Secretul unui covoraş bogat de iarbă – ce utilaj să folosim pentru îngrijirea gazonului?

0
gazonul-iarbă-motocoasa-stihl

Primăvara înseamnă regenerare, revigorare şi (re)startul activităților de grădinărit. Frumusețea unei grădini este completată de aspectul gazonului, care este ușor de îngrijit, însă necesită atenție și unelte de calitate!

Pe lângă irigare și fertilizare, obținerea unei peluze perfecte presupune și sesiuni regulate de tuns iarba, deoarece tăierea frecventă ajută la formarea unor rădăcini puternice, care duc la formarea unui covor des de iarbă.

Pentru un aspect ca în filme, este necesară alegerea utilajului perfect pentru acestă procedură. Extrem de importantă este folosirea unor lame ascuţite, astfel încât firele de iarbă fine și cu rădăcini în formare să fie tăiate, nu smulse. În caz contrar capetele firelor se desfac și se usucă, ajungând să ucidem gazonul.

În stilizarea învelișului de iarbă al curții, sunt utilizate mai multe tipuri de aparate: mașina de tuns iarba, trimmera și motocoasa. Diferența între acestea se observă la aria de acoperire și locurile de pătrundere. Mașina de tuns este utilă pe terenurile fără denivelări ce depășesc 200 mp, trimmera permite tăierea ierbii în locurile greu accesibile pe suprafeţelor mici, sub 200mp, iar motocoasa este un instrument complex: nu doar taie iarba în locuri greu accesibile, ci chiar poate tăia iarba înalta cu fir gros, buruienile, tufișurile estetice. Este numai bună pentru suprafeţele accidentate, în pantă, fiind un aparat foarte adaptabil. De aceea, cei care nu vor să arunce cu banii pe geam când își cumpără motounelte, pot opta pentru aceasta din urmă în loc să-și cumpere mai multe aparate.

Motocoasa ecologică STIHL FSA 56

STHIL a dezvoltat o nouă motocoasă pentru îngrijit iarba, ce vine cu numeroase beneficii, atât tehnice, cât și ecologice.

motocoasa-stihl

Pe lângă faptul că nu emite noxe în atmosferă, ceea ce mai face din noua motocoasă STIHL un utilaj eco este nivelul scăzut al zgomotului. Astfel, poluarea fonică este redusă considerabil, iar protecţiile pentru urechi nu mai sunt necesare și pasionatul de grădinărit se poate bucra muzică sau de o conversație în timp ce își face treaba.

Noua motocoasă FSA 56 se face remarcată prin sistemul de ajustare a tijei „la buton”, astfel că poate fi reglată instant în funcție de înălțimea utilizatorului. De asemnea, este configurată special pentru curțile medii şi mari.

Citește și: Cu ce îngrijim gardul viu: cel mai mic utilaj cu acumulatori de calitate nemțească

 

FSA 56 poate fi folosită pentru a cosi în autonomie totală până la 100 de metri pătrați de gazon, cu acumulatorul cel mai mic. Modelul are  variante de dotare și cu acumulatori mai puternici, care pot cosi iarba de pe 300 metri pătrați, având o autonomie de lucru de până la 40 de minute.

Mai mult, producătorii au calculat că în cazul marginilor de gazon, cu un FSA 56 se pot tunde chiar și 1000 de metri liniari, dacă se folosește cel mai puternic acumulator. Încărcarea completă a acumulatorului se face în aproximativ 3 ore, iar utilizatorul poate beneficia de puterea maximă a utilajului până la descărcarea totală a acestuia.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here