Grătarele de grădină pe care le puteți găsi pe Piatraonline.ro, chiar aici, au o rezistență mare la foc, grație materialelor din care sunt construite, montându-se, de asemenea, foarte ușor.
Deși există un număr mare de oferte în piață, de la grătare fixe la grătare mobile, de la grătare electrice, la cele pe gaz sau pe lemne de foc, Piatraonline.ro încearcă să mențină spiritul tradițional pentru ca beneficiarii să se bucure în propria grădină de acel tip de grătar fix și mai ales pe lemne de foc.
Grătarele de grădină placate cu piatră poligonală nu numai că întrunesc condițiile calității perfecte, dar ele reușesc să fie solide și mai ales rezistente la foc. Un grătar de grădină, ca cel din imagine este confecționat din materiale de cea mai bună calitate, astfel încât să fie durabil și rezistent în timp.
Un astfel de grătar de grădină, placat cu piatră decorativă este construit din cărămidă și beton armat, având niște plăci rezistente, ce se lipesc obligatoriu cu un adeziv de ciment termostabil. Deasupra grătarului se aplică o cupolă rezistentă la foc, destul de grea și care îi conferă grătarului un farmec deosebit.
Citeşte şi Cum să-ţi faci propria frapieră de grădină
Chiar dacă la grătar se „lucrează” cu flacără deschisă, trebuie să cunoașteți că acest tip de accesoriu important al grădinii nu este deloc afectat. Mai exact, flacăra nu va determina crăpături sau surpări în pereții de cărămidă ai grătarului și nici adezivul de ciment, cu care sunt lipite plăcile nu se va măcina, totul purtând emblema calității și durabilității.
Cum se montează un grătar de grădină?
Am putea spune că nimic nu e mai simplu decât să construiești un grătar de grădină, după placul tău, în numai câteva ore.
Mai înainte de toate, trebuie să aveți în vedere că este obligatoriu să respectați instrucțiunile pe care vi le oferă producătorul, atât la alegerea amplasamentului potrivit, cât și la modul în care așezați fiecare piesă a grătarului. De asemenea, lipirea plăcilor este bine să fie făcută cu ajutorul unui adeziv termostabil, astfel încât temperatura mare pe care o degajă grătarul aprins să nu macine compoziția și astfel pereții să aibă de suferit.
Mai înainte de a trece la montajul grătarului căutați locul perfect al grădinii unde urmează să îl amplasați. Realizați o platformă fixă și perfect dreaptă, dar mai ales foarte solidă, care să susțină în timp greutatea grătarului. Dacă nu aveți un astfel de loc, îl puteți construi – nu vă rămâne decât să cofrați locul respectiv și să turnați o platformă dreaptă de ciment.
După ce sunteți siguri de stabilitatea locului unde urmează să montați grătarul, puteți trece la lipirea pieselor componente ale grătarului, cu ajutorul unui adeziv de ciment, termorezistent. De asemenea, ar fi bine ca înainte de a trece la lipirea efectivă a acestora, să udați cu atenție fiecare placă, iar mai apoi să adăugați adezivul pentru lipire.
Curățați ulterior rosturile și marginile fiecărei piese componente astfel încât să nu lăsați să se usuce material de ciment pe plăcile grătarului, neputând fi curățat ușor. Ulterior, după ce toate plăcile sunt așezate pe rând, se va trece la montarea cupolei, ce cântărește circa 200 kg, fiind cea mai grea piesă componentă a grătarului pe lemne.
Lăsați să se usuce câteva ore, iar mai apoi îl puteți încerca.
Și cum totul este mai bun pe grătar, participă la competiție #maibunpegratar.piatraonline.ro și vei putea câștiga modelul preferat!