A fost inaugurată cea mai mare clădire imprimată 3D din lume. Ce arie ocupă

0

Cea mai mare clădire imprimată 3D din lume a fost inaugurată oficial în Dubai. Clădirea de două etaje se întinde pe o suprafață de 2.103 m pătrați și va fi folosită pe post de oficiu pentru funcții administrative ale Municipalității Dubaiului, scrie Daily Mail.

Clădirea a fost realizată în colaborare cu Apis Cor, o companie de construcții ce oferă și servicii de imprimare 3D din Boston, SUA. Deși există o clădire imprimată 3D mai înalta în lume – în Suzhou, China, cu o înălțime de 27.4 m – cea din Dubai se întinde pe o arie mai mare, potrivit Singularity Hub.

Clădirea a fost ridicată pe o fundație de ciment deasupra căreia imprimantă 3D a construit pereți goi cu un amestec ce se usucă repede, compus din resturi de construcție, gips și alte elemente.

Citește și Pergola pentru gradină. Care este rolul ei și cum se poate construi?

Materialul e cu aproximativ 50% mai ușor decât cimentul obișnuit și semnificativ mai durabil. După ce au fost construiți pereții, o echipa umană a preluat proiectul și a instalat acoperișul și a umplut pereții cu material specific.

Autoritățile din Dubai vor că 25% din toate noile construcții să fie imprimate 3D până în 2030. Potrivit estimărilor, acest proces va reduce mâna de lucru necesară construcțiilor cu 70% și va tăia costurile cu 90%.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here