Fabricat în RO este o platformă românească, fondată în anul 2014, care promovează în mediul online producători și produse românești. Aici și-au dat întâlnire artizani de seamă. care au scos la înaintare, în fața unui public numeros, produsele lor de excepție. Când găsești ceva care îți atrage atenția la Fabricat în RO, ai garanția că ai descoperit un lucru de calitate!
De exemplu, din 2014 și până în prezent, platforma Fabricat în RO continuă să se îmbogățească cu cele mai bune produse tradiționale fabricate din carne de porc! Se apropie sărbătorile de iarnă și dacă vrei să afli care sunt cele mai gustoase preparate productie Romania pe care să le pui pe masă și de unde să le cumperi, te invităm să citești în continuare acest material!
Cele mai căutate și mai apreciate preparate din carne de porc românești
- Micii
Micii, adesea denumiți și „mititei,” sunt nelipsiți de pe grătarele românilor. Există mici și din carne de vacă sau de oaie, dar pentru majoritatea românilor cei mai gustoși sunt cei din carne de porc, cu o textură suculentă și o aromă distinctă. În general, micii se consumă într-un mod deloc sofisticat, cu pâine proaspătă și muștar din belșug alături. Iar dacă îi mai combini și cu o bere artizanală, ai parte de un festin greu de egalat.
- Cârnații
Cârnații de casă, afumați și condimentați, sunt un simbol al bucătăriei tradiționale. Ei se prepară din carne de porc, usturoi și condimente și sunt vedeta meselor de Crăciun și banchetelor închinate ocaziilor speciale, dar și prânzurilor sau cinelor când ai poftă de ceva rapid, consistent și bun. Printre cei mai renumiți cârnați din România se numără: cârnații oltenești, moldovenești, de Pleșcoi, cabanos și cei de casă, fiecare preparați după rețete vechi, autentice.
- Untura de porc
Untura de porc se folosește în general la gătit, în loc de ulei sau unt și se consideră o variantă mai sănătoasă decât cele din urmă. Există nenumărate rețete de prăjituri și produse de panificație tradiționale românești la care untura de porc este ingredientul principal. Untura de porc care se fabrica Romania este curată și gustoasă, iar dacă alegi s-o cumperi de la un producător responsabil precum Mangalitza Food Art, o poți savura și simplă, întinsă pe pâine, cu sare și murături deasupra.
- Slănina
Slănina este o delicatesă specifică sărbătorilor de iarnă. Afumată și bine condimentată, ea se pregătește în special în zonele de munte. La masă, slănina se taie felii subțiri și se servește ca aperitiv, pe platou, alături de diverse alte gustări cum ar fi cașul, telemeaua, cârnații, ceapa, murăturile și pâinea de casă. Pofticioșii care visează la o slănină de porc preparată ca odinioară, ar trebui să apeleze la Afumătoria Noastră și nu vor fi dezamăgiți.
- Pastrama afumată
Pastrama de porc afumată, cu o textură fragedă și o aromă intensă, este unul din cele mai iubite preparate din carne de porc traditionale. Se consumă de obicei pe post de gustare sățioasă în senvișurile de la muncă sau școală și se potrivește de minune cu legume proaspete și pâinea de casă cu maia, ca cea de la Panifcom!