10 întrebuințări neconvenționale pentru detergentul de vase

1
Foto: gizmodo.com

Un detergent de vase poate fi întrebuințat la mai multe sarcini, în casă sau în jurul ei, nu doar la spălatul farfuriilor. Fiind făcut să nu atace pielea așa cum ar putea-o face alte produse de curățat, un detergent de vase își poate găsi o mare varietate de întrebuințări.

1) Scoate petele de grăsime de pe haine

V-ați pătat cu sos pe haine sau ați observat că gulerul cămășii are o line de murdărie? Frecați zonele vizate cu puțin detergent de vase înainte să le spălați. Majoritatea detergenților de vase acționează „blând” asupra țesăturilor, chiar și asupra celor delicate precum lâna sau mătasea.

2) Curăță gresia (nu și parchetul)

Turnați puțin detergent de vase într-o găleată cu apă caldă și aveți un amestec numai bun pentru curățat gresia sau linoleumul. Nu aplicați însă pe parchet sau pe podele de lemn.

3) Degresați mobila de grădină

Același amestec de apă caldă cu puțin detergent de vase poate fi pus într-un pulverizator și folosit pentru curățarea mobilei de grădină, fie că e făcută din răchită sau plastic. Aveți doar grijă să curățați apoi cu apă curată.

4) Redă strălucirea bijuteriilor

Amestecați puțin detergent de vase cu apă minerală și aveți lichidul ideal în care să puneți la curățat bijuteriile. Bijuteriile se lasă cinci minute în acest amestec, apoi se pun sub un jet de apă. Dacă mizeria dintre striații nu s-a dus complet, frecați cu o periuță de dinți.

5) Curăță periile de păr

Puneți peria sau pieptănul într-un recipient umplut cu apă călduță în care ați turnat o picătură de detergent de vase. Sebumul depus pe perie sau pieptăn va fi repede îndepărtat.

6) Detergent de vase pentru rufele care se spală de mână

Turnați echivalentul unei lingurițe de detergent de vase într-un lighean cu apă călduță pentru rufele delicate care se spală de mână.

7) Prinde și ucide muștele de oțet

Aveți bucătăria invadată de muște? Turnați trei picături de detergent de vase într-un castron cu oțet. Oțetul va atrage muștele, iar detergentul de vase va face ca tensiuna superficială a lichidului să se spargă, astfel că muștele se vor scufunda în lichid și se vor îneca.

8) Scoate petele de pe covor

Ați pătat covorul? Dizolvați o linguriță de detergent de vase în două căni de apă caldă. Luați o cârpă, introduceți-o în soluție, apoi frecați covorul cu ea până când pata este absorbită. Frecați apoi zona cu un burete și folosiți un uscător de păr pentru a usca fibrele.

9) Curățați dulăpioarele din bucătărie

Aburii din bucătărie vor așeza treptat un strat fin de grăsime peste dulăpioarele de bucătărie. Pentru a le curăța bine folosiți aceeași soluție de apă caldă cu un strop de detergent de vase. Ștergeți-le apoi cu o cârpă uscată.

10) Scoate petele de ulei de pe ciment

Dacă aveți o pată de ulei pe podeaua de ciment (se întâmplă des în garaj) acoperiți pata cu praf de copt, apoi turnați detergent de vase deasupra. Frecați pata cu o perie de plastic, apoi așteptați câteva ore. Clătiți și repetați până când pata dispare.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here