6 etape importante în reamenajarea unei locuinţe

1

Proiectele de reamenajare a locuinţei au loc odată la câţiva ani, în funcţie de schimbările care apar în familie sau de anumite probleme care trebuie remediate. De modul în care este gestionat un astfel de proiect de la planuri până la finisaje depinde calitatea şi rezistenţa lucrării. În cele ce urmează îţi prezentăm cele mai importante etape de care trebuie să ţii cont în reamenajarea locuinţei tale.

Stabileşte lucrările de executat

Indiferent că vorbim despre un proiect impus de degradarea în timp a materialelor sau de unul de îmbunătăţire a condiţiilor de trai, de la bun început trebuie să stabileşti cât de mult poţi cuprinde. În cazul în care vorbim de un şantier care porneşte de la probleme de structură şi consolidare şi acoperă întreaga suprafaţă, va trebui să asiguri un spaţiu de locuit în perioada desfăşurării lucrărilor. Dacă sunt intervenţii mai mici, le poţi programa cameră cu cameră, astfel încât să poţi locui în casă în tot acest timp. Ţine cont de viciile ascunse ale construcţiei, pe care le descoperi doar după ce decopertezi anumite suprafeţe. Remedierea acestora poate însemna un decalaj al execuţiei şi o sumă mai mare de investit.

Estimează un buget

Renovarea casei reprezintă o investiţie serioasă. Trebuie să iei în calcul materialele de construcţii şi manopera echipei cu care lucrezi. Estimarea unui buget realist este importantă pentru că te ajută să nu te blochezi în mijlocul şantierului din motive financiare. Dacă doreşti să economiseşti, nu renunţa la criteriul calităţii. Alege materiale de construcţii sigure şi eficiente căutând o ofertă avantajoasă în depozite şi în mediul online. Pe lângă acestea mai poţi economisi implicându-te personal în proiect. Pentru lucrările pe care le realizezi în regim Do It Yourself nu va trebui să plăteşti manopera. În funcţie de îndemânarea pe care o ai şi de lucrurile pe care eşti pregătit să le înveţi vei putea câştiga timp şi bani fiind prezent pe şantierul casei tale.

Instalaţii sanitare şi electrice

Instalaţiile sanitare şi electrice sunt ascunse în pereţi, tavane şi pardoseli. În cazul clădirilor vechi, există riscul ca unele componente să fie deteriorate. Dacă ignori acest aspect şi cosmetizezi pereţii fără a interveni asupra instalaţiilor, la prima problemă va trebui să dărâmi o bună parte din ce ai construit pentru a avea acces la ţevi şi cabluri. Din acest motiv, orice proiect de renovare începe tocmai cu instalaţiile. Abia după ce le aduci la zi vei putea repara zidurile care le acoperă.

Pereţi

Intervenţiile asupra pereţilor se fac numai cu respectarea normelor legale în vigoare. Orice schimbare a structurii clădirilor trebuie să se regăsească în documentaţia tehnică, fie că vorbim despre ziduri dărâmate sau pereţi construiţi. În urma proiectului tău de renovare, structura de rezistenţă a clădirii trebuie să fie consolidată, nu slăbită.

Mobilier

În timp ce se lucrează la pereţi şi casa ta capătă un nou aspect poţi începe căutările pentru mobilă. Urmăreşte oferta de mobilier pentru întreaga locuinţă de la unicspot.ro şi stabileşte livrarea la finalul proiectului tău de renovare pentru a te bucura de noile condiţii optime pe care le-ai pregătit. Şi în acest caz proiectul poate cuprinde toată clădirea de la început sau cameră cu cameră, în funcţie de buget.

Finisaje

În privinţa finisajelor, acestea ţin de bugetul şi gusturile tale în calitate de beneficiar. Modelele, culorile şi materialele alese sunt, alături de mobilier, cele mai vizibile în orice moment. Alege produse de calitate, rezistente în timp, pentru a crea ambientul perfect al locuinţei tale. Dacă nu ai o idee clară asupra tuşelor finale, apelează la serviciile unui arhitect sau designer de interior.

Reamenajarea casei este un proiect care are drept scop îmbunătăţirea condiţiilor în care trăieşti. Cu cât te implici mai mult în supravegherea şi derularea lucrărilor, cu atât vei putea controla mai bine calitatea materialelor introduse în locuinţa ta.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here