Cum întreții corect acoperișul și sistemul pluvial al locuinței pe timp de vară

1

Acoperișul locuinței tale, alături de sistemul de jgheaburi și burlane, suferă o mulțime de modificări pe timp de vară. El este afectat de razele UV, temperaturile extreme, vânt, ploi, poluarea din aer, dar și de tot felul de dăunători. În timp, integritatea și funcționarea acoperișului, dar și a sistemului pluvial prezintă o mulțime de minusuri.

Mentenanța este crucială pentru longevitatea acoperișului tău. Prin intermediul unei mentenanțe corecte te poți asigura că acesta face față tuturor factorilor agresivi. Dacă nu faci acest lucru, riști să te confrunți cu o mulțime de probleme grave, cum ar fi infiltrațiile de apă în casă, deteriorarea pereților, deteriorarea curții și lista poate continua. În rândurile ce urmează îți vor fi prezentate câteva idei de întreținere și amenajare a acoperișului.

Inspecția acoperișului în detaliu

Se recomandă ca inspecția acoperișului să aibă loc de cel puțin două ori pe an. O dată la începutul sezonului rece și a doua oară atunci când începe sezonul cald. Totuși, dacă în zona ta au loc furtuni, ploi abundente cu grindină sau zile întregi cu caniculă, este indicat să îl inspectezi și mai des.

Cum faci o inspecție corectă a acoperișului?

  1. Folosește o scară solidă și sigură atunci când te urci pe acoperiș. Verifică dacă țiglele au o poziție normală, nu prezintă fisuri sau sunt sparte. De asemenea, acordă atenție și șuruburilor, dar și garniturilor aferente.
  2. Dacă observi țigle sparte sau crăpate, șuruburi ruginite sau desprinse, garnituri lăsate sau distruse, fisuri în stratul de vopsea sau în învelitoare, ia legătura cât mai curând cu o firmă specializată în reparații și montaj acoperisuri din Bucuresti sau din orașul tău. Nu amâna intervenția experților pentru că te poți confrunta cu numeroase probleme grave.
  3. Orice fisură sau crăpătură poate însemna apă infiltrată în casă și poate atrage de la sine lucrări ample de reparare sau chiar de schimbare a acoperișului.

Cel mai bine este să iei legătura cu experți în domeniu care să se ocupe de problema ta. Nu încerca să repari de unul singur acoperișul, mai ales dacă nu ai experiență în acest sens. Poți face mai mult rău decât bine, iar asta te va costa mult atunci când apelezi la o firmă de reparații și montaj acoperișuri București sau din orașul tău.

Meseriașii nu vor evalua și, respectiv, repara doar problemele inițiale, ci și pe cele pe care le-ai creat tu fără să vrei.

Inspecția sistemului pluvial în detaliu

În timpul sezoanelor reci sau ploioase, sistemul de drenare a apei joacă un rol crucial. El trebuie să funcționeze corect pentru a împiedica apa să stagneze și să provoace astfel stricăciuni la nivelul învelitorii acoperișului. Dacă colaborezi din start cu o firmă profesionistă de montaj acoperișuri din București, nu vei avea niciodată probleme cu sistemul de drenare al apei.

Sistemele de jgheaburi și burlane sunt create pentru a face față cu brio sezoanelor reci și ploioase, însă atunci când intră în contact și cu frunze, noroi sau alte lucruri asemenea, se pot înfunda.

Haide să vedem cum inspectezi corect sistemul pluvial.

  1. Vara mai ales, după ploi torențiale sau furtuni puternice, verifică cu atenție sistemele de prindere și îmbinare ale sistemului pluvial.
  2. Verifică dacă burlanele și jgheaburile nu sunt înfundate sau blocate cu frunze, plante, noroi, pietriș sau alte asemenea.
  3. Poți folosi o lopată de plastic pentru a curăța și îndepărta murdăria de la nivelul jgheaburilor. Atenție, nu uita să folosești mănuși!
  4. Folosește un furtun pentru a verifica starea burlanelor. Apa trebuie să curgă la randament corect prin burlan, mai ales dacă are un diametru mare. În caz contrar, înseamnă că acesta este înfundat sau blocat. Ai putea folosi un furtun cu apă sub presiune pentru a-l desfunda. Dacă apa sub presiune nu este suficientă, folosește un șarpe de desfundat țevi.

În cazul în care identifici fisuri, găuri, îmbinări ruginite, infiltrări de apă sau garnituri stricate, cel mai bine este să apelezi la o firmă de reparații acoperișuri pentru a te ajuta. După cum s-a enunțat și anterior, dacă nu te pricepi și încerci să repari problemele de unul singur, s-ar putea să faci mai rău decât bine.

Acoperișul și sistemul pluvial aferent trebuie să se prezinte excepțional mereu pentru ca locuința ta să nu aibă de suferit. Dacă vei face verificări constante, atât acoperișul tău, cât și sistemul pluvial vor face față cu brio trecerii timpului, dar și acțiunii factorilor externi.

 

un comentariu

  1. […] Acoperișul locuinței tale, alături de sistemul de jgheaburi și burlane, suferă o mulțime de modificări pe timp de vară. El este afectat de razele UV, temperaturile extreme, vânt, ploi, poluarea din aer, dar și de tot felul de dăunători. În timp, integritatea și funcționarea acoperișului,… Cititi mai multe aici: Cum întreții corect acoperișul și sistemul pluvial al locuinței pe timp de vară […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here