5 locuri pe care trebuie să le vezi iarna asta în România

0

România este o ţară plină de mister, cu numeroase peisaje frumoase şi locuri mai puţin cunoscute care merită vizitate. Casoteca vă prezintă câteva obiective turistice din ţara noastră care merită văzute:

Durău

Durău este o stațiune turistică aflată în județul Neamț, la o distanță de doar 6 km față de comuna Ceahlău și la doar 35 de km față de orașul Piatra Neamț.

Fiind amplasată într-o zonă montană, localitatea s-a dezvoltat la o altitudine medie de 800 de metri, chiar la poalele Masivului Ceahlău și așteaptă să fie vizitată de către turiști atât în sezonul rece, cât și în sezonul cald.

Datorită zonei în care se află, stațiunea beneficiază de un climat subalpin cu aer ozonat, curat și tonic stimulant, elemente de cură naturală ideale pentru petrecerea unui concediu de odihnă și relaxare departe de zgomotul și aglomerația din marile orașe.

Pe lângă odihnă, stațiunea este recomandată și pentru cei care suferă de afecțiuni precum nevrozele astemice, stări de slăbiciune fizică sau intelectuală, anemii și altele, dar și pentru practicarea sporturilor de iarnă în sezonul rece (schi, saniuș etc.), aici existând pârtii de schi atât pentru începători, cât și pentru avansați (Pârtia Poiana Soarelui).

muntii-ceahlau

Băile Tușnad

Cel mai mic oraş din România, Băile Tuşnad, atrage anual aproape jumătate de milion de turişti, majoritatea dornici să se bucure de tratamentele cu ape minerale, recomandate în special celor cu afecţiuni ale inimii.

Aerul curat de la Băile Tuşnad este principalul atu al staţiunii situate la 32 de kilometri de Miercurea Ciuc. Dar şi curele de tratament cu ape minerale făcute la Tuşnad sunt renumite nu doar în România, fiind an de an căutate de sute de mii de turişti români şi străini.

Pe lângă tratamentele propriu-zise, cei care ajung aici pot face plimbări în aer liber pe trasee special amenajate, aşa-numitele „poteci de cură“. Se organizează plimbări tematice cu sania trasă de cai. Iarna, aici este deschisă o pârtie de schi de dificultate medie, cu o lungime de 500 de metri, dotată cu instalaţie de nocturnă.

sania-1

Vatra Dornei

Statiunea Vatra Dornei, supranumita si „Perla Bucovinei”, este situată la o altitudine de 802 m in Depresiunea Dornelor, la 112 km distanță de Suceava și 89 km de Bistrița Năsăud.

Vatra Dornei este în primul rând, orașul sporturilor albe. Pârtiile de schi și sanie, pentru concursuri și agrement primesc în fiecare an mii de turiști din tară, dar și de peste hotare, amatori, dar și sportivi de performanță.

O parte a vacanței dumneavoastra la Vatra Dornei, o puteți consacra turismului religios și cunoașterii tradițiilor populare din zonă.

Cinci dintre cele mai reprezentative monumente ale Moldovei medievale sunt concentrate în Bucovina: Voroneț, Humor, Moldovița, Sucevița și Putna.

În Tara Dornelor se mai păstrează nealterate tradițiile populare transmise din moși strămoși. Anual, cu prilejul sărbatorilor de iarnă, la Vatra Dornei, dar și în localitățile din preajmă se organizează festivaluri folclorice, spectacole în aer liber care atrag mulți spectatori.

bucovina-iarna-sorin-onisor

Citește și: Camere de refrigerare şi sisteme de rafturi

 

Slănic Moldova

Staţiunea Slănic Moldova, numită şi ”Perla Moldovei”, este amplasată pe versantul estic al Carpaţilor Orientali, nu departe de oraşele Oneşti (30 km) şi Târgu Ocna (15 km).

Zona Izvoarelor Minerale – impresionează atât prin peisajele deosebite cât și prin calitățile terapeutice ale izvoarelor minerale.

În staţiune se mai găsesc şi două biserici frumoase, una ortodoxă cu hramul „Sf. Ilie”şi una catolică cu o arhitectură interesantă, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. O arhitectură frumoasă o are şi Sanatoriul Balnear Slănic Moldova.

Pentru amatorii de distracţii de noapte, găsim aici Cazinoul cu Disco Barul din incintă sau barurile din hoteluri.

Pentru amatorii de drumeţii sunt câteva trasee interesante, însă nu toate sunt accesibile.

slanic-moldova

Sovata

Staţiunea montană Sovata este aşezată la poalele Munţilor Ghiurghiului, în imediata apropiere a oraşului cu acelaşi nume, la o altitudine de 475-600 m. Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, carpeni, ulmi, castani, brazi şi stejari, cât şi de Muntele de Sare, Sovata oferă posibilităţi excelente pentru odihnă şi relaxare.

Iarna Sovata este un loc care pune la dispoziţia iubitorilor de zăpadă numeroase pârtii pentru schi şi săniuş, dotate cu teleschi.

Chiar dacă nu are dotările staţiunilor din alte ţări, împrejurimile şi bogăţiile naturale sunt un atu pentru acest loc, motiv pentru care foarte mulţi străini îşi petrec concediul la Sovata.

Lacurile din Sovata sunt renumite atât pentru efectul terapeutic, cât şi pentru fenomenul de heliotermie, fiind și unele dintre cele mai populare obiective turistice din Sovata.

_lacul-ursu-iarna

Surse foto: www.kudika.ro, http://simplifytravel.ro, www.facebook.com/WhyILoveRomania, http://www.lifeandtravel.ro, https://suceavaevanghelica.wordpress.com, http://www.trilulilu.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here