Căldură şi aer curat în același timp

0
purificator dyson
purificator

Iarna îşi spune cuvântul şi, deseori,  temperatura scade sub zero grade. În cazul unei izolări bune a casei şi a folosirii ferestrelor de tip termopan, cu toate avantajele considerabile privind reducerea consumului energetic mai ales în conjunctura actuală când preţurile energiei au crescut considerabil, ventilarea încăperilor se reduce substanţial, iar aerul se poate vicia repede, putând apărea condens, chiar mucegai și, prin urmare, disconfort.

Urmând sfaturile specialiştilor putem aerisi încăperile de două, trei ori pe zi câte o oră, dar acest lucru va răci aerul din interior şi va creşte considerabil consumul pentru încălzire. Mai mult decât atât, aportul de aer rece şi foarte rece induce ideea de aer proaspăt şi sănătos. Dar cu cât este mai rece, acesta este mai uscat şi nu neapărat este curat, iar astfel apare necesitatea umidificării sale şi îndepărtării poluanților, de tipul emisiilor industriale, virusurilor, formaldehidei sau particulelor ultra-fine.

Despre poluarea aerului se vorbeşte mult, mai ales de efectele asupra sănătății oamenilor, şi este extrem de important să avem la îndemână dispozitive performante care să capteze și să descompună continuu moleculele de compuşi organici din aerul din interior. Din categoria de substanțe denumite compuși organici volatili (COV), formaldehida se evidențiază în mod special, fiind masiv prezentă și în clădirile în care locuim. Aceasta intră în componența dezinfectanților, adezivilor, vopselelor, materialelor textile, spumelor folosite pentru izolare și, cel mai important, în mobilier. Astfel, formaldehida este constant prezentă în mediul interior din jurul nostru.

Un aspect interesant este faptul că pe perioada rece nu este necesar ca toate încăperile din locuinţă să aibă aceeaşi temperatură. Şi chiar mai mult, în aceeaşi încăpere temperatura poate fi diferită în timpul zilei faţă de cea din timpul nopţii. De aceea, în casele inteligente temperatura pentru fiecare funcţie a casei poate fi programată conform unui scenariu. De exemplu, în dormitor, specialiştii recomandă, pentru un somn bun, ca pe timpul nopţii temperatura să fie de circa 18 grade Celsius. Desigur, pentru o casă inteligentă investiţia este considerabilă. Există însă astăzi şi soluţii economice cu eficienţă mare.

purificator aer
purificator aer

O soluţie perfectă: purificatorul de aer Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehidă HP09

Acest dispozitiv beneficiază de cel mai avansat sistem de filtrare de la Dyson, fiind astfel reproiectat pentru un aer cu 50% mai curat. Însă, cel mai important avantaj pe care îl prezintă purificatorul de aer Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehidă HP09 este reprezentat de combinaţia dintre un purificator de aer şi o aerotermă. Cu alte cuvinte, prin folosirea acestui aparat se pot obţine, în acelaşi timp, un aer curat şi sănătos în încăpere, precum şi încălzirea sa. Bineînţeles, pe timpul sezonului cald, se realizează răcorirea spaţiului, deci un confort sporit.

Care sunt principalele atuuri ale dispozitivului Dyson

Desigur, foarte importantă este puterea şi eficienţa cu care dispozitivul realizează aceste deziderate. Într-un timp scurt, cu Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehidă HP09 se poate obţine un aer curat într-o încăpere de 81m3, deci inclusiv în cazul unui open space de aproape 40 de metri pătraţi sau a încălzirii unei încăperi de 35 m3. Putem vorbi şi despre designul sistemului de încălzire, fiind foarte importantă şi calitatea rezultatelor. În cazul sistemelor clasice, căldura nu este uniformă într-o încăpere, aceasta fiind mai mare în apropierea surselor de încălzit (calorifere, sobe, şeminee) sau pe direcţia razelor, ceea ce conduce către un disconfort termic. În cazul purificatorului Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehidă HP09, acesta dispune de tehnologia puternică Air Multiplier™ care realizează purificarea întregii încăperi. Direcționarea aerului se face prin spatele aparatului şi astfel purificarea se realizează fără efectul de răcire.

Având proiecția pe distanță lungă, încălzirea se realizează, de asemenea, rapid şi uniform. În plus, oscilația reglabilă de până la 350 de grade proiectează aerul purificat  şi cel cald în întreaga încăpere.

În vederea unui confort sporit în utilizare, nu a fost omis nici un amănunt: setările sunt silenţioase împreună cu un afișaj estompat, filtrul este rapid și ușor de schimbat, iar telecomanda este curbată și magnetizată pentru a putea fi uşor păstrată pe aparat.

purificator
purificator

Tehnologie de ultimă generație în dispozitivul Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehidă HP09

Un senzor de formaldehidă, în stare solidă, cu un filtru catalitic unic distruge în mod continuu formaldehida, în timp ce un filtru cu carbon activ elimină gazele și mirosurile. Filtrul HEPA captează 99,95% din particulele cu dimensiunea de 0,3 microni, praful, alergenii precum și virusul H1N1. Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehidă HP09 este complet etanșat conform standardului HEPA H13, poluanții rămânând astfel în interiorul aparatului.

Eficient, puternic, comod, cu un design modern în culori electrice, Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehidă HP09 este aparatul ideal al momentului cu ajutorul căruia obţineţi un confort perfect în locuinţă: aer curat şi căldură în acelaşi timp.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here