Pancakes cu dovleac plăcintar în aluat. Clătite americane de post

0

Dacă adori preparatele cu dovleac și ești în căutare de rețete noi și ușor de preparat, poate te inspiră și rețeta acestor pancakes cu dovleac plăcintar în aluat.

Este o rețetă de clătite americane pufoase și gustoase, pe care o poți prepara și în zilele de post. Dovleacul plăcintar îl poți coace înainte de a-l adăuga în aluat sau îl poți carameliza cu zahăr. Indiferent de opțiunea aleasă, clătitele vor ieși delicioase și frumos colorate. Vezi aici cum poți să prepari dovleac copt cu miere și scorțișoară.

Iar mai jos, îți oferim rețeta pentru clătitele americane, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Pancakes cu dovleac plăcintar în aluat – Ingrediente

  • 500 gr de miez de dovleac copt
  • 150 ml de sirop de arțar
  • 150 ml de apă minerală
  • 250 gr de făină
  • 1 praf de sare
  • 7 gr de praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • puțin ulei sau unt topit pentru uns tigaia.

Pancakes cu dovleac plăcintar în aluat așezate pe o farfurie albastră și decorate cu miere, unt și nuci

Rețetă de pancakes cu dovleac plăcintar în aluat – Mod de preparare

Începe cu pregătirea dovleacului care necesită un timp de coacere și altul de răcire, pentru a-l putea folosi în aluat. După coacere, cântărește miezul miezul dovleacului pentru a lua din el cele 500 de grame necesare rețetei. Când ai dovleacul pregătit, poți începe și pregătirea aluatului.

Cum prepari aluat cu dovleac copt pentru clătite americane de post

Pune miezul dovleacului copt în recipientul unui blender electric. Toarnă peste acesta și siropul de arțar, apa minerală și pornește blenderul. Procesează ingredientele până când rezultă un piure omogen, cremos și ușor fluid.

Amestecă făina trecută prin sită cu sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Poți adăuga și puțină pudră de scorțișoară, dacă dorești clătitele foarte aromate. Încorporează acest amestec în compoziția de dovleac copt, adăugându-l treptat.

Omogenizează bine compoziția pentru pancakes și las-o la odihnit pentru 15 minute. Vei obține o compoziție având consistența mai groasă decât a clătitelor clasice. Vezi aici cum se prepară și rețeta clasică de clătite.

Pasul de preparare a aluatului pentru pancakes cu dovleac

Cum coci delicioasele pancakes cu dovleac plăcintar în aluat

Ia o tigaie cu diametrul mai mare și așaz-o pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Unge tigaia cu puțin ulei sau cu unt topit. Chiar dacă tigaia este antiaderentă, uleiul sau untul topit oferă clătitelor un aspect mai lucios și uniform.

Folosește un polonic și ia cu el din compoziția de clătite. Pune compoziția în tigaia înfierbântată și întinde-o frumos cu dosul polonicului sub formă rotundă. Aluatul pentru pancakes, fiind mai consistent, nu va curge uniform în tigaie.

Rumenește clătita pentru 2 minute pe prima parte, apoi întoarce-o cu o paletă și mai rumenește-o pentru un minut pe a doua parte. Pe măsură ce tigaia se încinge, reduci din intensitatea focului pentru a nu arde clătitele.

Pasul de coacere a clătitei cu dovleac în tigaie

Poți servi delicioasele clătite simple, dar și glazurate cu miere și diferite toppinguri. Le poți servi chiar și cu alune, nuci, migdale, fructe proaspete sau fructe uscate.

Clătitele vor ieși pufoase și frumos colorate, dar și foarte aromate. Le poți folosi chiar și pe post de blaturi de tort. Îți oferim în acest scop și o rețetă de tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here