Iată unii dintre cei mai buni piloți de Formula 1 din întreaga lume

1
banner casoteca

Cei mai buni piloți de Formula 1 din întreaga lume sunt oameni care au depus un efort excepțional pentru a-și atinge potențialul. Nu e suficient să știi să conduci. Este necesar să ai o combinație ideală de mai multe aptitudini. Pe lângă ușurința în manevrarea de mare viteză, piloții de top se pregătesc fizic pentru solicitările de enduranță, forță și timp de reacție la care sunt supuși. Din punct de vedere mental, piloții trebuie să țină în balanță aspectele tehnice și complexitatea acestora față de stresul intens și presiunea care pot fi resimțite.

 

În plus față de aceste aspecte, luarea deciziilor strategice potrivite este obligatorie. În funcție de cunoașterea acestor aspecte și dinamica muncii în echipă,  chiar și plasarea unor beturi ideale poate fi facilitată . Deși deținerea a cât mai multe cunoștințe în privința unui pilot este extrem de recomandată, de multe ori se observă că cei mai buni piloți de Formula 1 sunt cei mai greu de anticipat. Haideți să vedem despre cine este vorba!

 

Alain Prost – 51 de victorii

Un total de 51 de victorii în Grand Prix și patru titluri de Campionat Mondial al Piloților îl plasează pe Alain prost în rândul celor mai buni piloți de Formula 1. Cariera lui s-a întins între anii 1980 și 1993, timp în care s-a impus rapid datorită abilităților sale. Cariera lui a început cu McLaren după care s-a mutat la Renault timp de două sezoane, pentru a se întoarce pe urmă la McLaren. Spre sfârșitul carierei a putut fi admirat alături de Ferrari și Williams. Desigur, în orice poveste există și un inamic, nu doar un erou. Competiția lui Alain în timpul carierei sale a fost Ayrton Senna.

 

La succesul său a contribuit o îmbinare unică de factori, printre care se numără stilul de condus, abordarea tactică și strategică, consecvența și mentalitatea. Reiese în evidență în competițiile acestuia capacitatea de gestionare a uzurii anvelopelor. Se pare că datorită stilului său de condus neted și precis acesta se regăsea adeseori în avantaj în comparație cu competiția lui. Uzura inutilă era astfel evitată în timp ce reușea să scoată cei mai buni timpi. O minte atât de strălucită știa cum să abordeze chiar și condițiile meteo sau schimbarea pistei cu calm, întâmpinând rareori greșeli sau defecțiuni.

Ayrton Senna – 41 de victorii

Să trecem acum la rivalul lui Alain. Brazilianul Ayrton Senna a concurat ca pilot din 1984 până în 1994, câștigând în această perioadă 41 de curse de Grand Prix și trei titluri de Campionat Mondial al Piloților. Cariera lui a început alături de Toleman, a continuat cu Lotus iar mai apoi cu McLaren. Dintre toate caracteristicile posibile, Ayrton dădea dovadă de un nivel ridicat de competitivitate, din care se și alimenta, și de neînfricare, care se putea observa cu ușurință deoarece atingea viteze incredibile.

 

A reușit să stabilească multe recorduri pe ture și să domine cursele cu ajutorul îndemânării și vitezei, dar ceea ce îl făcea ușor de observat era tendința de a duce totul la limita absolută, atingând des un stil specific agresiv de curse. Competitivitatea este necesară în orice sport, însă pentru Senna aceasta era un instrument esențial care îi pornea motorul. Deoarece totul ține de perspectivă, este important de știut că în ciuda carismei și identității provenite din stilul de condus, pilotul era o fire introspectă, calmă și echilibrată, bizuindu-se cel mai des pe abordările tehnice și mecanice.

Max Verstappen – 36 de victorii

Olandezul Max Verstappen este un pilot despre care putem spune că a avut mult succes, însă cariera lui este departe de sfârșit. La vârsta de 17 ani, în anul 2015, a avut loc debutul său în carieră, la momentul actual bucurându-se de 36 de victorii în Grand Prix și alte premii. A devenit cel mai tânăr pilot de Formula 1, și este recunoscut pentru stilul său de condus agresiv și neînfricare. Mișcările îndrăznețe pe pistă și depășirile excepționale îi sunt cu siguranță caracteristice, împreună cu controlul excepțional al mașinii.

Mulți spectatori au scos în evidență asemănarea între stilul de condus al lui Verstappen și a lui Senna și însuși Verstappen a confirmat admirația față de acesta și faptul că a reprezentat o sursă de inspirație și motivație. Diferențe există totuși, olandezul construindu-și un loc în top cu ajutorul analizei tehnice și rigurozității de care dă dovadă în timpul antrenamentelor. În plus, spectatorii se bucură să vadă devotamentul său față de sport și  etica sa în muncă de care dă dovadă.

Concluzie

Piloții de Formula 1 depun eforturi incredibile, iar marii eroi au avut de-a face cu riscuri mult mai mari decât cele existente în prezent. Din păcate întreaga comunitate a sportului a suferit pierderi considerabile, așa cum a fost și în cazul pilotului Senna, care a suferit ultimul său accident în timpul cursei din 1994. Totuși, sfârșitul tragic al pilotului îndrăgit la nivel global a adus un nivel mult mai mare de conștientizare, ceea a a impactat industria în diverse moduri. Așa cum este întotdeauna cazul în diverse industrii, jucătorii de top sunt cei care au de-a face cu încercările și erorile. Astfel industria crește și se modifică în funcție de succesele și eșecurile lor. Având în vedere acest lucru, nu este atât de ușor pe cât pare, nici măcar mental, să stai printre cei mai mari.

un comentariu

  1. […] Cei mai buni piloți de Formula 1 din întreaga lume sunt oameni care au depus un efort excepțional pentru a-și atinge potențialul. Nu e suficient să știi să conduci. Este necesar să ai o combinație ideală de mai multe aptitudini. Pe lângă ușurința în manevrarea… Cititi mai multe aici: Iată unii dintre cei mai buni piloți de Formula 1 din întreaga lume […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here