Giraffe Manor, un hotel kenian unic în lume

0

Orașul Nairobi, capitala Keniei este un loc plin de istorie. Prin 1930, europenii veneau aici în număr mare pentru a descoperi bogățiile naturale ale Africii de Est și pentru a se răfața în primele safari. La periferia acestui oraș se află suburbia Lang’ata și imensa sa savană sălbatică care se întinde pe 56 hectare. Tot aici se găsește și Giraffe Manor, un hotel kenian de lux, deținut de către The Safari Collection și care a devenit renumit în întreaga lume datorită prezenței girafelor care și-au făcut un obicei ca în fiecare zi să-și bage capul pe ferestre în căutarea unei mângâieri din partea turiștilor.

Giraffe Manor se află în mijlocul unei păduri africane și se întinde pe 5 ha. Această clădire, emblematică pentru Nairobi, datează din anul 1930 și degajă atmosfera acelei epoci. Hotelul are 10 camere, din care 6 sunt apartamente. Decorul este un amestec între stilul anilor 30 și art-deco. Mobilierul este fastuos, include un pat king-size, un șemineu și un balcon de unde poate fi admirat peisajul și grădinile armonioase ale domeniului, de care se ocupă cu o grijă deosebită personalul hotelului. De departe, însă, punctul de atracție al hotelului constituie prezența, cel puțin insolită, a unei turme de girafe care trăiesc în pădurea învecinată. A intrat deja în tradiția locului ca, în fiecare zi, aceste animale domestice să își bage gâtul lung pe fereastră în sala de mase pentru a primi o mângâiere. O experiență cu adevărat unică pentru vizitatori.

giraffe-manor-10-1024x683

Pentru turiștii hotelului, există și alte punte de atracție. AFEW Giraffe Centre este locul ideal pentru a afla mai multe despre această specie amenințată cu dispariția. De asemenea, Sheldrick Wildlife Trust permite descoperirea și chiar adoptarea elefanților. Karen Blixen Museum este dedicat exploratorilor și scriitorului danez cu același nume. De reținut faptul că în prețul hotelului este inclusă o mașină cu șofer. Giraffe Manor este locul perfect pentru a plonja în atmosfera safari-urilor din perioada 1930 pentru a descoperi de aproape fauna Africii de Est.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here