Beneficii pentru care este bine să ai o pisică în casă

2
Pisică
Pisică

Pisicile reprezintă o mare binecuvântare în viața oricărei persoane care le deține. Ele sunt creaturi magice care țin departe boli, ghinioane, elimină negativitatea și aduc energie pozitivă în casă.

Foarte multe persoane aleg pisicile ca și animale de companie, pentru a le ține de urât și pentru a le alunga singurătatea, însă cei care au o felină în casă trebuie să știe că aceasta aduce beneficii majore sănătății fizice și psihice a omului.

Pisică
Pisică

Iată câteva beneficii aduse de pisici:

1. Pisicile calmează și ameliorează singurătatea

Prezența acestor animale de companie îi face pe oameni să se simtă mai calmi și relaxați. Unele studii atestă faptul că pisicile oferă proprietarilor sprijin emoțional real, acest lucru ajutând la îmbunătățirea stimei de sine și creșterea nivelului de endorfină. De aceea, oamenii nu mai simt tristețe si anxietate atunci când se joacă cu pisicile.

2. Torsul pisicii
Pisică
Pisică

Capacitatea pisicilor de a toarce are un efect de vindecare asupra corpului uman, reduce riscul bolilor de inimă, ameliorează stresul și previne amenințarea unei crize nervoase. Vibrația sonoră are loc la o frecvență de 25 hertz, care stimulează vindecarea rănilor, reduce durerea, întărește sistemul imunitar si crește densitatea țesuturilor.

3. Pisicile protejează casa de rău
Pisică
Pisică

Se spune că, pisicile de culoare închisă păzesc atât casa, cât și toți membrii familiei. Cu cât culoarea este mai întunecată, cu atât forța pisicii este mai mare, pe când, pisicile de culoare deschisă atrag bunătatea, fericirea și prosperitatea în casă.

4. Pisicile aduc bucurie

Studiile au arătat că observarea mișcărilor si comportamentul pisicilor dau un impuls de fericire și creează o stare mai veselă și mai pozitivă. Iubitorii de pisici pot confirma că acestea aduc bucurie in viață.

După cum poți vedea, pisicile sunt fără îndoială benefice pentru sănătatea fiecăruia.

Citește și: Plante care sunt periculoase pentru animalele de companie

Autor: Florentina Bancov

2 comentarii

  1. […] Pisicile reprezintă o mare binecuvântare în viața oricărei persoane care le deține. Ele sunt creaturi magice care țin departe boli, ghinioane, elimină negativitatea și aduc energie pozitivă în casă. Foarte multe persoane aleg pisicile ca și animale de companie, pentru a le ține de urât… Cititi mai multe aici: Beneficii pentru care este bine să ai o pisică în casă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here