4 idei de flori pentru grădină

1

Pentru cei mai mulți dintre români, o curte de vis înseamnă o grădină cu flori multicolore. Florile arată bine atâta vreme cât sunt îngrijite cu atenție.

Așadar, dacă știi că nu ai foarte mult timp liber de petrecut în grădină, alege soiuri potrivite pentru persoanele ocupate sau începătoare.

Hortensiile (Hydrangea)

Înveselesc grădina sau terasele cu prospețimea și frumusețea florilor adunate în buchete bogate, pe toată durata verii, din mai până în septembrie. Le regăsim într-o varietate de culori, de la roz, roșu sau violet până la albăstrui și alb.

Hortensia (Hydrangea)- plantare și îngrijire | Magnolia Blog

Este iubitoare de apă si de lumină moderată, preferând lumina mai ales dimineața, de aceea este bine să o plantăm în zone estice și are nevoie de pământ negru, îmbogățit cu îngrășăminte.

Este rezistentă la temperaturi scăzute de până la -15 grade, însă trebuie protejată primăvara, în perioada ei de înmugurire.

Panseluțe

Panseluțele sunt unele dintre cele mai des întâlnite flori și mai ușor de îngrijit. Cel mai adesea le vei găsi deja înflorite așa că le vei putea include rapid în amenajarea grădinii.

Panseluțele sunt flori potrivite pentru toate anotimpurile mai răcoroase așa că vei avea un aranjament de grădină cu flori vesel pe timp de toamnă și primăvara.

Peste 500 de imagini gratuite cu Panselute și Panseluțe

Crin sălbatic

Crinul sălbatic este o floare care rezistă foarte bine la temperaturile ridicate. Este o floare care se înmulțeste foarte rapid, motiv pentru care poți gândi încă de pe acum un aranjament de grădină în care să incluzi și celelalte flori.

Poze : natură, plantă, floare, petală, a inflori, vară, portocale, botanică, grădină, floră, Crin, gradina cu flori, macro fotografie, ovar, planta cu flori, plante zi crin, daylily roșu galben, portocaliu crin, stem

Lalele

Lalelele sunt plante cu care chiar nu trebuie să-ți bați capul. Sunt flori care odată plantate, vor crește în fiecare primăvară așa că te vei bucura de un aranjament de grădină cu flori ani la rând.

Cele mai frumoase imagini din "Țara Lalelelor" - Editia de Dimineata

 

Citește și 10 flori de balcon de primăvară – cum să le alegi pe cele potrivite

un comentariu

  1. […] Pentru cei mai mulți dintre români, o curte de vis înseamnă o grădină cu flori multicolore. Florile arată bine atâta vreme cât sunt îngrijite cu atenție. Așadar, dacă știi că nu ai foarte mult timp liber de petrecut în grădină, alege soiuri potrivite pentru persoanele… Cititi mai multe aici: 4 idei de flori pentru grădină […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here