Votează cea mai bună amenajare de locuință privată

1

Patru categorii şi zeci de proiecte sunt înscrise în cursa pentru titlu la Elle Decoration Romanian Design Awards. Perioada pentru votare a fost prelungită până pe 20 noiembrie, iar CasoTeca îţi prezintă în următoarele zile cele mai interesante proiecte înscrise la premiile de design Elle Decoration România. Astăzi votează cea mai bună amenajare de locuință privată.

Vă prezentăm câteva dintre proiectele de amenajare  înscrise la categoria Cea mai bună amenajare a unei locuinţe private, unde au fost înscrise 35 de proiecte. Click AICI pentru a vedea toate proiectele inscrise şi votează produsul preferat.

Votează cel mai bun obiect de design al anului

Suntem într-un apartament de 120 de mp dintr-un bloc nou din Timișoara. Lumina retro, melancolică a fotografiilor ne introduce discret într-un scenariu eclectic unde nu numai amenajarea, dar și cea mai mare parte a pieselor sunt semnate de echipa Ezzo Design. Canapeaua, măsuțele, lampadarul vintage, din MDF vopsit negru, consola dinspre hol au fost toate realizate pe comandă, după desenele designerilor. Aplicele sunt și ele o creație spontană, ingenioasă, cu becuri Edison.

O amenajare industrială determinată de elementele specifice ale acestui stil : pereţi de beton, cărămidă, elemente metalice şi de lemn cât ţi piese vintage. Spaţiul este atent decorat în stilul ales de beneficiar, un tânăr avocat.

Un penthouse cu vibraţii urbane şi vedere panoramică la lacul Băneasa, cu un design care combină elemente naturale – lemn, muşchi, alamă.

Acest apartament, gandit pentru un cuplu tânăr, pasionat de arhitectură şi design, este situat în complexul rezidenţial The Park şi are o suprafaţă de 50 de mp. Principalul obiectiv al proiectului de amenajare a fost realizarea unui spaţiu larg şi luminos, coerent funcţional şi unitar din punct de vedere vizual şi estetic.

Spațiul amplu, cu deschideri mari către oraș a încurajat o amenajare aerisită, caracterizată prin suprafețe mari cu texturi puternice, punând în dialog materiale reci precum metalul sau betonul cu căldura intrinsecă a lemnului. Piesele de mobilier realizate special pentru spațiu aduc o prezență naturală într-un interior predominant urban. Băile sunt tratate în mod deosebit, cu lemnul masiv în rolul principal, restul finisajelor abordând tente neutre, reținute

Un proiect sensibil, iubitor de elemente naturale, un proiect ce s-a dorit funcţional, care să găzduiască în cel mai prietenos mod obiecte dragi şi pline de amintiri ale proprietarilor, un spaţiu în care să-şi dezvolte pasiunile: pictura şi muzica, un camin prietenos cu toţi cei care îi calcă pragul.

Designul de interior pentru apartamentul Urban Spaces are un aer proaspăt prin cromatica preponderent albă, în care lumina este liberă să pătrundă, deschizând perspectiva. Amenajarea livingului este realizată în jurul piesei centrale şi anume, candelabrul modern ce se află deasupra mesei de dining. Eleganţa albului este completată de decoraţiuni interioare de apartament pline de culoare, aranjamente florale sau fructe. Spaţiile de depozitare, atent concepute pentru a fi ascunse, sunt dotate cu uşi glisante, fiecare colţ fiind utilizat la maximum şi accesorizat cu sisteme silenţioase de deschidere a uşilor sau prinderi ascunse.

Apartamentul privit ca ‘vizuină’ urbană – mic, dar bine organizat şi confortabil. Mobilierul perimetral frânt după linii aparent întâmplătoare dă senzaţia de fluid şi organic. Prin renunţarea la colţurile drepte şi crearea de forme iraţionale, arbitrare, locuinţa iese din tiparul ‘cutiilor’ de locuit de la bloc. Spaţiul versatil este completat de masa pliabilă şi rotativă, noptierele-banchete, draperia care împarte sau uneşte cele două încăperi, care înlocuieşte peretele despărţitor pentru a crea un spaţiu mai mare şi mai prietenos. Dublarea pereţilor cu rogojini şi pânze întregeşte senzaţia de intimitate şi căldură.

Un mic apartament cu trei camere, unde spaţiul a fost eficientizat la maximum. Parcul alăturat susţine conceptul de aducere a naturii în spaţiul de locuit: volumul interior este definit de crengile unui copac care se plimbă pe tavan, susţin lămpile sau coboară pe pereţi şi se transformă în poliţe în living, respectiv în oglinda din dormitorul matrimonial. Aceleaşi crengi expuse în altă formulă se regăsesc în mobilierul din camera copilului. Formele şi culorile amenajării sunt din gama naturală.

Proiectul a pornit de la dorinţa beneficiarului de a insufla căldura şi naturaleţea stilului flamand asupra apartamentului său de la parterul unui bloc din inima Bucureştiului. Provocarea a fost integrarea stilului flamand în contextul contemporan românesc (pentru a nu produce un copy/paste care să rezulte într-o imagine falsă) şi găsirea unor piese şi materiale caracteristice acestui stil pe piaţa locală.

Beneficiarul şi-a dorit o locuinţă atipică, avangardistă, high-tech, în care să se folosească finisaje deosebite. S-a optat pentru forme curbe şi elegante, punctate de rafturi şi nişe luminate, ce sunt puse în evidenţă de tavanele din barissol şi pardoseala din răşină epoxidică. Locuinţa este dotată cu sistem inteligent de operare a luminilor şi a iluminatului din fibră optică. Peretele despărţitor dintre dormitor şi baie este realizat din oglinzi ce oferă o senzaţie de spaţialitate. Zona de zi este un open space în care sunt continute living-ul şi bucătăria, precum şi locul de luat masa, care are rol delimitator între cele două.

Sursa foto: Elle 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here