Prăjitură cu caise și bezea. Află cea mai ușoară rețetă, făcută chiar în casă

1

Dacă dorești să transformi momentele petrecute alături de familie sau de prieteni în momente magice, răsfață-i cu deserturi delicioase și spectaculoase. Îți oferim mai jos o rețetă de prăjitură cu caise și bezea perfectă pentru astfel de ocazii speciale.

Chiar dacă necesită mai multe etape de preparare, rezultatul final va fi peste așteptări de reușit.

Prăjitura este și gustoasă și aspectuoasă, iar papilele celor dragi vor dansa de fericire.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea unui desert ideal pentru momente de răsfăț culinar.

Prăjitură cu caise și bezea – Ingrediente

Prăjitura se compune dintr-un aluat fraged cu cacao, un strat din gem de caise cu caise proaspete și un strat de bezea.

Opțional poți decora prăjitura cu frișcă și felii de caise.

Ingrediente pentru aluat fraged cu cacao:

  • 3 gălbenușuri de ouă medii
  • 150 gr unt cu peste 80 % grăsime
  • 350 gr făină
  • 25 gr pudră de cacao
  • 50 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 1-2 linguri cu apă rece

Vezi mai jos modul de preparare!

Pentru uns aluatul:

  • 200 gr gem de caise
  • 10-12 caise proaspete.

Pentru stratul de bezea:

  • 3 albușuri
  • 150 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță cu suc de lămâie.

Pentru decor:

  • frișcă bătută
  • caise feliate.

Rețetă de prăjitură cu caise și bezea – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului fraged cu cacao, care necesită un timp de pregătire, un timp de relaxare la rece și un alt timp de coacere.

Cum prepari aluat fraged cu cacao

Pune o sită deasupra unui bol și adaugă în ea făina, praful de copt și pudra de cacao. Trece toate aceste ingrediente prin sită și amestecă-le bine în bol. Adaugă sarea și zahărul, apoi gălbenușurile și untul rece, tăiat în cuburi. Cu vârfurile degetelor amestecă bine toate ingredientele din bol, până când obții un aluat sfărâmicios. Adaugă câte puțină apă rece pentru a potrivi textura aluatului și a-l pute întinde ulterior.

Acoperă aluatul fraged cu o folie și pune-l la rece pentru 30-40 de minute. După acest interval de timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune hârtie de copt într-o tavă de 20/30 cm. Scoate aluatul fraged de la rece. Cu ajutorul sucitorului întinde-l pe masa presărată cu făină într-o foaie dreptunghiulară de 20/30 cm. Transferă aluatul pentru prăjitură cu caise și bezea în tavă și înțeapă-l din loc în loc cu o furculiță. Pune tava la cuptor și coace aluatul pentru 10-12 minute. Nu va fi copt definitiv pentru că va mai suporta o etapă de coacere.

Cum prepari bezeaua pentru prăjitură

În timp ce aluatul se coace la cuptor, te vei ocupa de celelalte elemente care compun prăjitura. Speli caisele și le secționezi în jumătăți, apoi îndepărtezi sâmburii.

Pentru a prepara bezeaua, pune albușurile în bolul mixerului și presară puțină sare peste ele. Mixează-le până când devin spumoase. Adaugă zahărul treptat în timp ce mixezi energic. Adaugă și sucul de lămâie care va ajuta ca bezeaua să devină mai fermă. În același timp, va mai diminua și din gustul dulce al bezelei, dar o va și aromatiza.

Cum montezi delicioasa prăjitură cu caise și bezea

După ce ai pregătit bezeaua, iar aluatul este copt, întinde un strat din gemul de caise peste aluat. Așază peste acesta jumătăți de caise cu partea decupată în jos.

Întinde bezeaua peste caise și niveleaz-o uniform cu o spatulă de tort. Pune din nou prăjitura la cuptor pentru alte 10-12 minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă prăjitura să se răcească bine înainte de a o porționa. Decorează fiecare porție cu frișcă și caise, pentru un aspect spectaculos.

Spor și poftă bună!

un comentariu

  1. […] Dacă dorești să transformi momentele petrecute alături de familie sau de prieteni în momente magice, răsfață-i cu deserturi delicioase și spectaculoase. Îți oferim mai jos o rețetă de prăjitură cu caise și bezea perfectă pentru astfel de ocazii speciale. Chiar dacă necesită mai multe etape… Cititi mai multe aici: Prăjitură cu caise și bezea. Află cea mai ușoară rețetă, făcută chiar în casă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here