marți, februarie 4, 2025
Banner_Casoteca_Magazin

CELE MAI CITITE

Budincă de griș cu lapte de cocos: Desertul cremos cu aromă exotică pe care trebuie să-l încerci

Deserturile copilăriei au un farmec aparte, iar budinca de griș este cu siguranță unul dintre ele. Dacă vrei să-i dai o notă exotică și cremoasă, laptele de cocos este ingredientul perfect pentru a transforma acest dulce clasic într-o adevărată delicatesă. Aroma sa delicată și textura fină fac din această budincă o alegere ideală pentru momentele în care îți dorești ceva reconfortant, dar și surprinzător. Descoperă în acest articol cum să pregătești o budincă de griș cu lapte de cocos simplă, dar absolut irezistibilă!

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 8-10 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 de gr de griș
  • 1 l de lapte de cocos
  • Coajă de portocală/lămâie
  • Esență de vanilie
  • Un praf de sare

Vezi și Rețetă de omletă la cană cu fulgi de ovăz, la microunde

Mod de preparare

Ouăle se separă. Într-un vas curat și perfect uscat se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc. Apoi se adaugă treptat zahărul, 5 linguri.

Separat se amestecă gălbenușurile cu uleiul. Peste albușuri, se pun treptat gălbenușurile. Se amestecă folosind o spatulă, cu mișcări largi, de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din compoziție.

- Publicitate -

Apoi punem treptat grișul și aromele. Trebuie totul foarte bine omogenizat.

Preîncălzim cuptorul la 170-180 de grade C. Turnăm aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Apoi punem în cuptor pentru jumătate de oră.

Când tava cu budinca e gata, se scoate și se lasă la răcit.

Între timp, încălzim laptele de cocos, adăugăm restul de zahăr și esența de vanilie. Se toarnă peste budincă, să fie bine îmbibată în lichid. Se lasă la răcit, apoi se taie și se servește.

Sursa: g4food

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE