Cum puteți avea un aer curat în casă

2

Știați că aerul din interior este de multe ori mai poluat decât cel din exterior? Și aceasta pentru că în casă există tot felul de substanțe degajate de mobilă, țesături, aparate electromagnetice, produse de întreținere, calorifere sau animalele domestice. Vă propunem câteva variante de luat în seamă pentru a rezolva această problemă și a vă putea bucura de un aer curat în casă. Pentru mulți, soluția ideală se împarte între a aerisi casa în mod clasic, folosirea sistemului de ventilat sau a purificatoarelor de aer. Aerisirea casei este foarte importantă în condițiile în care petrecem, în medie, circa 14 ore pe zi la domiciliu, iar de multe ori aerul pe care îl respirăm nu este de cea mai bună calitate.

Este bine să știți că dacă locuința nu este suficient de bine aerisită, substanțele poluante se acumulează, mai ales iarna. Și această «poluare internă» poate declanșa alergii, iritații ale căilor respiratorii, dureri de cap și chiar intoxicații. Tocmai de aceea, primul lucru care trebuie făcut pentru a însănătoși aerul interior este aerisirea în mod regulat: 10 minute de două sau trei ori pe zi, deschizând larg ferestrele. Scopul este înnoirea aerului, reducerea poluanților, lupta împotriva umidității și a condensului. Ar trebui să vă gândiți să aerisiți și în timp ce faceți curățenie sau gătiți. Radiatoarele trebuie așezate jos în aproprierea ferestrelor pentru a nu pierde energie inutil. Trebuie aerisite și camerele nefolosite pentru a nu se resimți frigul, în cazul iernii. Profitați de faptul că vă aflați în sala de baie dimineața pentru a aerisi casa, apoi după ce ieșiți din baie, aerisiți-o și pe aceasta.

Chiar dacă dispuneți de un sistem de venitilare a aerului, fie el natural sau mecanic, care permite reducerea poluării interne, trebuie aerisit neapărat.

O altă variantă de luat în seamă sunt și purificatoarele de aer. Ele au rolul de a filtra aerul pentru a elimina substanțele poluante cele mai nocive – compuși organici volatili de ordin chimic precum formaldehida, solvanți organic etc.

Există mai multe tipuri de purificatoare, iar dintre acestea cele mai controversate sunt purificatoarele de aer ionizatoare, iar cele mai eficace sunt purificatoarele de aer cu fotocataliză. Această tehnologie de purificare a aerului imită fotosinteza plantelor.

Nimeni nu vă împiedică, însă, să înverziți interiorul, să creați un perete vegetal.

perete vegetal

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here