Idei practice pentru amenajarea camerei bebelușului

1

Cu toate opțiunile și tendințele de design disponibile, camera unui bebeluş nu mai trebuie să fie tradițională, în culori pastelate. Dacă vă place un design modern, iată mai jos o colecție de idei practice pentru amenajarea camerei bebelușului.

Când vă apucați de amenajarea camerei bebeluşului trebuie să aveți în minte următoarele sfaturi.

Adăugaţi un dispozitiv pentru reglarea intensității luminii. Este un proiect simplu, care vă permite să ajustați lumina în funcție de starea de spirit. Selectați țesături și covoare durabile, ușor de curățat.

Alegeţi piese de mobilier care se pot transforma în mobilier pentru un adolescent. Gândiţi-vă la poziționarea mobilei și la siguranță pe măsură ce bebeluşul începe să umble. Nu puneţi pătuțul la fereastră, acoperiţi prizele și puneţi obiectele de valoare pe rafturile mai înalte. Concentraţi-vă pe crearea unei camere pentru bebeluş cu multe spații de depozitare şi nu aglomeraţi podeaua.

Alegeţi un pătuț cool

Sunt multe modele noi și moderne de unde puteți alege pătuțul pentru bebeluş, dar încercați ceva diferit și optați pentru un pătuț oval. Luați în considerare folosirea unuia care se transformă într-un pat atunci când copilul crește.

1

Griul este noul galben

Dacă sexul copilului este o surpriză, alegeți griul ca și culoare principală pentru camera nou-născutului. Griul merge cu orice nuanță îndrăzneață pentru camera bebeluşului. Iar pentru un mai mare efect, încercați mai multe nuanțe de gri și modele.

2

Folosiți culori și modele îndrăznețe

O veste bună pentru iubitorii de design modern; pastelurile nu mai sunt cea mai bună alegere pentru camera copilului. Potrivit doctorului Sears, un guru în SUA în ceea ce privește creșterea copiilor, spune:

“Cel mai bun mod în care un părinte poate stimula vederea copilului este folosirea dungilor alb-negru și a culorilor închise contrastante. Dar ce se întâmplă cu acele culori pastelate care erau atât de populare pentru camerele copiilor și jucării? În timp ce acestea pot arăta frumos, nu fac nimic pentru vederea copilului tău. Cercetările au arătat următorul lucru: contrastele alb și negru se înregistrează puternic pe retina copilului și trimit cele mai puternice semnale către creier. Semnale puternice înseamnă o dezvoltare rapidă a creierului, dar și o dezvoltare vizuală”.

Copiii nu sunt atrași doar de alb și negru. Orice culori contrastante în modele grafice sunt perfecte. Puteți folosi tapet cu modele, un covor sau textile cu modele contrastante.

3

Nu ignorați tavanul. Acum că știți cât de importante sunt modelele și contrastele pentru copii, adaugați un impact acolo unde atenția lor este îndreptată cel mai mult: pe tavan.

4

Beblușilor le place să fie legănați pentru a adormi. Un balansoar suspendat este potrivit pentru camera copilului.

5

Proiectați o cameră care crește odată cu copilul

Selectați mobilă modulară care poate fi folosită mai mult de un an. Multe stiluri de pătuțuri se transformă în paturi pentru copii, iar mesele pentru schimbat se transformă într-un dulap obișnuit cu o măsuță detașabilă. Nu uitați să adăugați elemente distractive camerei, precum un cort sau un balansoar în formă de animal.

6

Zona confortabilă pentru adulți

Adulții tind să petreacă mult timp în camera bebeluşului atunci când încearcă să-l adoarmă sau când îl supraveghează. O canapea sau un divan vor crea un spațiu unde părinți se pot odihni, aproape de copil.

7

Un bebeluș are nevoie de multe lucruri. Creați o combinație de spații de depozitare precum dulapuri, coșuri sau sertare unde toate lucrurile pot fi stocate și aranjate frumos pentru camera bebeluşului. Vopsiți partea din spatele rafturilor într-o culoare contrastantă pentru a da viață camerei.

8

 Sursa foto şi text: Fresh Home

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here