2.700 de aplicații în doar câteva ore. Suspiciuni de fraudă în programul Casa Verde

1

La doar câteva ore de la demararea programului prin care consumatorii casnici pot obține 20 de mii de lei pentru panouri fotovoltaice (CASA VERDE FOTOVOLTAICE), aplicațiile au fost sistate. Dorin Corcheș, vicepreședintele Administrației Fondului de Mediu, a declarat pentru Bihon.ro că ”a apărut o situație ce a ridicat o serie de suspiciuni. Unul dintre instalatori a introdus foarte multe cereri pe zona Sud-Vest”.

Corcheș: ”am oprit aplicația prin dispoziția președintelui AFM pentru a face unele verificări și analize cu privire la evoluția aplicației în prima zi de lansare”.

Citește și Dacă stai la casă, de azi poți să primești 20 de mii de lei pentru instalarea panourilor fotovoltaice

Corcheș a mai spus că, în doar 4 ore de la deschiderea aplicațiilor, fondurile alocate pentru regiunea Sud-Vest Oltenia s-au epuizat, astfel încât AFM a suspendat funcționarea aplicației informatice (fotovoltaice.afm.ro) la ora 16:30. Un anunț în acest sens a fost postat și pe pagina de Facebook a instituției.

Vicepreședintele Dorin Corcheș a refuzat să spună numele instalatorului care a înscris atât de multe aplicații într-un timp atât de scurt. Potrivit datelor publice, firma respectivă ar fi depus peste 2.700 de aplicații în doar câteva ore, mai mult decât aplicațiile depuse în oricare dintre celelalte șapte regiuni.

Președintele instituției, Cornel Brezuică, spune că e vorba de ”verificări”.

Surse guvernamentale au declarat pentru G4Media că oficialii Ministerului Mediului iau în calcul depunerea unei plângeri penale pentru posibila fraudare a aplicației electronice. Firma vizată ar fi depus proiecte pentru zona Olteniei.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here