Navele de croazieră, oraşele plutitoare ale secolului XXI (II)

0

După ce în episodul anterior am văzut care sunt primele patru cele mai scumpe nave de crozieră din lume, continuăm acum prezentarea cu alte câteva construcții spectaculoase, fiecare unică în felul său. Vorbim de nave futuriste, cu o capacitate de câteva mii de persoane sau din contră, doar ceva mai exclusiviste, cu câteva sute de pasageri la bord, dotate cu săli de cinema, baruri și restaurante de lux, ale căror costuri de construcție variază între câteva miliarde de dolari și câteva sute de milioane de dolari. În această frenezie a construcțiilor, se încadrează și proiectul Titanic II, încercarea unui miliardar australian de a realiza o copie perfectă a celebrului Titanic scufundat acum 100 de ani.

5 – Carnival Vista

Despre această navă se știu foarte puține lucruri, informațiile fiind ținute la secret. S-a aflat totuși că ea ar urma să fie construită în Italia pe șantierul naval Fincantieri și va putea să găzduiască circa 4.000 de pasageri. Nava va avea o alură mai degrabă futuristă, iar oaspeții vor avea la dispoziție un parc de distracții acvatic. Proeictul ar urma să fie finalizat în acest an. Costurile estimate ale construcției se ridică la 975 milioane de dolari.

 6 – Norwegian Bliss

Cea de-a patra navă din clasa Breakaway Norvégien va fi finalizată în amrtie 2017, după cum au anunțat constructorii. Bliss va fi construită la șantierul naval Meyer Werft GMBH din Germania. Ea va avea o capacitate de 4.300 de pasageri și va dispune de tot ceea ce intâlnim pe o navă de lux: hoteluri, restaurante etc. Costul total al proiectului este de 900 milioane de dolari.

7 – P&O Britannia

Această navă, care ar urma să fie finalizată în acest an, va avea o capacitate de peste 4.300 de pasageri. Ea va include patru piscine, 13 baruri și restaurante care vor fi repartizate uniform. Prețul estimat al Britannia se ridică la 820 milioane de dolari.

8 – Eoseas

STX Europe, constructorul celor mai cunoscute nave (Queen Mary II sau Oasis of the Seas), a decis să fabrice o navă ecologică în cadrul proiectului Ecohorizon STX Europe, scopul fiind realizarea unui construcții care să respecte mediul înconjurător.

Astfel, vor fi amplasate cinci catarge de 100 de metri inălțime, respectiv 12440 mp de pânză. Datorită acestui sistem, se va face o economie de carburant de circa 50%. Eoseas va fi lansat la apă în 2016 și va putea primi 3.300 de pasageri. Valoarea investiției se ridică la 740 milioane de dolari.

Titanic II

 9 – Titanic II

Proiectul Titanic II a fost elaborat de către miliardarul australian Clive Palmer. El este o replică perfectă a faimoasei nave care s-a scufundat în 1912. Costurile constucției se ridică la 500 milioane de dolari. Finalizarea sa era anunțată pentru acest an, însă se pare că va mai trece ceva vreme până când chiar se va întâmpla acest lucru.

10 – Seven Sea Explorer

Este o navă de lux care va putea găzdui doar 738 de pasageri. Seven Seas Explorer va fi nava de croazieră cea mai luxoasă construită vreodată. Ea va pune la dispoziția călătorilor spații ultra-elegante, cu un evantai larg de opțiuni, restaurante, spa de clasă mondială, precum și numeroase alte echipamente. Traseul său include Caraïbe și chiar Alaska. Costul de construcție se ridică la 450 milioane de dolari.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here