalogul-ikea-2017-care-sunt-noutatile/ http://casoteca.ro/catalogul-ikea-2017-care-sunt-noutatile/#respond Wed, 27 Jul 2016 12:17:16 +0000 http://casoteca.ro/?p=21186 Retailerul de mobilă IKEA va lansa luna viitoare noul catalog şi au apărut deja câteva ...

Post-ul Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Retailerul de mobilă IKEA va lansa luna viitoare noul catalog şi au apărut deja câteva imagini cu produsele retailerului. Iată cu ce vine nou IKEA pentru 2017.

Mijlocul verii este la fel de important ca şi Crăciunul pentru cei care sunt înnebuniţi după produsele celor de la IKEA, şi asta pentru că e singura perioadă din an când retailerul lansează catalogul pentru anul următor. CasoTeca îţi spune la ce să te aştepţi de la noul catalog IKEA.

Tema catalogului

Acentul este pus pe bucătărie şi invită la renunţarea aşteptărilor altora şi să te bucuri de propria personalitate. Şi, pentru a fi în ton cu tema noului catalog, imaginea de copertă înfăţişează o cină între prieteni.

Pentru prima dată, catalogul prezintă 13 oameni obişnuiţi, nu modele, din întreaga lume, subliniind astfel modul în care IKEA este conectată la modul lor de viaţă. Spre exemplu, Jonah este un bucătar amator, care se distrează în bucătăria lui şi nu respectă regulile. 

Primele imagini din noul catalog IKEA arată că retailerul se concentrează pe designul de zi cu zi, pe soluţii inteligente pentru spaţii mici, pe mobilă multifuncţională şi care se adaptează oricăror spaţii, pe soluţii verzi pentru sustenabilitate, dar şi pe tehnologia care pătrunde din ce în ce mai mult în casele noastre.

Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile

Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile

Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile

Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile

Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile

Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile

Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile

Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile

Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile

Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile

În plus, IKEA vine şi cu noi produse, iar cei de la Apartament Therapy au scos în evidenţă câteva produse, pe care ţi le prezentăm şi ţie. Iar dacă vrei să profiţi de reduceri, până pe 21 august vei găsi numeroase obiecte pe care le poţi cumpăra la preţuri reduse cu până la 50%. Spre exemplu, veiozele decorative SANGEN pot fi cumpărate la un preţ de 49 de lei, faţă de cel iniţial de 105 lei, feţele de pernă, cu mai multe modele pot fi cumpărate la preţuri de 19,9 lei, iar chiuveta BOHOLMEN poate fi cumpărată cu 100 de lei mai puţin.

ikea6

Scaun GRONADAL 249 dolari

 

ikea7

Veioză VARU 34.99 dolari

 

ikea8

Cabinete LIXHULT 15 dolari, 25 dolari şi 35 dolari

ikea9

Mini-bucătări 112 dolari

ikea10

Covor ROSKILDE 80 dolari

(51 vizualizari)

Post-ul Catalogul IKEA 2017. Care sunt noutăţile apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/catalogul-ikea-2017-care-sunt-noutatile/feed/ 0
Cât costă excursiile opţionale dacă mergi la mare http://casoteca.ro/cat-costa-excursiile-optionale-daca-mergi-la-mare/ http://casoteca.ro/cat-costa-excursiile-optionale-daca-mergi-la-mare/#respond Tue, 26 Jul 2016 13:42:52 +0000 http://casoteca.ro/?p=21174 Dacă ţi-ai planificat vacanţa la mare anul acesta, trebuie să ştii că sunt şi alte ...

Post-ul Cât costă excursiile opţionale dacă mergi la mare apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Dacă ţi-ai planificat vacanţa la mare anul acesta, trebuie să ştii că sunt şi alte lucruri pe care le poţi face, nu doar plajă. CasoTeca îţi spune cât costă excursiile opţionale dacă mergi la mare.

Peste două milioane de români îşi petrec anual vacanţa pe litoralul românesc. Iar pe lângă stat la plajă şi plimbările de seară, 20.000 de români aleg şi excursiile opţionale, care pot fi în Delta Dunării, sau chiar la Balcik, în Bulgaria. Iar dacă te porneşti la drum zilele viitoare, iată cât costă excursiile opţionale dacă mergi la mare.

Cât costă excursiile opţionale dacă mergi la mare

Cât costă excursiile opţionale dacă mergi la mare

  • Un tur pietonal al oraşului  Constanţa costă 50 lei / persoană
  • O vizită a Cetăţii Histria – prima colonie grecească de pe ţărmul de vest al Mării Negre costă 80 de lei / persoană
  • O plimbare cu caii celebrei herghelii din Mangalia costă în jur de 100 de lei
  • Pentru un prânz pescăresc tradiţional sau o seară românească, grecească, turcească sau arăbească autentică trebie să scoţi din buzunar între 100 şi 135 de lei / persoană
  • O vizită pe litoralul bulgăresc al Mării Negre la Castelul Reginei Maria de la Balcik şi Grădina Botanică costă în jur de 130 de lei / peroană
  • Un tur în Delta Dunării, rezervaţie a Biosferei costă 170 de lei / persoană
  • O plimbare pe mare cu nava de croazieră pleacă de la la 170 de lei / persoană
  • Pentru cei dormici de adrenalină există varianta unui program de Jeep Safari în Delta Dunării la 490 de lei /adult şi 150 de lei pentru copii.

Green grapes ready for harvest in a italian vineyard

Dar acestea nu sunt singurele activităţi de care te poţi bucura la mare. Agenţiile de turism de pe litoral, dar şi personalul de la hoteluri, te poate ajuta în rezervarea unei vizite de degustare de vin la Crama Murfatlar, poţi face şi scuba diving, mai poţi vizita Adamclisi şi Mănăstirea Sf. Andrei sau te poţi plimba cu caiacul pe mare.

În ceea ce priveşte tipologia turiştilor care apelează la programe opţionale, ponderea este echilibrată, fiind împărţită între familii cu copii până în 14 ani, tineri – elevi/studenţi şi cupluri.

(18 vizualizari)

Post-ul Cât costă excursiile opţionale dacă mergi la mare apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/cat-costa-excursiile-optionale-daca-mergi-la-mare/feed/ 0
Transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou http://casoteca.ro/transformare-spectaculoasa-bucuresti-din-garaj-birou/ http://casoteca.ro/transformare-spectaculoasa-bucuresti-din-garaj-birou/#respond Tue, 26 Jul 2016 09:48:26 +0000 http://casoteca.ro/?p=21160 Orice spaţiu pe care nu îl folosiţi poate fi transformat într-unul din care nu ai ...

Post-ul Transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Orice spaţiu pe care nu îl folosiţi poate fi transformat într-unul din care nu ai mai vrea să pleci. Arhitecţii de la arhiDOT au transformat un spaţiu urât şi anost într-unul luminos. CasoTeca îţi prezintă o transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou.

Arhitecţii de la arhiDOT au vrut să creeze un spaţiu care este neconvenţional şi reprezentativ pentru ei, un spaţiu mic şi uşor de gestionat. Tinerii au dorit ca în noul spaţiu să se simtă mai mult ca acasă, decât ca la birou. Şi au mai vrut un spaţiu care să le ofere un contact direct cu strada şi oraşul. Fiind în căutarea a ceva neconvenţional, tinerii au dat peste un garaj care mai mult era folosit ca şi spaţiu de depozitare. Garajul are o suprafaţă de 22 de metri pătraţi şi se află la parterul unei clădiri de apartamente, construită în anii ’60 în Bucureşti. Spaţiul uitat a fost transformat într-un birou, iar ce au reuşit tinerii arhitecţi să realizeze ne arată ca un spaţiu anost poate deveni, cu puţină imaginaţie, un loc superb.  

Cu doar o singură cameră, totul a fost proiectat cu eficienţă maximă. Tinerii şi-au dorit să integreze toate utilităţile necesare pentru a funcţiona în mod independent, cu o zonă de lucru şi cu o zonă pentru relaxare şi întâlniri. Totul fără ca acest garaj să creeze impresia de spaţiu înghesuit.

Pe lângă geamul exterior, intervenţiile de finisaj au fost minime. Spre exemplu, podeaua este una epoxidică, dar ceea ce a transformat acest spaţiu este mobilierul.

Despre arhitecţii de la arhiDOT ţi-am mai povestit anul trecut. Vlad şi Dana Boştin au lansat în 2013 o colecţie de prodsâuse care doreşte să readucă îna ctualitate tradiţiile româneşti. Pe lângă piesele de mobilier de inspiraţie tradiţională, cei doi tineri au creat şi ceasuri de perete, care mai pot fi folosite şi ca etajere pentru obiecte mici sau corpuri de iluminat. Pentru mai multe detalii despre colecţia Vatra, intră pe arhiDOT.

CITEŞTE ŞI Produse pentru un decor tradiţional românesc 

Sursa text: Retail Design Blog şi Contemporist Sursa foto: Arthur Tintu

Transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou

Transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou

Transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou

Transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou

garaj3

garaj4

garaj5

garaj6

garaj7

(33 vizualizari)

Post-ul Transformare spectaculoasă în Bucureşti: din garaj în birou apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/transformare-spectaculoasa-bucuresti-din-garaj-birou/feed/ 0
Cum scapi de molozul de după renovare http://casoteca.ro/cum-scapi-de-molozul-de-dupa-renovare/ http://casoteca.ro/cum-scapi-de-molozul-de-dupa-renovare/#respond Mon, 25 Jul 2016 18:37:21 +0000 http://casoteca.ro/?p=21142 Ți-ai renovat baia sau bucătăria? Sau poate întreg apartamentul şi nu ştii ce să faci ...

Post-ul Cum scapi de molozul de după renovare apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Ți-ai renovat baia sau bucătăria? Sau poate întreg apartamentul şi nu ştii ce să faci cu molozul? Există metode prin care poți scăpa de molozul rezultat în urma renovărilor. CasoTeca îți spune cum scapi de molozul de după renovare.

Să luam exemplul renovării în totalitate a unui apartament de trei camere. Dacă meșterii antamați pentru lucrări nu îți oferă și varianta transportului molozului și a materialelor de care vrei să scapi, atunci trebuie să alegi tu modalitatea de transport.

Dacă vrei să schimbi termopanele, ușile, faianța, gresia, obiectele sanitare și poate chiar și caloliferele, ai nevoie să depozitezi tot molozul, dar și obiectele de care nu mai ai nevoie. Nu trebuie să te gândești că vei scăpa ușor de acestea dacă le lași pur și simplu la ghena de gunoi, și asta pentru că ești pasibil/ă de amendă.

Cum scapi de molozul de după renovare

Cum scapi de molozul de după renovare

Primul lucru pe care îl poți face este să iei legătura cu firma de salubritate din sector, respectiv localitatea în care locuiești. Ei îți vor face o ofertă de preț și de timp. Spre exemplu, firma de salubritate din sectorul 3 al Capitalei pune la dispoziția celor care doresc să scape de moloz containere de 5,5 mc, pentru 24 de ore.

În acest timp, cu sau fără ajutorul meșterilor, depinde doar de tine și cum te-ai înțeles cu ei, trebuie să depozitezi molozul în container. În funcție de încărcătură, tariful este de 16 euro pe metru cub de moloz. Per total, costul unui container închiriat ajunge la 500 de lei, ne spune operatorul firmei de salubritate, care ne mai recomandă să comandăm containerul pentru ziua de sâmbătă, pentru că acesta va fi ridicat de-abia luni și atunci am avea două zile la dispoziție. Am întrebat și cu cât timp înainte trebuie luată legătura cu respectiva firmă. Operatorul ne-a spus că trebuie să mergem la sediul firmei cu două trei zile înainte pentru a semna contractul și pentru a face programarea pentru container.

Cum scapi de molozul de după renovare

Cum scapi de molozul de după renovare

În cazul în care ai renovat doar o cameră sau un apartament cu două camere, spre exemplu, iar molozul, ca și cantitate nu este chiar atât de mare, poți apela la firmele specializate în transportul molozului, care taxează la sac. Le vei găsi pe internet, cu numere de telefon mobil, de unde poți afla mai multe detalii. Una dintre firme contactate de noi ne-a oferit un preț de 5 lei/sac, dacă acesta trebuie luat direct din apartament sau 3 lei/sac, dacă acesta se află deja în fața blocului. La acest cost se mai adaugă 100 de lei pentru transport și manipulare.

Firmele transportă și obiectele sanitare vechi, și tocuri de uși și geamuri termopan. Aceste firme lucrează cu mașini de 3,5 tone, și e posibil să trebuiască efectuate mai multe drumuri, dar asta în funcție de cantitatea de moloz. Întrebați reprezentanții firmelor dacă există o comandă minimă; noi am dat de o firmă care nu transporta decât de la 100 de saci în sus.

Cum scapi de molozul de după renovare

Cum scapi de molozul de după renovare

(41 vizualizari)

Post-ul Cum scapi de molozul de după renovare apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/cum-scapi-de-molozul-de-dupa-renovare/feed/ 0
Cele mai bune canapele pentru spații mici http://casoteca.ro/cele-mai-bune-canapele-pentru-spatii-mici/ http://casoteca.ro/cele-mai-bune-canapele-pentru-spatii-mici/#respond Sun, 24 Jul 2016 07:45:07 +0000 http://casoteca.ro/?p=21116 Dacă ai un dormitor mic în care patul ocupă peste 90% din suprafață, atunci ai ...

Post-ul Cele mai bune canapele pentru spații mici apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Dacă ai un dormitor mic în care patul ocupă peste 90% din suprafață, atunci ai o problemă. Copilul a crescut și nu știi ce pat să cumperi pentru că acesta ar ocupa cea mai mare parte din cameră. Sau poate ai livingul prea mic pentru o canapea cu colțar. Pentru toate aceste probleme și nu numai, există și o soluție. CasoTeca îți spune care sunt cele mai bune canapele pentru spații mici.

În căutarea unor canapele care să nu ocupe mult spațiu atunci când nu sunt desfăcute, dar care să ofere o suprafața generoasă de dormit, am găsit un producător care comercializează la noi canapele și fotolii tapițate, fără ramă. Produsele sunt de tip modular, similare cu câteva produse de la IKEA.

Este vorba de producătorul Tiara Prim, din Republica Moldova, ale cărui produse le vei regăsi în Home&Design Mall din București. Tiara este filiala singurului producător de spumă poliuretană din Republica Moldova, material care este folosit și la fabricarea canapelelor și fotoliilor.

Canapelele tapițate, dar fără ramă se transformă ușor și repede într-un pat confortabil. Canapelele sunt multifuncționale și îmbină necesitățile familiei, fiind ideale în cazurile în care prietenii rămân peste noapte. Iar dacă spațiul vă permite, atunci puteți cumpăra și fotolii din aceeași gamă, care suplimentează spațiul de dormit în caz că aveți o familie numeroasă și prea multe rude care rămân peste noapte.

Vei găsi mai multe variante de canapele, de la cele simple, la colțare și până la cele rotunde sau fotolii.

În plus, și designul este unul asemănător canapelelor clasice, și la prima vedere nici n-ai spune că sunt canapele tapițate fără ramă. Husele canapelelor pot avea ce culoare dorești și se pot spăla în mașina de spălat. Prețurile variază în funcție de model și mărime, iar o canapea cu colțar, spre exemplu, ajunge la un preț de 3.500 de lei. Iată mai jos câteva exemple de canapele.

Cele mai bune canapele pentru spații mici

Cele mai bune canapele pentru spații mici

Cele mai bune canapele pentru spații mici

Cele mai bune canapele pentru spații mici

Cele mai bune canapele pentru spații mici

Cele mai bune canapele pentru spații mici

Cele mai bune canapele pentru spații mici Cele mai bune canapele pentru spații mici

Cele mai bune canapele pentru spații mici

Cele mai bune canapele pentru spații mici

Cele mai bune canapele pentru spații mici

 

(132 vizualizari)

Post-ul Cele mai bune canapele pentru spații mici apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/cele-mai-bune-canapele-pentru-spatii-mici/feed/ 0
8 alternative la tablourile pe perete http://casoteca.ro/8-alternative-la-tablourile-pe-perete/ http://casoteca.ro/8-alternative-la-tablourile-pe-perete/#respond Sat, 23 Jul 2016 07:54:19 +0000 http://casoteca.ro/?p=21086 Unul dintre primele lucruri pe care le poţi face pentru a adăuga o notă personală ...

Post-ul 8 alternative la tablourile pe perete apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Unul dintre primele lucruri pe care le poţi face pentru a adăuga o notă personală spațiului tău este să decorezi pereţii cu lucrurile tale. S-ar putea să fie vorba de fotografii, ar putea fi diplome sau chiar opere de artă. CasoTeca îţi spune 8 alternative la tablourile pe perete.

Fotografiile, posterele sau diplomele vin toate puse cu ramă. Însă, dacă termenul varietate te defineşte, iată câteva variante de obiecte de decor pe care le poţi pune pe perete. Transformi astfel un spaţiu plictisitor, într-unul interesant şi plin de viaţă.

Iată 8 alternative la tablourile pe perete care sigur vor da un aspect proaspăt locuinţei tale, fără să fie nevoie să te foloseşti de rame.

Tapiserii

Folosite în trecut pentru pereții mucegăiţi din castelele vechi, tapiseriile de perete au revenit recent în atenţia designerilor de interior. Cele lucrate de mână sunt o alternativă la operele de artă şi tablouri . Ele adaugă o culoare unică şi textură oricărui spatiu din casa ta şi ocupă o suprafaţă bună din spaţiul peretelui. Dacă vrei să adaugi tapiserii pereţilor din casa ta, atunci ia în considerare amplasarea acestora pe holul de la intrare, pentru a pune accent pe o suprafaţă care de altfel nu este decorată. În acest fel, tu și toți musafirii vă veţi putea bucura de această priveliște unică pe măsură ce te treceți spre camera de zi, spre exemplu.

8 alternative la tablourile pe perete

8 alternative la tablourile pe perete

8 alternative la tablourile pe perete

8 alternative la tablourile pe perete

Coşuri

Atunci când planifici o poveste pentru perete, ia în considerare agățrea unor coșuri artizanale. Sunt atât de multe texturi diferite, modele si dimensiuni, care utilizate îndiverse combinații pot avea un impact vizual puternic în aproape orice cameră. Un aranjament dramatic, care să capteze privirea este ușor de obţinut. Pur și simplu asigură-te că aranjamentul este un amestec din aceste trei trăsături: dimensiune, culoare și model.

8 alternative la tablourile pe perete

8 alternative la tablourile pe perete

8 alternative la tablourile pe perete

Pălării

Pălăriile sunt în tendințele stilistice chiar acum. Deci, de ce să nu iei în considerare să-ţi transformi colecţia de pălării într-o declaraţie surprinzătoare? Iar dacă nu ai pălării, poţi să cumperi diferite modele şi mărimi. Acestea vor aduce un efect de  wow camerei tale. Pentru cel mai bun efect, selectează pălării care au o culoare similară sau nuanțe neutre.

8 alternative la tablourile pe perete

8 alternative la tablourile pe perete

Pături

De obicei, depozităm păturile atunci când este cald şi le folosim atunci când este frig. Însă pătura potrivită poate oferi un aspect perfect pentru pereți în orice moment al anului. Pe un perete mare, păturile sunt importante puncte focale într-o cameră. Sau poţi fi creativ/ă şi să foloseşti o pătură cu un model deosebit pe post de tăblie de pat în dormitor. Folosirea păturilor în decorul interior este o modalitate pefectă pentru cei care locuiesc la mansardă sau într-un apartament cu tavane înalte.

8 alternative la tablourile pe perete

Cârlige

Cârligele sunt o opțiune practică pentru a pune în scenă o poveste pe perete, dar au şi un dublu scop pentru casa ta, folosindu-le pe post de cuier sau drept suport pentru o ghirlandă cu becuri.  Ele pot fi atât un element de decor elegant, dar pot avea o utilizare funcțională a spațiului de perete. Există atât de multe opțiuni pentru cârlige pe piață, încât nu vei avea nicio limită în a le folosi.

8 alternative la tablourile pe perete

Farfurii

Dacă ai o colecţie de farfurii impresionante, atunci e timpul să spui o poveste şi să nu le mai depozitezi în dulap, unde nu le vede nimeni. Afișarea farfuriilor pe perete este un mod distractiv de a scoate în evidență colecția la care ai lucrat atât de mult timp.

8 alternative la tablourile pe perete

8 alternative la tablourile pe perete

8 alternative la tablourile pe perete

8 alternative la tablourile pe perete

Oglinzi

În designul interior este un lucru binecunoscut, dar şi adevărat, că oglinzile fac dintr-un un spațiu mic unul  mai mare. Deci, de ce să nu creezi un perete cu oglinzi pentru a da amploare camerei? Poţi lua în calcul oglinzi mai mici, de diferite forme şi mărimi, pentru a face peretele şi mai interesant. Sau poţi folosi oglinzi de aceleaşi formă, dar mărimi diferite.

8 alternative la tablourile pe perete

Plante

Plantele sunt bune pentru tine și casa ta şi vin în atât de multe forme, culori si dimensiuni, încât este întotdeauna o idee bună de a avea câteva plante prin casă. Dacă vrei să aranjezi un perete cu plante, atunci trebuie să iei în calcul faptul că ai nevoie de plante suculente şi rezistente, care nu au nevoie de mult pământ. Poţi pune plante în bucătărie, dar şi în baie.

plante

 

(89 vizualizari)

Post-ul 8 alternative la tablourile pe perete apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/8-alternative-la-tablourile-pe-perete/feed/ 0
Castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică http://casoteca.ro/castelul-de-lut-de-langa-sibiu-atractie-turistica/ http://casoteca.ro/castelul-de-lut-de-langa-sibiu-atractie-turistica/#respond Fri, 22 Jul 2016 10:29:48 +0000 http://casoteca.ro/?p=21067 Vă povesteam la sfârşitul anului trecut despre ideea şi planul îndrăzneţ al unui bucureştean, care ...

Post-ul Castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Vă povesteam la sfârşitul anului trecut despre ideea şi planul îndrăzneţ al unui bucureştean, care şi-a dorit pentru băiatul lui un loc desprins parcă din poveştile pe care le spunea bunica la gura sobei. Iată castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică.

Răzvan Vasile tânjea după verile din copilărie, petrecute în colbul de pe drum, printre animale şi alţi ţânci de vârsta lui, în satul Mândra, din Ţara Făgăraşului, chiar în inima ţării.

CITEŞTE ŞI Castelul de lut Valea Zânelor, o pensiune de basm 

În urmă cu vreo zece ani, Răzvan Vasile căuta teren pentru construcţia unei pensiuni cu fonduri europene în judeţul Sibiu. A găsit un teren la Porumbacu de Sus, însă construcţia casei, cu o arhitectură fantastică, a început efectiv în 2014, după mai multe discuţii cu diverşi arhitecţii. Ileana Mavrodin, arhitectul care s-a ocupat de Castelul de lut Valea Zânelor, a înţeles ce vrea Răzvan.

Castelul de lut Valea Zânelor, cum a fost numit, nu este încă finalizat şi de-abia la anul vor fi disponibile camere spre închiriere. Dar asta nu înseamnă că turiştii nu vin să vadă minunăţia din mijlocul naturii. De asmenea, aici au loc tot felul de evenimente, în aer liber, dar şi nunţi.

Materialele din care a fost construit castelul sunt lut, paie şi piatră, iar arhitectura castelului a fost comparată de cei de la televiziunea britanică BBC cu o casă de hobbit, personaj din romanele Hobbitul şi Stăpânul Inelelor. Anual, câteva mii de turişti vin la Castelul de lut Valea Zânelor să vadă minunata construcţie.

De la anul, se vor putea închiria cele zece camere de care va dispune pensiunea, care vor fi încălzite prin metode tradiţionale, cu şemineu.

Şi pentru că acest castel a adus un farmec aparte zonei, iată mai jos cele mai recente imagini cu această construcţie care va atrage cu siguranţă mulţi turişti, chiar de la deschidere.

Castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică

Castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică

Castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică

Castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică

valea zanelor4

Castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică

Castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică

valea zanelor6

valea zanelor7

Castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică

Castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică

(184 vizualizari)

Post-ul Castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/castelul-de-lut-de-langa-sibiu-atractie-turistica/feed/ 0
Ce locuinţe caută românii din străinătate http://casoteca.ro/ce-locuinte-cauta-romanii-din-strainatate/ http://casoteca.ro/ce-locuinte-cauta-romanii-din-strainatate/#respond Fri, 22 Jul 2016 10:03:45 +0000 http://casoteca.ro/?p=21062 Românii care muncesc în afara ţării sunt în căutare de locuinţe. Cei mai mulţi sunt ...

Post-ul Ce locuinţe caută românii din străinătate apare prima dată în CasoTeca.

]]>
Românii care muncesc în afara ţării sunt în căutare de locuinţe. Cei mai mulţi sunt cei din Marea Britanie, şi asta mai ales din cauza votului de luna trecută, în urma căruia Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană. CasoTeca îţi spune ce locuinţe caută românii din străinătate.

În lunile iunie și iulie ale acestui an, căutările de proprietăți generate de utilizatori români stabiliți în Marea Britanie au înregistrat un salt de peste 63% comparativ cu intervalul similar al anului precedent – acesta fiind, de departe, cel mai mare avans care a avut loc în perioada menționată în ceea ce privește interesul din străinătate pentru piața imobiliară authotonă, arată datele portalului www.imobiliare.ro.

Cele mai multe căutări din afara țării au fost îndreptate asupra Bucureștiului și județului Ilfov, pe următoarele locuri situându-se județele aferente marilor orașe ale țării: Constanța (8,75%), Brașov (8,2%), Timiș (7,6%), Cluj (7,2%) și Iași (5,2%). Vizitatorii din Marea Britanie au fost concentrați pe aceleași județe, ordinea priorităților fiind însă ușor diferită: București-Ilfov (25%), Constanța (8,7%), Iași (7,9%), Brașov (7,8%), Cluj (6,5%) și Timiș (4,7%).

Ce locuinţe caută românii din străinătate

Ce locuinţe caută românii din străinătate

Ce locuinţe caută românii din străinătate

Pe tipuri de proprietăți, cei mai mulți dintre vizitatorii din Marea Britanie (circa 63%) sunt interesați de apartamente, 30% de vile, 5,5% de spații comerciale și 1,5% de terenuri. Ca preț, 95,4% dintre căutătorii de apartamente ar vrea o proprietate de până la 60.000 de euro, în vreme ce 3,6% ar putea plăti între 60.000 și 80.000 de euro și doar 1% și-ar permite o casă de peste 80.000 de euro.

Căutările din Italia, pe de altă parte, sunt împărțite astfel: 60,5% spre apartamente, 34% spre vile, 1,5% spre spații comerciale și 4% spre terenuri. Pe segmentul apartamentelor, 95,4% ar putea plăti până la 60.000 de euro, 3,2% s-ar încadra între 60.000 și 80.000 de euro, iar 1,4% ar putea depăși acest nivel.

În ceea ce privește utilizatorii din Germania, 46% își îndreaptă atenția spre apartamente, 30% spre vile, 19% spre spații comerciale și 5% spre terenuri. La capitolul apartamente, 95% ar avea un buget de până la 60.000 de euro, 3,4% s-ar încadra între 60.000 și 80.000 de euro și doar 1,6% ar putea trece de 80.000 de euro.

Ce locuinţe caută românii din străinătate

Ce locuinţe caută românii din străinătate

Vizitatorii din Spania, pe de altă parte, sunt interesați, în proporție de 58%, de apartamente, 30% de vile, 7% de spații comerciale și 5% de terenuri. Ca buget pentru un apartament, 96% ar avea până la 60.000 de euro, 3% ar dispune de 60.000-80.000 de euro și 1% ar putea depăși cea din urmă sumă.

Cât despre căutările din Franța, 78,2% sunt îndreptate spre apartamente, 10,2% spre vile, 10% spre spații comerciale și 1,6% spre terenuri. 98% dintre vizitatori și-ar permite să plătească până la 60.000 de euro pentru un apartament, în timp ce 1,4% s-ar încadra între 60.000 și 80.000 de euro și doar 0,6% ar avea un buget de peste 80.000 de euro.

Ce locuinţe caută românii din străinătate

Ce locuinţe caută românii din străinătate

(36 vizualizari)

Post-ul Ce locuinţe caută românii din străinătate apare prima dată în CasoTeca.

]]>
http://casoteca.ro/ce-locuinte-cauta-romanii-din-strainatate/feed/ 0