Balonul care aduce ploaia. Cum s-ar putea combate arşiţa în oraşe

0

Arhitecţii sud-coreeni Taehan Kim, Seoung Ji Lee şi Yujin Ha au proiectat balonul care poate absorbi umezeala din regiunile ecuatoriale şi transporta apa acumulată deasupra oraşelor, în perioade de secetă, pentru a crea o ploaie artificială.

Conceptul a apărut în condiţiile în care pericolele reprezentate de secetă şi valuri excesive de căldură devin din ce în ce mai dese, din cauza schimbării climatice.

„Pentru că ploaia este adusă de nori, pentru a redistribui căderea de precipitaţii trebuie să redistribuim norii”, spun arhitecţii în descrierea proiectului.

Balonul ar urma să fie trimis în căutarea norilor, în special în regiunile oceanice, ecuatoriale, unde nivelul de umiditate este mare.

Odată detectat un nor, balonul ar crea o presiune care să capteze particulele de apă pe suprafaţa poroasă a unei plase. Vaporii ar fi apoi transformaţi în apă lichidă, care va fi direcţionată către un rezervor.

Balonul ar fi apoi direcţionat către un oraş afectat de praf, poluare sau arşiţă. Când balonul ar ajunge la destinaţie, apa este eliberată cu ajutorul unor furtunuri, pentru a fi distribuită în mod egal.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here