marți, ianuarie 21, 2025
Banner_Casoteca_Magazin

CELE MAI CITITE

8 Alimente pe care NU trebui să le congelezi niciodată: Greșeli frecvente în bucătărie

Congelarea este una dintre cele mai eficiente metode de a păstra alimentele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Totuși, nu toate alimentele sunt potrivite pentru congelator. Unele dintre ele își pot pierde textura, gustul sau chiar proprietățile nutritive, iar altele pot deveni complet inutilizabile după decongelare. În acest articol, îți prezentăm 8 alimente pe care NU ar trebui să le congelezi niciodată și explicăm de ce aceste greșeli frecvente în bucătărie îți pot afecta calitatea preparatelor. Află cum să eviți aceste situații și să-ți gestionezi mai eficient alimentele!

8 Alimente pe care NU trebui să le congelezi niciodată

Congelarea este o metodă practică, dar asigură-te că alimentele sunt ambalate corect și că știi ce se potrivește cel mai bine pentru congelare, astfel încât să te bucuri de gust și textură optime după dezghețare.

Salata verde

„După congelare, pereții celulari rupți vor transforma o frunză crocantă de salată într-una moale și translucidă,” explică Jonathan Deutsch, doctor în științe și profesor la Universitatea Drexel. Deși nu este recomandat să congelezi salata iceberg sau romaine, există unele excepții de la această regulă. Verdețuri precum mangoldul, spanacul și kale pot fi congelate, dar trebuie să urmezi o metodă corectă. Am detaliat tehnica aici pentru momentele în care ți-e poftă de un smoothie verde.

Sosuri

Dacă au fost îngroșate cu un amidon, precum amidonul de porumb, sosurile pot deveni apoase. Congelarea slăbește legătura dintre amidon și umiditatea pe care o absoarbe, făcând ca sosurile să devină mult mai subțiri.

- Publicitate -

Budincă

Dacă ai preparat budincă acasă și ai folosit un amidon pentru a o îngroșa, vei întâmpina aceeași problemă ca la sosuri.

Supe cu smântână

Deși supele și stocurile se congelează foarte bine, orice aliment care conține lactate riscă să se coaguleze sau să se separe, conform Centrului Național pentru Conservarea Alimentelor Acasă. Pentru a obține cele mai bune rezultate, evită să congelezi supe care conțin lactate. Adaugă ingredientele lactate abia după ce dezgheți supa.

Pește fără grăsime

Fără grăsime care să acționeze ca izolator, peștele poate deveni prea apos, spune chef Frank Proto. Poți folosi peștele rămas pentru a completa o salată sau pentru a-l transforma într-un dip.

Paste sau orez gătit

Aceste amidonuri pot fi congelate, dar Proto spune că nu este ideal. Când se dezgheață și pereții celulari se rup, vor părea prea fierte și lipsite de gust. Avem însă multe moduri delicioase de a folosi orezul sau pastele rămase.

- Publicitate -

Albușuri de ou

Deși ouăle crude sau albușurile crude se congelează excelent, cele gătite pot deveni cauciucate din cauza lipsei de grăsime (gălbenuș), spune Proto. Dacă vrei să congelezi ouă gătite, optează pentru rețete care folosesc oul întreg, cum ar fi quiche sau brioșele cu ou.

Maioneza sau dressingurile pe bază de maioneză

Emulsiile din maioneză se vor separa, iar grăsimea se va separa de celelalte ingrediente, explică Proto.

Sursa: g4food

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE