8 greșeli care trebuie evitate atunci când decorați grădina

1

Știm că pentru pasionații de frumos, tot ce ține de  organizarea grădinii este prioritar, și totul este tranformat într-un proces complex. Asta nu înseamnă că nu avem grijă și de buget! De aceea CasoTeca a propus 8 modalități greșite de a decora grădina care trebuie evitate, pentru a nu cheltui mereu în plus pentru reparații.

Așadar, să descoperim cele 8 greșeli pe care trebuie să le evităm. Alături de fiecare greșeală, este atașată o poză care  ilustrează așa ”DA”:

1. Brazdele care nu sunt delimitate între ele

Este o greșeală frecventă, brazdele de flori, legume etc sunt așezate mult prea aproape una de cealaltă și nu au spațiu necesar pentru a se dezvolta. Dacă aceastea sunt îngrădite cu stinghii de lemn vor fi  ferite de eventualele animale de casă și pot crește fără a fi aglomerate de vecinele lor.

brazde ordonate in gradina

2. Plantele care cresc doar într-un singur sezon

Acest fapt depinde și de regiunea unde locuiți, dar în general când planificați peisajul grădinii gândiți-vă la cromatica ei pe tot parcusul anului. Așa că variați plantele pentru a menține peisajul spectaculos tot anul.

plante sezon gradina

 

3. Asfaltul, gresia sau lemnul pavajului să fie stricat

Pentru un aspect mereu curat, îngrijit trebuie să aveți grijă ca suprafața care delimitează gazonul de locul pentru oaspeți să nu fie stricată sau avariată. Așa grădina va avea un aspect ordonat și nou.

asfalt gradina

 

4. Mobilă incomodă

Grădina este zona perfectă pentru relaxare așa că este important să aveți tot confortul necesar pentru a admira natura, a bea un vin bun și a citi o carte în liniște. Alegeți fotolii mai late, cu perne moi și colorate.

mobila gradina

5. Ornamentele excesive

Prea multe obiecte decorative pot distruge peisajul natural și idilic pe care toată lumea îl dorește. Renunțați cu desăvârșire la statuetele din piatră și axați-vă mai mult pe gazon, flori și mobilă simplă și de calitate.

obiecte decorative gradina

6. Cromatica alandala

Combinația de culori este foarte importantă atunci când alegeți flori în diferite nuanțe. Încercați să păstrați un echilibru și să alegeți culori complementare pentru a nu crea un circ.

plante colorate gradina

7. Utilizarea ustensilelor greșite

Ustensilele pentru grădinărit potrivite vă vor face, cu siguranță, viața mult mai ușoară. Așa că nu vă zgârciți la ceva bani în plus pentru siguranța si succesul unui peisaj reușit prin propriile forțe.

instrumente gradina

8. Ignorarea luminilor

Nu ignorați iluminatul grădinii, care de cele mai multe ori este cea mai spectaculoasă parte. Pentru petrecerile de seară din grădină este nevoie și de o lumină ambientală placută, care să uimească oaspeții.

lumini gradina

 

Sursa foto: homedit.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here