Rețetă de nuci umplute și fragede. Așa ți le făcea bunica în copilărie, sunt un deliciu!

2

Cu siguranță mulți poftesc la dulciurile copilăriei. Majoritatea românilor adoră să consume cel puțin în weekend rețete care să le amintească de vremurile apuse.

Zilele de relaxare nu ar fi aceleași fără câteva preparate care să aducă în prim-plan amintiri deosebite.

Nucile umplute sunt printre cele mai iubite. Gospodinele întâmpină câteva probleme în privința aluatului care nu iese mereu fraged. Cum trebuie să procedezi pentru o rețetă de nota 10?

Rețetă pentru nuci umplute: cum să îți iasă mereu fragede?

Cu siguranță fiecare români își amintește cu drag de dulciurile din copilărie care de cele mai multe ori erau pregătite de bunici. Nucile erau iubite de toți pentru forma lor, dar și pentru aroma aparte.

De asemenea, ele erau gătite în special în jurul sărbătorilor de iarnă, așa că erau așteptate cu mare drag de toți copiii. Fursecurile aveau o cremă de unt cu cacao sau magiun. Nucile erau fascinante, fragede și cu o aromă fină de rom.

Multe gospodine au mari bătăi de cap în privința aluatului care nu iese mereu la fel de fraged așa cum ar vrea. Ai mai jos câteva trucuri din partea specialiștilor pentru ca preparatul să îți iasă de nota 10.

Nuci umplute cu crema de ciocolata (reteta simpla, originala)

  • Ingrediente

– 200g de unt
– 600g de făină
– 4 ouă
– 4 linguri de zahăr
– 1 plic praf de copt

  • Pentru cremă:

– marginile rămase/biscuiţi simpli
– 150 g de zahăr pudră
– 200g de nucă mărunţită
– 1 esență rom
– 1 lingură cacao
– 200 ml lapte

Mod de preparare

Primul pas este să faci aluatul. Amestecă untul și zahărul, iar secretul este să lași zahărul să se topească până ce particulele nu mai există. Adaugă mai apoi ouăle și amestecă puternic. Un alt truc este să pui făina treptat și mai apoi plicul de praf de copt.

Frământă aluatul până când se formează o bilă ușor de modelat. Scoate forma specială de nuci și pune o cantitate mică în ea pentru a face cojile pentru fursecuri.

Nuci umplute cu cremă: desertul uitat al copilăriei. Dacă îl faci cum  trebuie e mega-delicios!

Este recomandat să ungi ustensila cu puțin ulei sau unt. Întoarce nucile pe o parte și pe alta și verifică fursecurile la 20-30 de secunde pentru a nu arde aluatul.

Taie surplusul cu un cuțit pentru că aluatul o să iasă în afară atunci când vei strânge aparatul. Umple fiecare nucă încet cu crema făcută în casă.

Nu uita să o lași la rece cel puțin 20 de minute înainte. Unește ambele coji de fursecuri după ce ai introdus crema și presară zahăr pudră peste ele. Sunt perfecte dacă le lași să se odihnească măcar o oră.

2 comentarii

  1. […] Cu siguranță mulți poftesc la dulciurile copilăriei. Majoritatea românilor adoră să consume cel puțin în weekend rețete care să le amintească de vremurile apuse. Zilele de relaxare nu ar fi aceleași fără câteva preparate care să aducă în prim-plan amintiri deosebite. Nucile umplute sunt printre… Cititi mai multe aici: Rețetă de nuci umplute și fragede. Așa ți le făcea bunica în copilărie, sunt un deliciu! […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here