Există o mulțime de detalii care trebuie luate în calcul atunci când amenajezi o bucătărie. Dar, când vine vorba de renovarea sau amenajarea unei bucătării mici, atunci apar provocările. Dacă ai o bucătărie mică şi chiar nu ştii cum ai putea să-i aduci puţină strălucire, nu te speria. Cât de mică poate fi o bucătărie? Cinci exemple inedite oferite de CasoTeca.
Primul lucru care ne sare în ochi la această bucătărie este blatul şi pereţii din cupru, care aduc acestui spaţiu mic caracter unic, dar şi puţină strălucire. Alte detalii interesante sunt mânerele din cupru, care se potrivesc cu blatul. O bară pentru tigăi, una magnetică pentru cuţite, amândouă oferă spaţiu suplimentar de depozitare.
Foto: Nooks
Dulapuri până în tavan
Dulapurile de bucătărie până în tavan sunt întotdeauna o opţiune atunci când ai o bucătărie mică. Şi asta pentru că oferă spaţiu suplimentar de depozitare. O masă montată pe perete îţi oferă mai mult spaţiu de lucru, dar şi un loc unde poţi lua micul dejun.
Foto: Ladny Dom
Creează spaţiu cu oglinzi
Această bucătărie oferă o iluzie optică vizitatorilor. Şi asta pentru că între dulapuri şi zidul care separă bucătăria de hol este din oglindă, ceea ce face ca bucătăria să fie de două ori mai mare. Chiar dacă spaţiul este mic, designerul nu s-a sfiit să folosească o culoare îndrăzneaţă, ceea ce îi oferă bucătăriei caracter, fără să-i ia din spaţiu.
Foto: Dwell
Această bucătărie este mică, dar spaţiul a fost folosit inteligent, cu ajutorul unei insule care ajută la definirea bucătăriei ca spaţiu separat de lucru, fără să o rupă de restul apartamentului. În plus, aduce spaţiu suplimentar nu doar de depozitare, ci şi de lucru, pe blat.
Foto: Main Street Stockholm
Următoarea bucătărie este una dintre cele mai mici pe care le vei vedea. Spaţiul este folosit în totalitate, prin dulapurile până în tavan.
Foto: Nooks