Culoarea anului, Pantone Peach Fuzz, în design şi în modă

Timp de 25 de ani, „Culoarea anului” Pantone a surprins spiritul global al vremii. Pentru a marca aniversarea, Pantone 13-1023 Peach Fuzz, o nuanță subtilă, senzuală de piersic, preia culoarea care domnește în 2024 în designul de interior şi în modă.

0

Când Pantone 15-4020 Cerulean Blue a fost introdus ca prima „Culoarea anului”, nimeni nu și-ar fi putut imagina că această idee se va dezvolta într-un fenomen cultural cu statut de cult, captând imaginația multor designeri, mărci și consumatori. În 1999, “Culoarea Pantone a Anului” a fost lansată ca parte a unui program educațional pentru a încuraja comunitatea de design și pasionații de culoare din întreaga lume să facă schimb de idei despre culoare. De atunci, imediat ce Pantone anunță o nouă „Culoare a anului”, aceasta este fie sărbătorită cu entuziasm, fie discutată în mod controversat de scenele creative, designul de interior, cel de obiect precum şi moda fiind în primul rând printre acestea.

Living în tonuri de piersică

Lumea este cufundată în diferite tonuri și nuanțe de culoare care trezesc sentimente și amintiri. Starea de spirit și bunăstarea sunt influențate atât la nivel emoțional, cât și fizic de culorile care ne înconjoară. Fie că este arhitectură și design, grafică și artă, modă sau stil de viață – culoarea are un puternic efect.

Nuanţa de piersică Peach Fuzz – culoarea anului 2024

Pentru cea de-a 25-a “culoare a anului”, experții în culori  de la Pantone au ales 13-1023 Peach Fuzz. După nuanța puternică și vibrantă de violet Viva Magenta de anul trecut, nuanța fină și pufoasă de piersică reprezintă nevoia de îngrijire, empatie și compasiune, care devine din ce în ce mai puternică într-un moment în care atât de multe domenii ale vieții noastre sunt caracterizate de neliniște și frământare.

Noua culoare a anului transmite o senzație de prietenie, tandrețe și căldură. Cu Peach Fuzz, noua moliciune devine o atitudine îmbrățișătoare față de viață. O culoare plină de suflet, dar dulce și aerisită, Pantone Peach Fuzz 13-1023 evocă gânduri despre o nouă modernitate. Este o culoare liniștită, subtilă și contemporană cu profunzime, a cărei luminozitate moale este foarte discretă, dar eficientă și aduce frumusețea în lumea (digitală) ca o îmbrățișare caldă. Cine nu și-ar dori să se cufunde în canapele confortabile și pufoase în culori de piersică?

 

Puf de piersici în designul de obiect, cel de interior şi obiectele de stil de viaţă

Senzualitatea subtilă și căldura moale a culorii de piersică o fac o culoare ideală pentru interioare precum şi pentru o gamă largă de îmbrăcăminte și accesorii de modă.

Fotoliile şi canapelele îmbrăcate în puf cu nuanţe de piersică imprimă un confort sorit interiorului

Confortabilă, culoarea de piersică joacă, de asemenea, un rol major în amenajarea locuinței şi în modă. Creează interioare confortabile, uneori luxoase, dar se potrivește bine și cu piatra, betonul sau lemnul și nu are nicio problemă cu diferite texturi și suprafețe. Pe perete atrage ochiul izbitor în cameră.

Peach Fuzz individualizează ambianța. În combinație cu culori puternice, devine o oază de calm. În parteneriat cu alte tonuri de piersică, creează un aspect monocrom la modă. Accesoriile precum vazele sau candelabrele adaugă accente de culoare, în timp ce pernele sau prosoapele aduc în prim plan factorul pufos și confortabil al nuanţelor Peach Fuzz. Numele conferă o notă romantică care reflectă senzualitatea tactilă asociată cu nuanța. Draperii şi tapiţerii catifelate, mătăsuri moi şi vintage, toate acestea vin în minte când ne gândim la combinația roz și portocaliu în interior şi garderobă.

Livingul în nuanţe de piersică

 În caleidoscopul designului interior, culoarea piersică face furori, oferind un echilibru perfect între căldură și rafinament. Puteţi să vă imaginaţi un spațiu de locuit împodobit cu design interior de culoare piersică, în care pereții, mobilierul și accentele se armonizează pentru a crea un refugiu de liniște.  În lexicul designului, subtilitățile contează. Piersica transcende a fi doar o culoare; este o emoție.

Un design de living de culoare piersică este o întruchipare a confortului, radiind pozitivitate și promovând o atmosferă senină.

În acelaşi timp, combinaţia dintre piersici și gri este ca un dans contemporan între căldură și eleganță rece. Acest amestec creează o ambianță sofisticată care atrage sensibilitățile moderne, făcându-l o alegere ideală pentru 2024.

 

Peach Fuzz în dining şi bucătărie

 

Un vechi proverb spune că mănânci cu ochii, ceea ce este acum confirmat şi de studiile de la Universitatea Oxford. Oamenii de știință au descoperit că oamenii mănâncă mai puțin din farfurii roșii, de exemplu, decât din cele albe. Culorile calde precum galben, maro sau portocaliu, în schimb, stimuleaza emoţiile şi apetitul.

Peach fuzz evocă asocieri cu preparate ușoare, cremoase, care se topesc în gură sau dorința de un cocktail fructat pe o plajă însorită. De la aperitiv la desert, vesela în nuanțe de piersică oferă o scenă elegantă pentru diferitele creații ale bucătarului. Dar nu doar pe masă sunt în vogă ustensilele de bucătărie de culoarea piersicii ci chiar și în timpul pregătirii alimentelor. Aspectul de culoare la modă poate fi găsit în bucătăria din lemn natural în stil casă de țară, precum și în bucătăria modernă de designer în crom și alb.

 

Peach Fuzz transmite un mesaj de grijă, împărtășire, comuniune și unire. Cu “noua sa moliciune”, piersica plăcută la atingere atrage toate simțurile noastre. Peach Fuzz aduce calm în ritmul agitat al vieții moderne și se concentrează pe importanța comunității. Este timpul să încetinim, să ne apropiem de prieteni și familie. Este timpul pentru Peach Fuzz!

 

Foto: Pinterest, Messe Frankfurt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here