Diminețile grăbite nu trebuie să însemne renunțarea la un mic dejun sănătos și delicios. Dacă ești în căutarea unei rețete rapide, nutritive și ușor de preparat, omleta la cană cu fulgi de ovăz, gătită la microunde, este soluția perfectă. În doar câteva minute, poți avea o masă consistentă, plină de proteine și fibre, ideală pentru a începe ziua în forță. În plus, ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui. Descoperă mai jos cum să prepari acest mic dejun savuros care îmbină gustul cu simplitatea!
Ideea de a găti ouăle la microunde nu este nouă, însă nu este foarte practicată. Dar este una extrem de practică dimineața: putem amesteca direct în cană toate ingredientele pe care alegem să le folosim, inclusiv ouăle. Iar în timp ce facem cafeaua și ne pregătim să începem ziua, e deja gata, nu e nevoie să o supraveghem.
Circulă de mai mult timp o lungă serie de fake news care prezintă cuptorul cu microunde drept periculos. În realitate, nicio cercetare de până acum nu a reușit să evidențieze un pretins risc tumoral. Și asta, pentru că nu funcționează pe baza unor radiații ionizante, care pot modifica ADN-ul. Și nu conține nici nicinanocipuri, ca să rămânem în spiritul momentului.
Opțiunea de adăuga fulgi de ovăz are o motivație nutritivă, pentru că sunt carbohidrați complecși, cu care putem gestiona mai bine nivelul glicemiei. Dar nimic nu ne împiedică să înlocuim fulgii cu cuburi de pâine amestecate direct în ouă, dacă nu avem fulgi la îndemână sau pur și simplu preferăm pâinea.
Ingrediente
1 ou
20 g fulgi de ovăz ( circa 1-2 linguri) sau o felie de pâine
20 g brânză telemea sau mozzarella
circa 10 g de bacon tăiat cuburi, sau cârnați, sau cremvuști, sau șuncă
sare, piper, ulei, pătrunjel
Mod de preparare
Folosim câte o cană pentru fiecare porție, pentru a gestiona totul mai ușor – mai ales că într-un cuptor cu microunde încap minim 4.
În fiecare cană adăugăm întâi puțin ulei și îl distribuim cât mai bine pe pereții ei. Ajută ca omleta să nu se prindă de ea.
După această extrem de scurtă operațiune, amestecăm în fiecare cană, în ordine: oul, fulgii de ovăz, brânză rasă, eventual și cuburi mici și bacon sau cârnați – dacă sunt sănătoși și din producție proprie și mai bine. Dacă preferăm, merg și bucățele de roșii sau ardei.
Completăm cu puțină sare și piper, dozând sarea în funcție de câte multă conțin însumat toate ingredientele pe care le folosim – ar putea fi deja suficientă cea conținută deja în ele.
Pentru aceste cantități în căni individuale și setând cuptorul cu microunde la 650W e nevoie de circa 3-4 minute. Putem începe setând întâi 3, apoi mai prelungim cât e nevoie. Ține și de particularitățile intrinsece ale fiecărui cuptor.
Această omletă la microunde este extrem de comod și se consumat pentru că o mâncăm direct din cana în care am gătit-o. Cu un strop de pătrunjel verde deasupra e și mai intesarantă. Evităm, măcar de data asta, să spălăm tigăi, în iureșul dimineții.
Sursa: g4food