Ce ingredient te scapă de mirosul de pește, după ce este prăjit. Cum trebuie să procedezi

1

Prepararea peștelui prăjit poate fi o experiență culinară delicioasă, dar uneori, mirosul persistent de pește poate rămâne în bucătărie și în casă, chiar și după ce masa s-a încheiat. Acest miros puternic poate fi neplăcut și poate persista mult timp.

Cu toate acestea, există un truc genial și surprinzător care poate scăpa de mirosul de pește, și anume scorțișoara. Acest ingredient obișnuit și la îndemână poate fi soluția salvatoare pentru a reda prospețimea și curățenia în bucătărie.

Scorțișoara – ingredientul care te scapă de mirosul de pește după prăjeală

Mirosul de scorțișoară este atât de eficient împotriva mirosurilor neplăcute încât este neobișnuit să îl găsiți în multe produse de curățare convenționale. Totuși, pentru neutralizarea mirosului de pește, poate fi folosit și în stare naturală.

Cum se procedează?

 • Pentru început, fierbeți două sau trei căni de apă cu mai multe batoane de scorțișoară.
 • Lăsați-le la foc mic, timp de 10 până la 15 minute, pentru ca vaporii să aibă timp să se răspândească în toată bucătărie.
 • Puteți folosi și o altă metodă: coaceți mai multe batoane de scorțișoară pe o tavă de copt. Mirosul pe care îl eliberează va îndepărta mirosul de pește, din bucătărie, în câteva minute.

Alte metode de îndepărtare a mirosului de pește din bucătărie

Boabe de cafea

Boabele de cafea sunt unele dintre cele mai eficiente odorizante pe care le poți folosi acasă. Pentru că au o aromă puternică, boabele de cafea pot fi folosite pentru a neutraliza mirosul de pește din bucătăria ta. Iată cum se procedează:

 • într-o tigaie, prăjește câteva boabe de cafea
 • în câteva minute mirosul de boabe de cafea prăjite va neutraliza mirosul de pește prăjit, din bucătărie.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru a scăpa de mirosul de prăjeală din casă

Zahăr

Pentru a utiliza zahărul ars ca remediu împotriva mirosului de pește, începe prin pregătirea propriu-zisă a zahărului ars. Pune o cantitate mică de zahăr într-o cratiță sau tigaie și încălzește-o la foc mediu. Lasă zahărul să se topească treptat și să caramelizeze, amestecându-l ușor cu o spatulă de lemn. Lasă zahărul ars să acționeze în bucătărie timp de câteva ore sau chiar peste noapte. Zahărul ars va absoarbe mirosurile neplăcute, cum ar fi cel de pește, și le va înlocui cu o aromă dulce și plăcută.

Oțet alb

 Deși mirosul său nu este atât de plăcut pentru mulți, folosirea oțetului sa este un remediu eficient împotriva mirosurilor puternice, precum cel de pește prăjit. Iată cum se procedează:

 • fierbeți într-o crăticioară, o parte oțet alb și două părți apă.
 • lăsați soluția descoperită, astfel încât vaporii pe care îi eliberează la fierbere să elimine mirosul de pește prăjit.
 • nu aruncați amestecul de oțet, se poate folosi pentru a curăța diverse suprafețe din casă.

Coji de citrice

Aroma de citrice este ideală și pentru eliminarea mirosului de pește din bucătărie. Uleiurile esențiale din coaja acestor fructe eliberează o aromă puternică, care, vor anula mirosul de prăjeală din bucătărie. Iată cum se procedează:

 • într-o oală puneți la fiert coji de portocale sau de lămâie ( pot fi ambele)
 • lăsați oala descoperită, pentru ca vaporii să se împrăștie în toată bucătăria.
 • dacă este nevoie, repetați procesul, până la când mirosul de prăjeală dispare complet.

Sursa: ego.ro

un comentariu

 1. […] Prepararea peștelui prăjit poate fi o experiență culinară delicioasă, dar uneori, mirosul persistent de pește poate rămâne în bucătărie și în casă, chiar și după ce masa s-a încheiat. Acest miros puternic poate fi neplăcut și poate persista mult timp. Cu toate acestea, există un… Cititi mai multe aici: Ce ingredient te scapă de mirosul de pește, după ce este prăjit. Cum trebuie să procedezi […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here