Siguranţa în construcţii creşte odată cu folosirea silozurilor pentru mortare uscate

0

Astăzi, tot mai multe șantiere din București și Ilfov cumpără mortare uscate la siloz pentru că dezvoltatorii şi meşterii au înţeles că se lucrează mai eficient, mai ieftin și mai curat aşa.

“Constructorii au înţeles că se lucrează mai eficient cu mortarele uscate în siloz, că munca la lopată nu mai ţine pasul cu timpurile. Unul dintre argumente este reducerea numărului de oameni de care este nevoie pe șantier, iar noi trecem printr-o criză a mâinii de lucru. Calitatea constantă a produsului este un alt argument. Este interesant căanul acesta, până în prezent, aproape că am reuşit să dublăm numărul silozurilor”, declară Marcel Bărbuţ, proprietar AdePlast. În acelaşi timp, livrările la siloz cresc și în Cluj, Iaşi, sau Braşov, Sibiu, Maramureş.

Silozul mobil crește de șapte ori productiviatea pe şantier

Cu ajutorul unui siloz, productivitatea creşte cu cinci până la şapte ori, se elimină pierderile sau furturile de material. Asta înseamnă beneficii pentru constructori și bani mai mulți pentru dezvoltatori, timp mai mic până la finalizarea proiectelor.

Totodată, în spiritul legilor sustenabilității în construcții, legi care încep să se respecte, stocarea ecologică și eliminarea amabalajelor de plastic şi hârtie, a sacului, scade considerabil riscul amenzilor pe șantiere.

Cu silozul mobil, un constructor poate controla la virgulă cantitatea de material și rețeta folosite. Silozul și pompa care vine la pachet fac uitată găleata pentru transportul materialului la etajele superioare. Practic, constructorii cresc considerabil productivitatea pe angajat. Costurile suportate pentru transportul şi folosirea unui astfel de siloz sunt mai mici faţă de costurile suportate pentru transportul sacilor şi amestecarea şi turnarea sa manuală”, subliniază Marcel Bărbuţ.

Iată care sunt principalele avantaje ale folosirii unui siloz mobil:

  1. număr redus de muncitori;
  2. productivitate mărită cu 5 până la 7 ori;
  3. se elimină pierderile și furturile de material;
  4. calitate constantă a materialului preparat;
  5. mod de stocare ecologic (elimină ambalajele de plastic, hârtie);
  6. se păstrează o mai mare curățenie la locul de muncă;
  7. timpul de amestecare este controlat;
  8. dozajul de apă controlat;
  9. praful devine aproape inexistent;
  10. materialul se amestecă și se aplică de către mașină;
  11. echipamentele sunt mai ușor de transportat şi mai ieftine.

 

 Livrări la siloz în toată țara după investiții de aproximativ 10 milioane de euro

În prima parte a anului, piața construcțiilor a continuat accelerat profesionalizarea, vânzările de mortare uscate la silozul mobil aproape s-au dublat. AdePlast a livrat în primele cinci luni ale anului aproape 550 de silozuri cu mortare uscate, către toate zonele țării.

Investițiile AdePlast în flotă pentru transportul silozurilor, pentru alimentarea lor și în silozuri au anticipat deschiderea constructorilor la acest tip de ”ambalaj” împreună cu echpamentele auxiliare au ajuns la 10 milioane de euro.

Încă din 2008 producătorul de mortare uscate, vopsele și polistiren (EPS) a investit într-un parc de silozuri mobile, însă constructorii, chiar și din șantiere medii și mari, situate în zone urbane, prefereau achiziția de mortare uscate și adezivii la sac.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here