Evoluția tehnologiei și securitatea la cazinou

1
Evolutia-tehnologiei
Evolutia-tehnologiei

Securitatea cazinoului se referă la un set de măsuri luate de un cazinou pentru a proteja banii și proprietatea. Aceste măsuri urmăresc să protejeze atât cazinourile, cât și clienții acestora împotriva furtului, a infracțiunilor violente și a altor comportamente inadecvate. Anterior, securitatea cazinoului se referea la agenți de securitate care acționau ca un instrument major pentru a se ocupa de probleme violente care puteau apărea. Dar astăzi, sistemele de securitate ale cazinoului sunt extrem de sofisticate, cuprinzând tehnologie avansată, care este mult mai spontană și mai rapidă. Legile locale și securitatea cazinoului se interconectează între ele în numeroase moduri. Majoritatea politicilor cazinoului sunt create în conformitate cu legile locale. De asemenea, cazinourile operează cu o forță centrală de securitate (poliția, jandarmeria)fiind în general susținute și de firme private de pază în baza unor contracte. Cu ajutorul unui bonus fără depunere poți juca și observa atenția pe care cazinourile o oferă acestui subiect sensibil.

Supraveghere non-stop în locațiile fizice

Supraveghere-non-stop
Supraveghere-non-stop

Cu toți am văzut cazinouri împânzite cu camere de supraveghere, dar prezența lor nu este suficientă. Ele reprezintă mai degrabă un factor de descurajare și de semnalare a unui eveniment periculos, dar nu reprezintă o protecție directă. De fapt, ele sunt doar o formă de a înlesni o monitorizare complexă și completă a cazinoului.

Deci cum ajută camerele la o urmărire eficientă a evenimentelor ce se petrec în interiorul unui cazinou? În primul rând, monitorizarea trebuie făcută în timp real de către personal instruit, care pot observa potențiale probleme sau situații periculoase care necesită acțiune imediată. De asemenea este foarte importantă și plasarea în mod eficient a camerelor de supraveghere pentru a nu exista puncte moarte unde infractorii ar putea scăpa neobservați.

Prin stabilirea unor protocoale, în momentul în care un angajat observă un comportament suspect al unui jucător, primul lucru ce trebuie făcut este să îl raporteze echipei de securitate. Extremele ar fi un exemplu bun, adică momentul când un jucător pierde foarte mult sau câștigă foarte mult.

Cazinourile au dezvoltat în acest sens protocoale de funcționare și de reacție la asemenea situații. În unele țări, precum Finlanda, unde totul este mult mai centralizat, aceste măsuri merg mult mai departe, ajungând până la contactarea băncii sau a companiei care a emis cardul de credit a persoanei pentru a primi detalii despre respectiva persoană. Dar în cele mai frecvente cazuri, jucătorii care provoacă probleme de orice natură sunt în prima fază rugați să părăsească incinta.

Protecție împotriva atacurilor cibernetice

Infractorii-cibernetici

Când există bani implicați într-un serviciu bazat pe internet, hackerii și criminalii cibernetici sunt adesea mai periculoși decât virușii sau site-urile false. Deși site-urile false sunt create de oameni care se ocupă de programare și hacking, hackerii actuali nu își găzduiesc propriile cazinouri cu capcană, ci le atacă și le piratează pe cele reale. Atacurile cibernetice vin în multe forme diferite și pot viza fie serviciul și serverele lor, fie utilizatorii și informațiile acestora. Cea mai simplă formă de a evita aceste riscuri este ascunderea propriei identități prin folosirea unui VPN pe un computer desktop. Ascunderea locației tale este importantă pentru a-ți proteja identitatea. Când utilizați o rețea privată virtuală sau un VPN, computerul tău poate apărea ca fiind în altă parte în lume, împiedicând atacatorii să îți găsească locația.

VPN-urile sunt ușor de instalat și necesită puțină configurație pentru utilizare, iar alte beneficii includ: Creșterea protecției împotriva atacurilor precum DDoS, care poate fi folosit împotriva adversarilor din jocurile online, în special în situații de jocuri competitive. Sau siguranță suplimentară atunci când efectuezi tranzacții de date și bancare – deoarece VPN-urile îți oferă o conexiune anonimă.

Provocări de securitate

Infractorii cibernetici pot compromite integritatea unui joc

Un furnizor de servicii de jocuri de cazinou online oferă clienților săi o varietate de jocuri. Este cel mai important serviciu al lor, iar furnizorii de jocuri caută să ofere un joc stabil și de calitate, fără probleme. Drept urmare, hackerii comit infracțiuni cibernetice lovind aceste platforme, acolo unde doare cel mai mult – jocurile.

A compromite cu succes calitatea unui joc de cazinou ar putea însemna probleme mari pentru furnizorul de jocuri. De exemplu, jocurile de sloturi pot fi manipulate pentru a ajuta cazinoul sau un anumit jucător să câștige mulți bani pe termen lung. Această acțiune poate afecta reputația unui cazinou și poate duce în cele din urmă la pierderea clienților.

Deturnarea conturilor

Operațiunile hackerilor nu se limitează doar la încălcarea datelor. Unii merg până la piratarea și manipularea contului unui client.

Când hackerii pun mâna pe contul unui utilizator, pot face retrageri sau pot face pariuri în numele proprietarului contului fără permisiunea acestuia. Acest atac cibernetic poate afecta reputația unui cazinou online, mai ales când este nevoie de prea mult timp pentru a remedia problema. Ca rezultat, cazinoul își poate pierde mulți dintre clienții săi.

Ransomware sau Distributed Denial of Service (DDoS)

DDOS este un atac cibernetic care întrerupe jocul unui cazinou online. În multe cazuri, infractorii cibernetici pot pune mâna pe informațiile private ale cazinoului și le pot folosi ca șantaj. Acești hacker vor solicita răscumpărări uriașe de la furnizorii de jocuri în schimbul datelor piratate. Nerespectarea poate duce la un joc perturbat, care poate alunga clienții pe termen lung.

Comportamentul clientului sau al jucătorului

Atacurile cibernetice nu sunt exclusiv pentru hackeri și escroci profesioniști. Unele infracțiuni cibernetice au loc în incintă și sunt urmăribile de către clienți. Unii utilizatori văd pariurile online ca pe un mijloc de a spăla banii obținuți din diverse motive dubioase. Autoritățile federale și de stat au standarde și reglementări pentru cazinouri pentru a reduce spălarea banilor.

Concluzie

Acum că ai citit toate acestea, sper să devii mai precaut, dar să nu te lași speriat de aceste pericole. Cazinourile care se respectă au făcut din protejarea clienților lor o prioritate. Mult succes în continuare!

un comentariu

  1. […] Securitatea cazinoului se referă la un set de măsuri luate de un cazinou pentru a proteja banii și proprietatea. Aceste măsuri urmăresc să protejeze atât cazinourile, cât și clienții acestora împotriva furtului, a infracțiunilor violente și a altor comportamente inadecvate. Anterior, securitatea cazinoului se referea… Cititi mai multe aici:   Evoluția tehnologiei și securitatea la cazinou […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here