Cum să alegi un curs de programare potrivit pentru copilul tău

1

Cursurile de programare pentru copii sunt tot mai populare, lucru deloc surprinzător. Aceștia sunt atrași în mod natural de tehnologie, iar un astfel de curs îi poate ajuta să-și dezvolte abilitățile și să se familiarizeze cu concepte care le vor fi utile atât pe parcursul anilor de școală, cât și mai târziu, când vor avea o carieră. Ca părinte însă, mai ales unul care nu știe prea multe despre programare, poate fi dificil să alegi cursul potrivit pentru copilul tău. În acest articol vei afla care sunt aspectele de care ar trebui să ții cont atunci când faci această alegere. 

  1. Vârsta și abilitățile copilului 

Principalele criterii după care este indicat să te ghidezi atunci când alegi un astfel curs este vârsta copilului tău și experiența acestuia în programare. Un curs de  programare cu Scratch pentru copiii de 8-9 ani, de exemplu, este perfect pentru cei care vor să facă primii pași în acest domeniu. Copiii mai mari, care au deja experiență în programare, pot începe să studieze de la niveluri mai avansate. Vârsta mai este importantă și din alt punct de vedere: pentru a putea participa la un astfel de curs, copilul trebuie să știe să citească și să scrie cursiv, să folosească un calculator și să aibă capacitatea de a se concentra câteva zeci de minute în fața acestuia. 

  1. Interesele copilului 

Există mai multe limbaje de programare pentru copii. Alegerea unuia ce corespunde intereselor copilului tău îl va ajuta să se concentreze mai bine și să fie mai dornic să învețe tainele programării. Nu uita să ții cont și de stilul său de învățare. 

  1. Modul de desfășurare a cursului   

Astfel de cursuri se pot desfășura atât online, cât și fizic. Avantajul cursurilor online este că oferă celor interesați mai multe oportunități de învățare. Ai mai multe opțiuni în ceea ce privește oferta de cursuri, numărul de participanți nu este limitat de spațiul disponibil, iar cel mic va putea învăța din confortul propriei camere tot ceea ce vrea să știe. De asemenea, dacă, din diverse motive, nu poate participa la o ședință, o poate recupera ulterior.  

Pe de altă parte, cursurile cu prezență fizică le permit copiilor să interacționeze mai ușor cu profesorii lor și ceilalți cursanți. De asemenea, asta înseamnă că vor putea lucra cu calculatoare puse la dispoziție de școala de programare. 

  1. Certificările pe care le poate obține 

Astfel de cursuri sunt o excelentă bază pentru o viitoare carieră de succes. Dacă ai un copil pasionat de programare, alege un curs care îi va permite nu doar să învețe să programeze jocuri și aplicații, ci și să obțină o certificare în acest sens. 

  1. Profesorii care vor preda cursul 

Un alt criteriu important de care ar trebui să ții cont se referă la profesorii care îl vor introduce pe copilul tău în lumea programării sau care îl vor ajuta să aprofundeze cunoștințele pe care le are deja. Pe lângă faptul că, în mod evident, vei dori să găsești profesori bine pregătiți, cu experiență în limbajele de programare predate, contează și dacă aceștia știu sau nu să comunice cu copiii care urmează cursul respectiv.  

  1. Posibilitatea de a participa la o lecție demo gratuită 

Este cea mai simplă modalitate de a afla dacă un curs este sau nu potrivit pentru copilul tău. Îți permite să afli mai multe despre toate aspectele care te interesează, inclusiv dacă programa corespunde sau nu intereselor și experienței copilului tău. 

 

Copiii petrec tot mai mult timp în fața ecranelor și sunt atrași în mod natural de tehnologie, iar cursurile de programare reprezintă o modalitate bună de a te asigura că le oferi o modalitate bună de a-și valorifica interesele și de a-și dezvolta abilități folositoare. Ține cont de criteriile de mai sus și cu siguranță vei găsi cursul de programare potrivit pentru copilul tău. 

un comentariu

  1. […] Cursurile de programare pentru copii sunt tot mai populare, lucru deloc surprinzător. Aceștia sunt atrași în mod natural de tehnologie, iar un astfel de curs îi poate ajuta să-și dezvolte abilitățile și să se familiarizeze cu concepte care le vor fi utile atât pe parcursul… Cititi mai multe aici: Cum să alegi un curs de programare potrivit pentru copilul tău […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here