Soluții pentru remedierea mucegaiului și a igrasiei

2

Atât igrasia, cât și mucegaiul, dincolo de aspectul lor inestetic, distrug stratul de finisaj decorativ, însă conduc și la dezvoltarea și întreținerea unui mediu toxic pentru organism.

Pentru a preveni apariția acestor situații deranjante, trebuie, în primul rând, să asigurăm termoizolația casei, deoarece zonele cu punți termice favorizează, adesea, igrasia. De aceea, specialiștii în construcții recomandă, în general, izolarea pereților cu polistiren EPS80, minim 10 cm.

Alți factori importanți sunt asigurarea unei bune ventilații a spațiului, precum montarea hotei în bucătărie sau a ventilatorului, în baie, alături de aerisirea regulată a încăperilor. De asemenea, o altă soluție tehnică poate fi montarea unei centrale de ventilație cu schimbător de căldură, care asigură purificarea și schimbarea totală aerului în incinte la un anumit interval de timp.

În cazul în care renovarea integrala a camerei nu este posibilă, iar problemele continuă să fie prezente doar pe o anumită suprafață, se recomandă aplicarea soluțiilor anti-mucegai, produse care pot fi procurate de la magazinele specializate în construcții. Aceste soluții previn, în general, apariția mucegaiului, ciupercilor sau algelor, dar tratează și zonele déjà infestate, cu condiția ca stratul de tencuială sau zugrăveală să fie curățat în prealabil.

Trebuie ținut cont că suprafața afectată de mucegai nu va putea fi curățată prin frecare uscată, prin spălare cu apă sau zugrăvire nouă, pentru a evita împrăștierea sporilor de mucegai pe suprafețele alăturate.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here