Cum alegi cel mai bun filtru de apă pentru acasă

0

Apa este esențială pentru sănătate fiind implicată în numeroase procese din organism. De aceea, este extrem de important ca apa necesară consumului zilnic să fie curată. Un filtru de apă îmbunătățește considerabil calitatea apei, motiv pentru care este o achiziție utilă pentru orice casă. Iată care sunt criteriile pe care le poți avea în vedere atunci când îl alegi:

Optează pentru sisteme de filtrare moderne

Uită de sistemele depășite din punct de vedere tehnic și orientează-te către unele moderne, ușor de utilizat. De exemplu, cele de la magazinul online de filtre de apă La Fantana sunt create cu un sistem care imită structurile din natură, fiind ușor de montat, de folosit și de întreținut.

Verifică sistemele de purificare

Producătorii filtrelor de apă trebuie să respecte legislația și să fie testate anterior de surse avizate precum Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse alimentare – IBA București.

Îți recomandăm să utilizezi un sistem prevăzut cu trei tipuri de filtre dispuse consecutiv ca să beneficiezi de un nivel înalt de purificare:

  • unul cu rolul de a reduce impuritățile, de pildă, particulele de rugină;
  • unul care are proprietăți de eliminare ale contaminanților apei, de exemplu, ale microorganismelor și ale norovirusului;
  • unul a cărui funcționalitate este aceea de a elimina substanțe chimice sau organice dăunătoare, particule de sedimente, clor, pesticide sau compuși volatili.

Funcțiile sistemului de filtrare a apei

Un alt criteriu pe care îl poți lua în considerare când achiziționezi filtrul de apă constă în funcțiile pe care le are echipamentul respectiv. De pildă, poate fi dotat cu una de blocare a tuturor butoanelor, care este foarte utilă mai ales în cazul în care prin zonă se află copii mici care le pot apăsa.

Iată ce alte funcții te pot interesa:

  • de răcire a apei – unele sisteme de filtrare asigură posibilitatea de a răci apa sub un anumit număr de grade Celsius, de exemplu, 10℃;
  • de economie a consumului de energie electrică – de pildă, prin stingerea iluminării din jurul sistemului, reducerea intensității afișajului electronic pe timpul nopții și oprirea automată a răcirii apei în același interval de timp;
  • de posibilitate a setării cantității apei pe care o dorești filtrată.

Dimensiunea purificatorului

Un sistem de dimensiuni reduse poate fi amplasat cu ușurință în orice casă, mai ales în cele în care spațiul este mai puțin generos. Așadar, și dimensiunea purificatorului poate fi un criteriu de care să ții cont atunci când cauți să achiziționezi filtrul de apă.

Gândește-te la economiile pe termen lung

Dacă utilizezi un sistem pe bază de filtre, nu mai este necesar să achiziționezi apă îmbuteliată, întrucât o vei utiliza direct pe cea de la rețeaua publică. După investiția inițială în echipamentul cu filtre, pe termen lung, vei economisi banii pe care îi cheltuiai pe recipientele cu apă.

Ia în calcul aspectul sustenabil

Contribuie la protejarea naturii prin evitarea utilizării recipientelor din plastic în care se comercializează multe tipuri de apă îmbuteliată. Folosește, în schimb, sisteme cu filtre de apă care sunt prietenoase cu mediul și care dispun de funcții de reducere a consumului energetic în perioadele în care aparatele nu sunt utilizate, de pildă, pe durata nopții.

Ai grijă de sănătatea ta și a celor din familie cu ajutorul unui sistem de filtrare performant care oferă posibilitatea unei ape curate, adecvate consumului de zi cu zi! Cel mai bun filtru de apă pentru tine este cel care corespunde cel mai mult preferințelor și criteriilor tale!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here