Casa care se rotește după propria-ți plăcere sau după soare

0

Studio Next Office este creierul proiectării casei ”Sharifi-ha”. Situată în capitala Iranului, Tehran, aceasta casă oferă camere cu motor, care pivotează la 90 de grade în jurul propriei axe. După placul proprietarului acesta poate avea camera cu fața spre natură sau întoarsă în interiorul clădirii. Cine ar fi crezut că acum iți poți muta casa după propria stare de spirit?

Aceste camere au fost inspirate după casele vechi iraniene.Acestea erau tradițional construite cu o cameră de vară și una de iarnă. Dacă pe vremuri era necesar să construiești două încăperi pentru schimbările de temperatură, acum poți avea totul inclus într-o singură cameră. Dacă dispoziția ta nu este tocmai bună și ai nevoie de liniște absolută,doar apeși pe un buton și casa ta se intoarce în poziția dorită.

Tehnica folosită pentru mecanismul camerelor este aceeași ca în teatre. Întotdeauna vechiul va aduce o idee excelentă pentru a construi noul.

Clădirea este dispusa pe 7 nivele: două subsoluri pentru fitness și wellness; parterul, in care se gasesc garajele și camerele pentru menaj; primul și al doilea etaj pentru activitățile comune și al treilea și al patrulea etaj pentru viața privată a viitorilor rezidenți.rotating-romms-house-tehran-1

Sharifi-ha-casa-cu-camere-rotative4-682x1024

Sharifi-ha-casa-cu-camere-rotative8

Sharifi-ha-casa-cu-camere-rotative7-842x1024

Sharifi-ha-casa-cu-camere-rotative10

Sharifi-ha-casa-cu-camere-rotative14-669x1024

Sharifi-ha-casa-cu-camere-rotative15

Sharifi-ha-casa-cu-camere-rotative-659x1024

Puteți viziona video-ul de prezentare al casei aici.

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here