Italia vinde casele abandonate la preţuri mici

0

Italia vinde casele abandonate din localităţi precum Castiglione di Sicilia, unde aproape 900 de case părăsite îşi aşteaptă cumpărătorii, relatează CNN, citată de News.ro.

Aproximativ jumătate sunt ruine şi vor fi vândute la preţul simbolic de 1 euro. Restul sunt într-o stare mai bună şi vor fi comercializate ieftin, la preţuri pornind de la 4.000-5.000 de euro.

Proiectul lansat de primarul Antonino Camarda, se rezumă la ideea de aduce o viaţă nouă în localitatea sa, unde populaţia a scăzut de la 14.000 la începutul anilor `90 la numai 3.000 în prezent.

Schema, care a fost lansată în martie 2021, este cea mai mare de acest gen, cu cel puţin 400 de proprietăţi în oraş, care sunt într-o formă decentă şi necesită o renovare minimă.

Cumparătorii trebuie să termine renovările în termen de trei ani. Spre deosebire de majoritatea celorlalte scheme, totuşi, nu trebuie plătită o garanţie pentru a garanta efectuarea lucrărilor. În schimb, proprietarii să încheie o poliţă de asigurare de la o bancă, în valoare de 4.000 euro.

Taxele locale sunt scăzute în Sicilia, comparativ cu restul Italiei. Cumpărătorii pot profita, de asemenea, de schema ”superbonus” a guvernului italian, care oferă credite fiscale de 110% pentru renovările care fac casele mai ecologice.

Castiglione di Sicilia este aşezată pe un teren stâncos, pe versantul nordic al Muntelui Etna, având astfel o vedere la uluitoarea vale Alcantara, ale cărei prăpastii şi canioane adânci sunt denumite ”gole”.

Vezi şi Castelul Peleș, comoara arhitecturii româneşti

 

Pe lângă casele abandonate, Castiglione di Sicilia beneficiază şi de câteva locuri demne de vizitat

Piața Lauria din Castiglione. Se spune că inima oricărui oraș este piața sa. Pe această frumoasă piață centrală, pavată cu piatră de lavă,  unde astăzi se află primăria austeră, oamenii își păstrau odinioară zăcământul principal de grâu al orașului (peculio).

Nu departe, se află Biserica Sant’Antonio din secolul al XVII-lea. Urcând pe un drum abrupt și îngust, vă aflați în fața bisericii San Pietro care datează din 1105.

Există multe locuri religioase în acest mic sat, chiar lângă San Pietro se află biserica din secolul al XVIII-lea.

Îndepărtându-vă de piața centrală, de-a lungul unui drum pitoresc, veți găsi, de asemenea, Basilica di Nostra Signora della Catena și apoi, pe vârful unei roci, castelul lui Roger din Lauria datând din secolul al XII-lea.

Madonna della Catena şi Lauria Castle
Madonna della Catena şi Lauria Castle

În cele din urmă, în mod neașteptat, chiar în mijlocul zonei rurale, se află Cuba di Santa Domenica , numit și „o cubulă” de către localnici.

Aceste clădiri sunt capele construite de călugării bizantini între secolele VII și IX.

Această capelă este mai mare decât celelalte şi este un monument național din 31 august 1909.

Cuba di Santa Domenica

Castiglione este supranumit ”oraşul vinului” – o imensă sculptură a unui butoi şi a unui pahar de vin stă la intrarea în sat.

Se organizează şi tururi cu ghizi de-a lungul traseului vinului de pe Etna.

Vezi şi Muzeele Vaticane se pot vizita printr-o serie video

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here