Ai un avocado prea copt care riscă să ajungă la gunoi? În loc să-l arunci, îl poți transforma într-un desert cremos și delicios! Cu doar trei ingrediente simple poți obține un mousse de ciocolată fin, care va surprinde papilele gustative. Fără lactate și fără zahăr adăugat, acest desert sănătos și rapid este perfect pentru orice moment al zilei.”
Avocado prea copt? Transformă-l într-un mousse de ciocolată cu doar trei ingrediente!
Este unul dintre cele mai simple deserturi posibile. Probabil de departe și cel mai sănătos, din ingrediente exclusiv crude. E posibil să folosim și pastă de curmale sau alți îndulcitori naturali, precum sirop de agave, melasă sau sirop de arțar. Dar de departe rezultatul cel mai bun îl obținem folosind miere. Este extrem de simplu de făcut.
Ingrediente pentru 4 porții
- 1 fruct de avocat foarte copt
- 25 g cacao amară
- 30 g miere crudă
- topping, la alegere: fulgi de sare de mare, petale de trandafir, coajă de portocală confiată, ciocolată rasă, boabe de cafea, migdale
Vezi și Rețetă de omletă la cană cu fulgi de ovăz, la microunde
Mod de preparare
Se taie fructul de avocado în jumătate și se scoate sâmburele, se adaugă pulpa într-un blender. Se adaugă peste el mierea și praful de cacao și se mixează până compoziția devine fină și înglobează aer. Dacă e necesar, se adaugă puțină apă pentru a obține o consistență cremoasă.
Se tranferă crema obținută de tip mousse în patru pahare mici sau cupe sau borcane mici de sticlă. Se acoperă și se lasă la frigider câteva ore sau peste noapte. Se conservă până la trei zile.
Se poate servi așa cum e sau se poate completa cu toppinguri precum fulgi de sare de mare, petale de trandafir, ciocolată rasă, boabe de cacao, migdale, alune sau nuci măcinate. Dacă preferăm, și cu puțină frișcă. Sau, aromatizat cu câteva picături de rhum sau brandy sau vin licoros Marsala. Sau, pentru cine nu se teme de calorii, crema poate fi însoțită și de două sau chiar trei fursecuri.
Sursa: g4food